Primeur Bevestigd
yv2022827yv2022827a9a08893

Nieuws

Feyenoord blijft de komende 10 jaar in De Kuip

FeyenoordTM

Stadion Feijenoord blijft de komende tien jaar de thuisbasis van Feyenoord.

Dat heeft algemeen directeur Dennis te Kloese maandagavond laten weten op een bijeenkomst van de Feyenoord Business Club.

Feyenoord zou daarbij bezig zijn met een tienjarenplan voor De Kuip. Het plan wordt opgezet om te kijken wat er verbeterd kan worden in het huidige stadion.

Meer over de bijeenkomst in een nieuwe Studio 1908, die dinsdag wordt opgenomen en woensdag online komt.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Inmiddels is de reactie van de gemeente ook binnen, zij gaan er vanuit dat het stadionproject definitief beeindigd is, maar gaan een laatste gesprek aan met Stigam, Stadion Feijenoord, de BVO. De allerlaatste kans voor de BVO, gaan ze de samenwerking aan voor een stadion op de plot op de langere termijn (+9-10 jaar), zoals ze eerder dit jaar vaag communiceerde? Als het stadionproject is beindigd zal de BVO moeten vernieuwbouwen... dan gaat de oh-zo-geliefde Kuip naar de grond. Iets waar groepen als FRFC1908 en StadionOpZuid hard tegen streden. Maar iets zegt me dat ze het dan allemaal wel best vinden....
En na die 10 jaar gaat Feyemoord "gewoon" naar een nieuw stadion. Dit sluit prima aan bij dat tijdspad. Goed dat er tot die tijd in ieder geval geïnvesteerd wordt in een publieksvriendelijk stadion.
Het is een goeie zaak , dat Te Kloese helderheid geeft.
Ik lees , dat het noodzakelijk uit te voeren onderhoud zo' 15 miljoen gaat kosten, zal me wel benieuwen wie dat gaat betalen, in principe zou de eigenaar, dus Stadion, dat moeten doen, maar ja, die hebben geen geld zo te horen.
Maar goed, anders moet de BVO ze maar een lening geven, eerst maar eens afwachten wie de nieuwe directeur van het stadion gaat worden, daar is denk ik beter mee te overleggen dan met de huidige.
Dan een plan maken om in de zomer dat onderhoud uit te voeren en dan verder kijken.
Wat m.i. heel belangrijk gaat worden, wat voor beslissing er ook komt, nieuwbouw of verbouw, om iedereen vanaf het begin te betrekken bij de plannen en voorstellen, alleen dan krijg je op termijn een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.
Te Kloese zo te horen deze korte periode als directeur is hem dat wel toevertrouwd.
Maak je geen illusies, er gaat nooit een oplossing komen waar iedereen zich in kan vinden. Er blijven altijd types rondlopen die denken dat supporterschap iets van zeggenschap geeft.
Dat dat de communicatie beter kan ben ik het absoluut mee eens, maar de BVO bepaalt, en niemand anders.
Door nalatigheid en achterstallig onderhoud is 15 miljoen (zoals ik zag staan) in mijn optiek een schijntje en blijft het mooiste stadion veranderd in een kermisattractie te weten een beweeghuis.... Het wachten is echt tot die funderingen een keer knallen en het hele zooitje in elkaar dondert

