pierre-van-hooijdonk

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord domineerde Ajax op inzet, techniek en positiespel”

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk vond Feyenoord in de Klassieker de verdiende winnaar en zag in Mats Wieffer wederom de uitblinker op het middenveld. “Het team heeft vandaag gewonnen van individuen. Feyenoord domineerde Ajax op inzet, techniek en positiespel”, zo zegt de oud-Feyenoorder bij Studio Voetbal.

Van Hooijdonk zag neo-international Mats Wieffer opnieuw slagen voor een examen. “Met vlag en wimpel. Maar ook in het tweeluik met Shakhtar was hij al heel erg goed. Vandaag speelde hij de topwedstrijd uit de Nederlandse competitie, als je die dan zo speelt. Dan is er geen twijfel meer over. Verdedigend was hij ontzettend belangrijk, maar ook in het positiespel en de juiste keuzes maken. Daarvoor zorgde hij voor rust in de ploeg en gaf hij het elftal even even tijd om te ademen.”

Bondscoach Ronald Koeman selecteerde de middenvelder voor het eerst voor Oranje. Van Hooijdonk zou het niet raar vinden als Wieffer direct minuten gaat maken. “Hij was super belangrijk voor Feyenoord. Ik zou hem ook opstellen in het Nederlands elftal, naast Frenkie de Jong.”

De Feyenoordlegende vind dat Wieffer zich inmiddels wel heeft bewezen. “Deze jongen heeft zich laten zien tegen een Europese tegenstander en laat zich nu zien tegen de nummer twee in Nederland op dit moment. Waarom zou hij niet naast Frenkie de Jong kunnen spelen?” Van Hooijdonk betwijfelt of de bondscoach daarin mee zal gaan. “Of Koeman het gaat doen is iets anders. Ik kan mij voorstellen dat hij kiest voor de jongens die elkaar al wat langer kennen.”

'Pi-Air' zag in de Klassieker ook Timon Wellenreuther uitblinken. “We zien allemaal wel dat hij minder is dan Bijlow. Maar als je in deze wedstrijd en bij deze stand, deze redding maakt, dan is iedereen alles gelijk vergeten. Dan kan je weer even door.”

Delen

Reacties

Wat heb ik genoten van de ergernis van tuinkabouter vd vaart. De treurnis stond in zijn ogen. Kijk dit programma anders nooit. Maar kon deze uitzending niet aan mij voorbij laten gaan.