Bevestigd
isak-mulugeta-1

Foto via Feyenoord.nl

Transfers

Feyenoord bevestigt inkomende transfer Mulugeta

FeyenoordTM

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt over de huur van Isak Alemayehu. De 17-jarige Zweeds jeugdinternational zal tot medio 2024 op huurbasis overkomen van Djurgårdens IF, met mogelijkheid tot een langer verblijf. Alemayehu sluit op Varkenoord aan bij Feyenoord Onder 21.

‘We hebben Isak in het verleden al meermaals bekeken,’ zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ‘We hebben hem met veel interesse gevolgd en heeft hij aangetoond een goede ontwikkeling doorgemaakt te hebben. Het komende half jaar krijgt hij zodoende de kans om de volgende stap in zijn voetbalcarrière te zetten. Tot Isak speelgerechtigd is verklaard heeft hij de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.’

Alemayehu zelf is blij dat hij het resterende seizoen op huurbasis voor Feyenoord kan uitkomen. ‘Dit voelt voor mij heel erg goed. Spelen in een topjeugdopleiding in Europa is iets waar ik altijd al van heb gedroomd. De belangrijkste doelstelling die ik heb is om de komende maanden zoveel mogelijk van mezelf te laten zien.’

De afgelopen jaren doorliep Alemayehu de jeugdopleiding van Djurgårdens IF. Vorig jaar februari maakte de Zweeds jeugdinternational op zestienjarige leeftijd zijn officiële debuut in het eerste elftal en werd hij hiermee tevens de jongste debutant aller tijden voor de twaalfvoudig landskampioen uit Stockholm.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Fijn.

Wel een beetje Off-topic maar wat hoop ik dat Geertruida nog verlengt. Ik weet dat dit lastig gaat worden maar als we hem nu verlengen brengt hij aankomende zomer veel meer geld op. Met een 1-jarig contract mag je blij zijn als hij 25 mil oplevert.
In zijn huidige vorm is hij om eerlijk te zijn ook dat niet waard. Het zou zomaar achteraf gezien jammer zijn dat hij niet voor 30 miljoen weg was gegaan van de zomer. Maar bijtekenen zou inderdaad voor Feyenoord erg gunstig zijn ook al geloof ik niet zo dat dat er van gaat komen
@FeyenoordTM Mooi nieuws! Verwacht jij ook snel een conractverlenging van Giersthove?
Contractverlenging van de lange adem
@FeyenoordTM ik zou graag mijn account en gegevens verwijderd willen hebben. Ik heb hierover ook gemaild maar nog geen reactie. Kun je me hiermee helpen
Hopelijk kunnen dit soort spelers de komende jaren er dan maar voor zorgen dat we 2 keer promoveren.
Ik betwijfel of dat ooit nog gaat gebeuren. Ik denk dat het best lastig gaat zijn om een goed team te smeden dat bereid is om nog enkele jaren op dit niveau te spelen en twee keer te promoveren. De echte toppers zullen waarschijnlijk aanbiedingen krijgen van andere O21 teams in binnen- en buitenland of worden verhuurd aan Dordrecht. De spelers die dan overblijven zijn veelal spelers die het niet zullen redden en eindigen straks bij een amateurploeg of een Tweede of Derde Divisie ergens in het buitenland.

Want laten we eerlijk zijn: stel je promoveert naar de Tweede Divisie, dan speel je vaak op zaterdag om 14:30 tegen De Treffers, Lisse, Rijnsburg etc. Ik kan me dan best voorstellen dat je als speler liever naar bijvoorbeeld De Graafschap, NAC, Willem II verhuist of een buitenlands avontuur aangaat (vooral als blijkt dat promotie in de Tweede Divisie lastig wordt).
Ik denk dat als je tegen teams als Quick Boys speelt, dat dat al een grote stap voorwaarts is. Veel van dat soort teams zie ik ook liever in de KKD spelen. Ben wel benieuwd hoe die het zouden doen.

Promoveren voor dit seizoen heb ik wel opgegeven. Het gaat gewoon heel moeizaam. Ook als iedereen meedoet (Sauer, Slory, Milambo, Zechiel) is winnen lastig. Waar dit dan aan ligt? Als je spelers individueel bekijkt is 95% gewoon KKD/ED niveau. Zo'n Naujoks werd ook verguisd en speelt gewoon in de ED bij Excelsior in de basis. Veel van dit soort spelers spelen wel al 4/5 jaar onder Boel. Misschien moet daar eens iemand anders voor de groep. Coach van Quick Boys bijvoorbeeld ;)
Klopt ik maak wedstrijdverslagen van o.m. de 2e divisie en dat zijn koekenbakkers en een vrij sterke competitie
Nu nog de rechtsback en buitenspeler!