jbr-sports-photography-fc-volendam-feyenoord-0-2-49

Foto: Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord - Cambuur: De vermoedelijke opstellingen

Max1908

Morgenavond om 20:00 speelt Feyenoord in eigen huis een inhaalwedstrijd tegen Cambuur. De Friezen zijn bezig met een slechte serie en hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Feyenoord daarentegen hoopt een succesvolle reeks voort te zetten en zal daarom in de eigen Kuip de wedstrijd willen domineren. 1908.nl blikt alvast vooruit op de mogelijke basiself van beide ploegen.

Feyenoord-trainer Arne Slot kan beschikken over nagenoeg een fitte selectie. De enige speler die momenteel nog ontbreekt is Oussama Idrissi. De buitenspeler liep een paar weken terug in de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland een hamstringblessure op en wordt pas na de winterstop terug verwacht. Op de linskbuiten positie wordt de Braziliaan Igor Paixão dan ook wederom in de basis verwacht. De verrasing in de wedstrijd tegen Lazio Roma valt positief op en mag het weer vanaf minuut één laten zien. Ook Quilindschy Hartman, die eveneens indruk maakte tegen de Romeinen, zal weer in de basis beginnen. Dit betekent dat Slot dezelfde elf het veld instuurt als tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Volendam.

Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Kökcü, Dilrosun; Szymański, Danilo, Paixão.

Cambuur: Virgínia; Schmidt, Tol, Bergsma, Bangura; Hoedemakers, van Kaam, Paulissen; Breij, Uldriķis, van der Water.

Welke elf Feyenoorders moeten er volgens jou in de basis starten morgenavond? Laat het weten in de reacties.

Delen

Reacties

Geen Dilrosun, maar Szymanski op 10 en Walemark op rechts
Het is toch niet moeilijk, Danilo scoort alleen in uitwedstrijden, Santiago in de spits.
Kennelijk houdt Slot er van het zichzelf moeilijk te maken door opnieuw Danilo op te stellen waardoor de rest nog harder moet werken om goals te maken. Met Gimenez zou het gewoon te gemakkelijk zijn om te winnen.
Deze opstelling van de laatste 2 wedstrijden bevalt mij wel. Szymanski die van positie wisselt met Dilrosun of Paixao, als de situatie daar om vraagt. Zo kun je verdedigingen kapot spelen, ipv dat voorspelbare gedoe elke keer. Het moet nog even ingeslepen worden, maar we zien nu ineens voorzetten komen, en spelers die de achterlijn halen, en hem dan terug weten te leggen. Laat het maar even staan zo. Hartman is trouwens ook snel aan het verbeteren nu. Die pass van hem, moet hij goed blijven gebruiken.
mee eens, hartman brengt ook een stukje mentaliteit
Ik hoop dat Slot eindelijk Wieffer 'n keer de kans geeft om te starten. Timber gaf al aan het best 'n zwaar seizoen te vinden. Hij speelt immers voor het eerst in zijn carrière Eredivisie, UL en Oranje O-21 [aanvoerder] dus dat lijkt mij Cambuur Thuis de ideale wedstrijd voor Wieffer om 60-70 min te maken. Dan kan je altijd nog kijken of je hem 90 min laat staan. Verder dit team inderdaad ongewijzigd laten staan of je moet Santi ook de kans geven tegen 'n laagvlieger zoals Danilo zijn kans kreeg tegen Volendam, waar hij ondanks zijn aandeel toch ook 4 100% kansen verprutste.
Ja dit wordt denk ik gewoon de opstelling voor de komende wedstrijden, ook na het WK. Danilo blijft scoren en mag daarom blijven staan. Hartman heeft z'n plek dik verdiend. Dilrosun deed leuk mee tegen Volendam, zit echt nog heel veel rek in.

Ik hoop op een soortgelijke wedstrijd als tegen Volendam, waarin we tot veel kansen komen en waarin we nooit de controle verliezen.
Ik neem aan Dilrosun op rechtsbuiten en Szymanski als 10?