slot

VK Sportphoto

Nieuws

"Dat weet je dat als een trainer gaat verliezen of gelijkspelen"

Van de redactie

Voor het eerst sinds zijn aanstelling bij Feyenoord heeft hoofdtrainer Arne Slot te maken met tegenslag. Vorig seizoen verraste de hoofdtrainer door met veel nieuwelingen een hecht collectief te smeden dat goed voetbal speelde. Daarvoor ontving Slot alle lof. Maar na het onverwachte gelijkspel tegen Fortuna Sittard en de dramatische avond tegen Sturm Graz, klinkt er voor het eerst kritiek. 

De trainer herkent de mindere periode ook, zo vertelt hij tegenover RTV Rijnmond. “De afgelopen vier maanden zijn veel moeilijker geweest dan de twaalf maanden daarvoor”.  

Slot wijst op de wisselvalligheid van zijn elftal, dat goede resultaten afwisselt met slechte. "Het gevolg is dat we nu op een positie staan waarop we vorig jaar geen een keer hebben gestaan. Het resultaat tegen Sturm Graz is een uitvloeisel van de afgelopen vier maanden. Dit is een veel lastigere periode dan dat het vorig jaar was. Dat is helder.”

Dat de eerste kritische geluiden klinken verbaast Slot niet. “Je weet dat als een trainer gaat verliezen of gelijkspelen, elke analist of journalist gaat denken dat je een andere opstelling moet maken. Het is ook gemakkelijk voor een journalist of analist om het daarop te gooien. Dat de opstelling niet klopt of dat de wissels niet kloppen. Dat mag ook en is het leuke aan voetbal. Ze geven hun mening over datgene wat ze zien. Er zijn veel meningen, maar als trainer heb je bijna nooit gelijk als je niet wint.”

Delen

Reacties

Het hoeft niet per se aan de opstelling te liggen. Dat zou inderdaad (te) gemakkelijk zijn. Het heeft in mijn beleving eerder te maken met de instelling van (een aantal) spelers. Daar moet jij Arne het meeste uit zien te halen.
Soms heb je pech zoals blijkt uit de pot tegen Fortuna (tweede helft met name) en soms is datgene wat de spelers aan inzet, gogme, inzicht, eenvoud, door het vuur gaan voor elkaar, tonen onvoldoende. Dat was met name tegen Sturm aan de orde.
Kritiek kunnen we niet op je hebben, je hebt enorm veel voor deze club betekent en dat in de korte periode dat je pas werkzaam bent.
Dat Feyenoord nu in een dip(je) zit is een feit, hopelijk zien we donderdag een opleving en komt de vormdip weer ten einde. Zo niet, dan ben ik van mening dat je alle ruimte en tijd moet krijgen om het weer op orde te krijgen. En dat gaat je lukken, met deze ploeg. Daarvan ben ik overtuigd.

Hup! Er tegen aan, geen woorden maar daden!