Julián Carranza | Afbeelding via @PhilUnion op X.com

X: @PhilUnion

Nieuws

"Feyenoord en Carranza kan een succesvolle match worden"

Stan

Feyenoord lijkt steeds dichter bij de komst van Julián Carranza. De Argentijnse aanvaller moet overkomen van het Amerikaanse Philadelphia Union. Eerder kwam hij uit voor Inter Miami, waar hij samenspeelde met oud-Feyenoorder Kelvin Leerdam. Laatstgenoemde vertelt bij ESPN over zijn ervaringen met het Rotterdamse transfertarget. 

"Een hele rustige, aardige jongen", begint Leerdam over zijn voormalig ploeggenoot. "Maar zodra hij op het veld staat, verandert hij in een beest. Hij sleurt, werkt hard en heeft een neusje voor de goal. Een beetje Dirk Kuijt-achtig."

Bij Miami, waar afgelopen zomer ook een heel bekende landgenoot van Carranza neerstreek, speelde Leerdam een seizoen samen met de spits. "Hij was op dat moment nog best wel jong. Hij had Higuaín voor zich, dus maakte weinig minuten. Maar je hoorde hem nooit zeuren. Hij heeft in die tijd juist heel veel kunnen leren, bijvoorbeeld om egoïstisch te zijn voor het doel."

Na zijn overstap naar Philadelphia heeft de Argentijn zich ontwikkeld en bewezen als een gepassioneerde en hardwerkende spits. "Als je kijkt naar hoe Feyenoord de afgelopen jaren heeft gespeeld, dan past hij daar perfect. Hoog drukzetten, de bal veroveren vlak bij het doel van de tegenstander. Hij is echt een moderne spits, die heel veel arbeid levert."

Daarmee is Carranza een speler die het volgens Leerdam goed kan gaan doen in De Kuip. "Hij is geen heethoofd, maar dat Latijns-Amerikaanse temperament zal ook in Nederland wel eens naar voren komen. Maar als hij de tijd krijgt om zich aan te passen, dan heb ik er absoluut vertrouwen in. Feyenoord en Carranza, dat kan wel eens een succesvolle match worden."

Delen