Blijft eeuwig zonde dat er niet nu al de wijze keuze gemaakt is om naar nieuw en groter stadion te gaan iets wat voor de toekomst zeker wel zal gaan gebeuren. Dan zijn de neuzen echt weer op een toekomst gericht. Nu jammer genoeg nog niet 100% omwille van een groepje criminelen die gaan dreigen als je niet naar hun luistert
Dat jij 'coûte que coûte' een nieuw stadion wil is tot daaraan toe. Ik heb slechts een voorkeur voor wat uiteindelijk financieel voor de BVO Feyenoord het meest aantrekkelijk is.
Een ding is zeker; er waren zó veel mensen (binnen club- en stadionbestuurders) voor het Feyenoord City-stadion dat het feit dat het niet door ging echt wel betekent dat het financieel volstrekt onverantwoord was. Dat jij dan toch spreekt van "de wijze keuze (...) om naar een nieuw en groter stadion te gaan", is dan ook lachwekkend.
Toenmalig Algemeen Directeur Jan de Jong gaf 3 jaar geleden al aan dat het geen sterk plan was door te melden dat er wel een minimaal bedrag aan extra inkomsten gegarandeerd moest zijn voor het voor Feyenoord aantrekkelijk werd. Dat was (mede) de reden dat hij vanwege verschil van inzichten met de RvC moest wijken. Het heeft dus bijna 3 jaar geduurd voor dat inzicht ook bij de bestuurlijke achterban doordrong. Dat dat geen consequenties heeft gehad binnen de Stichting Continuïteit en de RvC getuigt van een Mark Rutte-achtig gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.
Hahaha Jan De Jong als ultiem voorbeeld geven waarom FC te onverantwoord was 😂😂. Hij heeft het 1 jaar volgehouden! En vroeg om een minimale garantie, iets wat je nergens in de wereld krijgt als bespeler.
En wat je ff vergeet te zeggen is dat Feyenoord in de landelijke media middels een pagina grote advertentie aangaf De BusinessCase goed te keuren, dus waar de *** heb je het over met dat de risicos te groot waren.
Jij wil onderhoud in de zomer doen??? Hoeveel zomers???
Het is nu november volgens mij, dus ik bedoel zomer 2023 van eind mei tot begin augustus-
Als je de uit te voeren werkzaamheden op een rijtje hebt kan je ene heel mooie planning maken, je materialen bestellen en arbeid inhuren.
Maar je moet wel een beetje verstand van plannen hebben en dat is blijkbaar ana jou niet besteedt, maakt niet uit in jouw optiek wordt een nieuw stadion na 20 jaar gebruiksklaar opgeleverd.
Ik ben het wel met je eens maar Te Kloese had ook het geluk dat gaandeweg de idiotie van het Feyenoord-City stadion zo duidelijk werd dat het echt onmogelijk werd het er door te drukken. Wat lange tijd wel de bedoeling was. Wat dat betreft zijn de absurd hoge grondstofprijzen toch nog ergens goed voor geweest.
Toen voormalig Algemeen Directeur Jan de Jong in 2019 ook al duidelijkheid gaf door aan te geven welke minimale inkomstenstijging voorwaarde zou moeten zijn voor het Feyenoord City-stadion waren zijn dagen in de Kuip snel geteld.
Jammer dit, helaas wordt dit ook nog gesteund door vele "fans". Alles er aan doen om progressie van de club tegen te gaan. Als je maar blijft hangen in dit soort oude gewoontes mag je als Feyenoord eerder naar onder gaan kijken dan naar aansluiting met Ajax en psv.
Helemaal mee eens en de spijker op zn kop, blijven allemaal hangen in het verleden.
Zo zwart-wit ligt het helemaal niet mijns inziens, in deze Kuip kan je financieel nog progressie behalen. Belangrijkste wat bij Feyenoord moet verbeteren is het voetbalbeleid, daar heeft het decennialang aan geschort. Nu dat iets lijkt verbeterd zie je direct sportief betere resultaten en een positievere transferbalans, alleen al daarmee kan je de aansluiting maken naar PSV (en voor een gedeelte ook naar Ajax). Ja, op de iets langere termijn zal je na een aantal jaren structureel sportief succes moeten doorgroeien op andere vlakken, maar daarvoor moet Feyenoord eerst eens de basis op orde krijgen. Wat mij betreft is nieuwbouw een van de opties tegen die tijd, maar ik vind het nogal kortzichtig om het als de 'heilige graal' voor vooruitgang te beschouwen bij een voetbalclub. Het zou in de eerste plaats gewoon moeten draaien om beter en verstandiger voetbalbeleid. Iets wat Feyenoord in het verleden structureel nooit voor elkaar heeft gekregen.
Je hebt gelijk, het is natuurlijk ook niet zo zwart-wit. Alleen is het lastig om alle nuances in één reactie te verwerken. Ik ben alleen een beetje klaar met het eeuwige "kuip goed, Feyenoord City slecht" verhaal. Sluit me ook aan bij de rest van je comment.
Net zoals ik klaar ben met "Kuip slecht, Nieuwbouw fantastisch".
Het klinkt heel afgezaagd maar Feyenoord moet doen wat haalbaar & verantwoord is en duidelijke financiële vooruitgang betekent. Dus ook als dat nieuwbouw is maar dan moet het wel aan die voorwaarden voldoen. Net zoals je mensen hebt die ten koste van alles de Kuip willen behouden heb je er ok een hoop die ten koste van alles een nieuw stadion willen. Ongeacht wat het kost of wat de risico's zijn. En wat willykment terecht opmerkt; het technisch beleid blijft het belangrijkst. Ook in financieel opzicht. Daar valt het echt grote geld te verdienen en de inhaalslag te maken.
@Joshe1908

Als er destijds niet zo een drama van geweest was en dreigementen aan bestuurders had het nieuwe stadion er allang geweest tegen betere kostprijs dan in deze tijd zal zijn
Wat een onzin. Niemand is er op uit om progressie tegen te gaan.
Er is weldegelijk een groep "supporters" die gebaat is bij zo veel mogelijk anarchie binnen de BVO. Stel je voor dat de club dusdanig georganiseerd raakt dat ze een vuist tegen de raddraaiers kunnen maken.
Vergeet ook niet dat heel FeyenoordTM kan bestaan met dank aan het gebrek aan professionaliteit binnen de Feyenoord organisatie. Die krijgt echt geen scoops als bij Feyenoord iedereen netjes zijn mond houdt (wat bij een normaal bedrijf zou gebeuren).
Laat ik het anders stellen: niemand is erop tegen om de club door middel van een verbeterde huisvesting meer omzet te laten behalen.

