hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Zaakwaarnemerskantoor Dávid Hancko bevestigt contact met grote clubs

Van de redactie

Volgens Branislav Jašurek van Fair Sport, het zaakwaarnemerskantoor waar Feyenoord-verdediger Dávid Hancko onder valt, geniet de 26-jarige Slowaak veel belangstelling van clubs. Tegenover het Slowaakse medium Nova bevestigt Jašurek de belangstelling van clubs als Liverpool en Paris Saint-Germain in Hancko, maar dat de kans klein is dat de verdediger nu al vertrekt uit Rotterdam. 

"Als bureau hebben we niet alleen contact met deze twee clubs, maar ook met anderen die de situatie van Dávid volgen", begint de agent van Fair Sport. Tegelijkertijd acht Jašurek de kans klein dat de Slowaaks international nu al uit Rotterdam vertrekt. "Ik schat de kans dat Dávid in Rotterdam zal blijven 80-90%, omdat Feyenoord vecht voor de Champions League en de mensen binnen Feyenoord weten dat Dávid Hancko in de zomer verkopen beter is dan nu."

Wanneer Hancko vertrekt, zal de verdediger altijd kiezen voor een sportieve uitdaging, niet voor een financiële keuze. "Het zou een van de grote clubs moeten zijn. Hij zal zeker niet van Feyenoord, dat in de Champions League gaat spelen, naar een club gaan die in rechterrijtje van de Eredivisie gaat spelen. Dávid wil eerst nog met de coach praten. Wij geloven dat hij in de zomer het beste op sportief gebied zal kiezen, vergelijkbaar met wat er gebeurde met Sparta Praag, dat hij verkoos boven andere teams. Zo ook met Feyenoord dat hij verkoos boven andere en financieel lucratievere aanbiedingen", aldus Jašurek.

In Rotterdam heeft Hancko afgelopen december een vernieuwd contract getekend dat de Slowaakse verdediger tot medio 2028 aan de Rotterdammers verbindt. Volgens Transfermarkt.nl vertegenwoordigt Hancko een waarde van 35 miljoen euro. Vertrekken uit Rotterdam is geen must voor de verdediger bevestigt zijn Jašurek. "Als hij overstapt, zal dat zeker geweldig zijn, want hij gaat naar een grote club. Maar ook als hij niet overstapt, denk ik dat Dávid gelukkig is in Rotterdam."

Delen

Reacties

Wie is Marcos Senesi? Kennen we die nog?
Hancko is een klasse voetballer heeft ook echt een vechters mentaliteit, precies het type voetballer wat we bij Feyenoord nodig hebben en bij ons past. Zonde als hij zou vertrekken.
@FeyenoordTM heb jij al zicht op eventuele opvolgers voor de centrale posities achterin? Zo ja, positief?
Die Tsoungi die aan Dordrecht is verhuurd? Hendriks verhuurt aan Vitesse? Beelen kan er ook spelen.
Moeten er wel op vooruit die jij opnoem leuke wissels eventueel
Je gaat er op achteruit natuurlijk, Hancko gaat naar top van Europa. Feyenoord moet talenten opleiden.
Kijk dit was een dure aankoop die er meteen stond en amper verzaakt. Zeer goede speler. Stengs idem dito. Ivanusec is toch echt wel tegengevallen
kwam dus wel van de scouting.....
Je oordeelt snel over Ivanusec. Timber stond er ook niet meteen, moet je nu eens kijken.
Ivanuséc is een hele goede voetballer en stond er ook gelijk. Na zijn blessure wel moeite om zijn zelfvertrouwen,vorm en ritme terug te krijgen, maar ben er zeker van als dat lukt we een top speler in huis hebben.
Op welke positie dan? Niet als flankspeler in ieder geval.
Ja dat wordt wel.een lastige idd. Ben bang dat hij nog minder speeltijd krijgt bij het aantrekken van een nieuwe flankspeler
Misschien vreemde gedachte, maar hij komt op mij over als een potentiële aanvoerder. Hoe hij reageert en nieuwkomers onder zijn hoede neemt. Zijn hele uitstraling. Ik vind 'm een fantastische opvolger voor Orkun. Want Orkun 2.0 mis ik dit seizoen. Maar ik reageer met buikgevoel en niet met schakend vermogen.
Goed gehandeld door zijn contract te verlengen. Lijkt me echt onhoudbaar in de zomer. Sowieso opvallend dat hij vrij weinig tot nauwelijks in carousel zat in de vorige periodes. Echt een topper, onze beste aankoop in jaren.