jhu-20220823-0006

Foto: FCUtrecht.nl | Tekst: Feyenoord.nl

Transfers

Officieel: Toornstra na 8 jaar Feyenoord terug bij FC Utrecht

Ference

Jens Toornstra vertrekt na acht seizoenen bij Feyenoord. De middenvelder kiest voor een vertrek naar FC Utrecht, vanwaar hij in 2014 de overstap maakte naar De Kuip. Toornstra beschikte bij Feyenoord over een aflopend contract.

Met het vertrek van Toornstra komt er voor hem een einde aan acht voetbaljaren bij Feyenoord, waarin hij zowel met de club als op persoonlijk vlak grote successen boekte. De geliefde middenvelder, die sinds vorig seizoen de aanvoerdersband droeg, is voor veel supporters de belichaming van veel zo niet alles waar Feyenoord voor staat. Niet alleen door zijn prestaties, maar ook door zijn tomeloze inzet en onvermoeibare karakter was hij een zeer gewaardeerde kracht en aanjager voor het team.

‘Enorme grote staat van dienst’
Algemeen directeur Dennis te Kloese benadrukt dat Jens zeker niet weg hoefde bij Feyenoord: ‘Sterker nog: we hadden hem er graag bij gehouden en hebben hem dat ook in meerdere gesprekken de afgelopen dagen aangegeven. Maar als directie en hoofdtrainer willen wij een speler die zoveel voor de club heeft betekend niet tegen zijn zin in bij de club houden. Trainer Arne Slot heeft eerder al aangegeven dat Jens van grote waarde is en dat zijn rol sinds vorig seizoen niet veranderd is. Jens is in alle opzichten een voorbeeldprof voor de jongeren en iemand die, zoals zo vaak al is gebleken, bovendien toch altijd weer zijn minuten zal maken. Intern hebben we besproken dat echt alleen als Jens zelf herhaaldelijk zou aangeven graag te vertrekken we hierover zouden nadenken. Dat heeft hij meerdere keren gedaan en dat in relatie tot zijn grote staat van dienst heeft ons doen besluiten ons coulant op te stellen in de medewerking voor zijn vertrek. Een speler die zich zo’n lange tijd met volle overgave heeft ingezet, zoveel voor de club betekend heeft en nu besluit elders voor zijn kans te willen gaan, willen we dan ook niet in de weg staan.’

‘Ongelofelijk trots zo lang voor Feyenoord te hebben gespeeld’
Jens zelf is daar dankbaar voor, zoals hij aangeeft dankbaar te zijn voor alles wat hij bij en met Feyenoord heeft mogen meemaken. ‘Ik ben ongelooflijk trots zo lang voor deze fantastische club te hebben mogen spelen. Samen met de supporters en alle mensen binnen de organisatie heb ik alles mogen winnen wat er in Nederland te winnen valt en hebben we ook nog eens in een Europese finale gestaan.’

‘Mijn sportieve dromen zijn daarmee meer dan uitgekomen en Feyenoord houdt voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik voel me echter nog te fit om niet elke week te spelen. Ooit zal mijn lichaam wel aangeven dat het niet meer gaat, maar ik voel me nu nog zo goed dat ik de hele week en elke training wil toewerken en toeleven naar de wedstrijd met het idee dat ik in de basis kan starten. Vandaar dus het lastige besluit nu weg te gaan.’

Toornstra won met Feyenoord de KNVB Beker (2x), het landskampioenschap en tweemaal de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen bereikte hij na een imposant Europees avontuur de finale van de Europa Conference League. In 313 officiële wedstrijden heeft hij zich bovendien niet alleen in de harten van het legioen gespeeld, maar ook in een illuster rijtje van de top tien Feyenoorders met de meeste officiële wedstrijden voor de club. Daarin wordt hij onder meer vergezeld door Wim Jansen, Eddy Treijtel en Willem van Hanegem. Hij maakte daarin 65 doelpunten en gaf 62 assists.

Op persoonlijk vlak kan de viervoudig Oranje-international ook terugkijken op een aantal mooie successen. Zo werd hij in het kampioensjaar 2016-2017 verkozen tot Legioen Speler van het Seizoen en werd hij tijdens het Voetballer van het Jaar Gala onderscheiden met de Bronzen Schoen.

Het vertrek van de voormalig aanvoerder is van tijdelijke aard. Feyenoord en Toornstra spraken eerder al de intentie uit dat hij na zijn actieve voetballoopbaan in een andere functie terugkeert bij de club. Te Kloese: ‘Dat blijft de bedoeling, daar verandert echt niks aan door zijn vertrek, maar dat komt allemaal later wel. Voor nu wensen we Jens alle succes bij FC Utrecht.’

whatsapp-image-2022-08-23-at-81449-pm
Foto: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Zou top zijn als hij de ambitie heeft ooit weer eens bij de club te werken, bestuurlijk of op 1908, is geen domme jongen want had ook een goede studie afgerond, and at last but not least, hij is een echte!
Jens! Hey ga je goed. Lekker voetballen elke week en straks terugkomen om onze jeugd beter te maken!
Gunstige tussenstand bij Rode Ster, toch?
Helaas verkeerd afgelopen, nog maar vier kansen waarvan er twee goed uit moeten pakken.
Ik gun Jens het allerbeste, ik begrijp zijn keuze maar ik vind Feyenoord ondertussen wel heel makkelijk alle ervaring weg doen/ verkopen. Alleen trauner heeft een dot ervaring de rest is allemaal begin 20.
Wordt een lastig seizoen zo.
Met ervaring kom je er niet, in de nieuwe selectie zit enorm veel kwaliteit en potentie. Wordt ee prachtig seizoen.
Nou ik ben bang de dat het op bepaalde momenten onder druk erg veel chaos komt en er geeneen op staat om rust te creëren.
Ik wil niet lullig doen maar Toornstra zakte over het algemeen mee door het ijs wanneer we in het verleden door de ondergrens gingen.
Met alleen kwaliteit en potentie red je het ook niet. Daar heb je soms ervaring bij nodig.
Hoewel ik het met je eens ben dat een elftal goed gebalanceerd moet zijn, zie ik het op dit vlak niet echt zo somber in. Ervaring heb je namelijk niet allees als je 30+ bent, meerdere gasten zijn bijvoorbeeld al International van hun land, Hancko, Bijlow, Köcku. Die laatste 2 spelen ook al hun hele carriere bij Feyenoord dus kunnen de rest ook wegwijs maken. Daarnaast heb je met een Hancko en Dilrosun ook nog gasten die in een top competitie hebben gespeeld. Oke, natuurlijk kan het beter, maar echt niet alle ervaring is nu weg!
Jens Bedankt voor alle mooie momenten. Jij bent voor mij en denk ook voor meerdere Mr. FEYENOORD
succes in Utrecht en tot het weer zien in de kuip
Ze willen hem niet kwijt maar halen wel de ene na de andere middenvelder binnen. Hij had toch nog makkelijk op die plek van Til kunnen spelen...... Maar blijkbaar niet goed genoeg meer....
Hij kan het, helaas, niet meer 90 min belopen. En daarnaast zijn ze een nieuwe weg ingeslagen bij Feyenoord. Dit is juist heel mooi en respectvol gedaan door Feyenoord
Off topic: Senesi staat vanavond in de basis bij Bournemouth tijden cup wedstrijd.

On topic: Jens held! Bedankt voor alles en we zien je ooit weer terug bij onze club! Succes!