Ik zit op Vak OO. Ik moet zelf broodjes meenemen omdat ik er gewoon niet tussen kom om eten te kopen. Niemand is erop tegen om dit flink te verbeteren en de capaciteit van commerciële ruimtes te vergroten en zakelijke klanten beter en op grotere schaal te kunnen ontvangen.
Wat een onzin, dit. Het creëren van valse tegenstellingen, noemt men dat.
Goed, dat Dennis dit nog maar eens bevestigd heeft. Met al die slangen in het dossier zou je bijna denken, dat de uitspraak van de Raad van State terzijde zou worden geschoven. En nu investeren in onze Tempel aan de Maas!
Geen nieuws dit, heeft hij eerder al gezegd. Met het afwachten van de bouwmarkt zat je toch sowieso minimaal 3 jaar verder. De bouw van het nieuwe stadion was optimistisch geplanned op 5 jaar.

Dan zal er over 8 jaar wel weer gezeken worden: 'Ja maar Dennis zei toch 10 jaar!'
Als iets uit de mond van een directeur komt, is het altijd nieuws.
Voor de rest begint je anti-Kuip campagne echt ernstige vormen aan te nemen. Er zijn andere sites om te trollen, hoor
Geen nieuw-nieuws dan en nergens zeg ik iets over anti-Kuip. Zure koffie?
Treurig wel om het meteen trollen te noemen als het niet aansluit bij je eigen agenda. Hij heeft gewoon gelijk, dit is geen primeur, nauwelijks nieuws, en verandert niets aan het traject waar we toch al in zaten.
Het enige dat hier "nieuws" aan is, is dat je niet zelf afkoelperiode, ontwerptijd, proceduretijd en bouwtijd aan elkaar hoeft te knopen om aan circa 10 jaar te komen.
Echt, het zou je sieren e.e.a. op je eigen medium objectiever aan te pakken. Voor populistisch geleuter bestaan al genoeg fansites, herken de niche waar je onverhoopt in beland bent.
Ik heb geen agenda, ik vertel gewoon wat er speelt en meer niet :-D
@FTM, vertel je dan ook wat men op directie niveau vind van FeyenoordCity? Die verhalen zijn jou ook toch ten gehore gekomen? Ik doel dan niet op het feit dat fixed fee is los gelaten.
Zowel het anti-Kuip als anti-nieuwbouw gedram is zwaar vermoeiend. Voor nu is het voor Feyenoord duidelijk het beste om in de Kuip te blijven voor deze periode. Afgelopen seizoen liet goed zien dat we ook in de Kuip tot sportief succes en betere financiële cijfers kunnen komen wanneer er fatsoenlijk beleid gevoerd wordt, daar is geen nieuwbouw/renovatie voor nodig. Als Feyenoord deze sportieve lijn doorzet en daarmee sportief doorgroeit, dan kan je een keer goed gaan nadenken over een uitgebreide renovatie of nieuwbouw. Belangrijkste, naast het financiële plaatje en de architectuur, is dan vooral het op orde krijgen van een breed draagvlak onder het gehele Legioen. Dat is waar Feyenoord het keer op keer liet liggen met de nieuwbouwplannen.
Kijk, zo begint m'n dag tenminste pas ècht goed.
Doen we het graag voor: Feyenoord supporters blij maken met nieuws!
En dat wordt gewaardeerd. Althans, door mij wel.
Heel goed dat te Kloese knopen doorhakt, duidelijkheid is belangrijk om op de lange termijn beleid te maken.
Renoveer die wc'tjes nog maar even dan :-) voor de rest is alles prima in dit stadion
Dat gaan ze doen alleen niet zoals Heijmans zegt dat het moet. Problemen zullen dus maar tijdelijk verholpen zijn waarschijnlijk
De horeca is ook ver ondermaats voor 2022-maatstaven.
De wifi trouwens ook. En de speakers. En een plek om rustig een biertje te drinken vooraf. En de bereikbaarheid per auto en metro. En het schilderwerk. En een voor alle business seats goed bereikbare lounge.

De beperkte beenruimte eigenlijk ook, maar dat vind ik dan weer juist de charme van de Kuip.
ringetje er bovenop en doorgaan!
Meer staanplaatsen creëren, zo heb je nog meer toeschouwers