fortuna-sittard-feyenoord-2-4-jim-breeman-sports-photography-23-1

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord bezig aan indrukwekkende uitreeks

Stan

De ploeg van Arne Slot slaagde er zondag tegen Fortuna Sittard wederom in tot scoren te komen in een uitwedstrijd. Het eerste doelpunt dat gemaakt werd tijdens de 2-4 overwinning in Limburg draagt bij aan een bijzondere reeks; Feyenoord was namelijk al 22 Eredivisie-uitduels achter elkaar trefzeker. 

Deze imponerende statistiek werd in december 2021 ingezet toen Marcos Senesi tijdens het uitduel met FC Groningen (1-1) de score opende. Zondagmiddag breidde Feyenoord de reeks uit nadat het via een eigen goal van Fortunees Ximo Navarro op voorsprong kwam in Sittard. Daarmee zijn de Rotterdammers dichtbij een evenaring van het aantal opvolgende uitgoals van het seizoen 1992/1993. Toen maakte Feyenoord onder trainer Willem van Hanegem in maar liefst 23 achtereenvolgende uitwedstrijden een goal en werd uiteindelijk het kampioenschap behaald. 

Zondag 19 maart reizen Slot en zijn mannen af naar Amsterdam, om het daar op te nemen tegen de huidige nummer 2 van de Eredivisie. In die Klassieker kan de uitdoelpuntenreeks via een Rotterdamse goal verder uitgebreid worden. 

 

 

Delen

Reacties

Tegen Volendam spelen we thuis. Uit zijn we al geweest. Bij onze lijken de thuiswedstrijden moeizamer dan uitwedstrijden. Het zal meewerken dat die ploegen thuis ook iets willen laten zien aan het publiek dat ze wat meer vooruit willen.
Kampioen wordt je tegen de kleintjes. Een cliche dat altijd opgaat in Nederland
Kampioen wordt je als je de topwedstrijden wint. Tegen naaste concurrenten zijn 6 puntenwedstrijden. Je stelling is achterhaald
Als we dit seizoen kampioen worden is Paolo z'n stelling niet bepaald achterhaald hoor.
Voorlopig hebben we alleen tegen AZ dat verschil gemaakt. Tegen Psv maar 1 punt gehaald terwijl we er 6 voor staan. Tegen Ajax alleen gelijk gespeeld maar staan we wel 3 punten op voor. Dus kampioen tegen de kleintjes lijkt het dit jaar wel op.