sisca-folkertsma-main-300523

Beeld: Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord contracteert international Sisca Folkertsma

Moreno

Sisca Folkertsma is de nieuwste aanwinst van Feyenoord Vrouwen 1. De 26-jarige middenvelder komt na de zomerstop over van Girondins de Bordeaux en tekent in De Kuip een contract voor twee jaar tot medio 2025.

Voordat Folkertsma in 2021 de overstap naar de Franse club maakte deed ze al de nodige ervaring op in de Eredivisie. Zo stond de in Sloten geboren middenvelder onder contract bij sc Heerenveen, PSV, Ajax en FC Twente, waarin ze in totaal tot ruim 120 wedstrijden kwam. Tevens heeft Folkertsma twaalf interlands achter haar naam staan bij de OranjeLeeuwinnen.

"Omdat mijn vader een Feyenoord-supporter is draag ik ook al sinds kleins af aan de club een warm hart toe", zegt Folkertsma. "Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik hoop met mijn ervaring de jonge speelsters te helpen in hun ontwikkeling en daarbij mijn steentje bij te dragen aan het teamproces."

Voor Manon Melis, Coördinator Vrouwenvoetbal van Feyenoord, is de komst van Folkertsma extra bijzonder. "Dit is de eerste keer dat we een speelster hebben weten vast te leggen waarmee ikzelf in het verleden nog bij het nationale team heb samengespeeld. Met de komst van Sisca hebben we een ervaren speelster in huis gehaald die zowel op als naast het veld een mooie versterking is."

Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Het eerste jaar was nog best leuk om te kijken. Afgelopen seizoen deed pijn aan m'n ogen.
Verwarrend. Dan denk je even ‘Hè, wie??’.. Gaat het over het damesteam 🫣
Vrouwenvoetbal, boeit toch helemaal niemand…
Zure appel, genoeg ander nieuws om onder te reageren.
Praat ff voor je zelf.Zijn genoeg mensen die dat wel interessant vinden.Ze spelen bij feyenoord.
Wel genoeg om de moeite te nemen om te reageren blijkbaar he
Het gaat om Feyenoord en die naam dragen ze uit. Dit zou iedere supporter moeten interesseren. Dus een beetje respect zou niet gek zijn.
Mooi, na het afscheid van speelsters nu weer opbouwen met een brok ervaring (en ze is slechts 26 jr) Ik hoop dat alle teams in de geest van Slot & co gaan voetballen. Zal dit team ook goed doen!