maasgebouw

Nieuws

Feyenoord blij met loting: Drie 'lagerisicotegenstanders'

Van de redactie

De Champions League-loting van gisteren zal ongetwijfeld voor een flinke opluchting hebben gezorgd in zowel het Maasgebouw als op het Stadhuis. Drie tegenstanders met een relatief 'vriendelijke' achterban, waar Feyenoord louter sportieve rivaliteit mee heeft. 

Het is onduidelijk of in de stad Rome met dezelfde opluchting werd gereageerd op de loting. Desalniettemin kunnen de autoriteiten daar niet anders dan concluderen dat de voorgaande ontmoeting tegen SS Lazio zowel in Rome als in Rotterdam niet tot noemenswaardige problemen heeft geleid met supporters. De sfeer bij beide wedstrijden was, zoals ze dat noemen: 'op het randje'.

Dan Atlético Madrid. Een tegenstander die recent nog voor een oefenduel in De Kuip aan mocht treden, wat in een wedstrijd resulteerde die ook zonder problemen verliep. Daarbij staat de achterban van Atlético niet bekend als een 'probleemgeval'. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de supporters van de laatste tegenstander Celtic die in 2017 nog een FIFA-prijs voor 'beste supporters van de wereld' ontvingen en waar veel Feyenoord-supporters sinds jaar en dag een vriendelijke band mee onderhouden. In 2014 zamelde fanatieke aanhangers van Feyenoord en Celtic samen geld in voor het Sophia Kinderziekenhuis. In Glasgow werd toen een feest georganiseerd voor beide supportersgroepen. 

Verwachtingen voor het uitvak
Ondanks dat de vorige twee wedstrijden in Rome keurig verliepen met de aanwezige Feyenoorders, is de verwachting dat de stad Rome er wederom voor kiest geen Feyenoorders toe te laten. Officiële communicatie laat nog even op zich wachten, maar de voortekenenen zien er niet rooskleurig uit.

Voor de wedstrijd in Madrid tegen Atlético zal de thuisploeg spelen in hun eigen Wanda Metropolitano met een capaciteit van een kleine 70.000 toeschouwers. Feyenoord heeft volgens de UEFA reglementen recht op 5% van deze plaatsen, dat wil zeggen dat er voor Feyenoord-supporters ongeveer 3500 kaarten beschikbaar zullen komen. Wellicht komen daar wat extra kaarten bij, want gemiddeld verkoopt Atlético rond de 60.000 kaarten voor Champions League-wedstrijden. 

Voor Celtic geldt tot slot hetzelfde verhaal. Celtic Park heeft een capaciteit van 60.411, wat ervoor zal zorgen dat Feyenoord minimaal 3000 plaatsen voor het uitvak zal krijgen. De verwachting is dat het daar wel bij gaat blijven, want Celtic heeft het volledige stadion verkocht aan seizoenkaarthouders en ook in Glasgow werd de loting met gejuich ontvangen. 

De komende dagen zullen de tegenstanders uit Poule E in verschillende artikelen onder de loep worden genomen en zal ook op de 'awaydays' dieper worden ingegaan. 

Delen

Reacties

Herzie dan de beslissing om Z dicht te gooien...
Zal waarschijnlijk dan geen net hangen i.v.m. tv beelden! Anders is het je reinste onzin!!!
heb eens ballen en gooi ons eige uitvak dan ook eens dicht voor lazio
Feyenoord-hooligans hebben een historische fontein in Rome ernstig aangetast. Supporters uit Rome hebben zich redelijk netjes gedragen en moeten daarom wel welkom zijn. Wij hebben het tuig hier niet in de hand en zij wel.
Benieuwd welke speelstad Lazio Feyenoord gaat worden dan met de nieuwe regels van de UEFA
Zijn die regels officieel, ik heb wel die ceferin wat horen roepen, maar daarna niks meer over gehoord
Atletico wedstrijd die zonder problemen verliep? Liep aardig uit de klauwen voor een oefenwedstrijdje.
Uit de klauwen lopen op het veld ≠ op de tribunes