Primeur Bevestigd
Feyenoord Dordrecht

Edit 1908.nl

Nieuws

Feyenoord en FC Dordrecht gaan KKD-alliantie aan

FeyenoordTM

Feyenoord en FC Dordrecht zijn druk bezig om een nieuwe alliantie op papier te zetten. Doel van de samenwerking: Meer contractspelers van de Rotterdammers hoge ogen laten gooien in de Keuken Kampioen Divisie.

Het succesverhaal van de eerder verhuurde Aliou Balde (20) is bekend: De Senegalese buitenspeler werd afgelopen zomer door Feyenoord verhuurd aan De Schapenkoppen. Hij speelde zich binnen een halfjaar in de kijker van FC Lausanne-Sport en maakte in januari de overstap naar Zwitserland. Feyenoord hield ruim €1.000.000 over aan de deal.

Feyenoord stalde vervolgens een andere speler bij de Dordtenaren: Tidjany Touré (20). Ook hij wist vanaf het begin van zijn dienstverband bij FC Dordrecht te imponeren. Hij scoorde twee maal bij zijn debuut.

FC Dordrecht en Feyenoord willen zich inzetten voor meer succesverhalen. Met name buitenlandse spelers die actief zijn in de jeugdopleiding van Feyenoord komen in aanmerking om tijdelijk gestald te worden bij de Dordtenaren. Ook contractspelers van Feyenoord 1 zouden eventueel in aanmerking kunnen komen.

Feyenoord en FC Dordrecht willen voor een samenwerking gaan waar iedere partij beter van wordt: Beide clubs en alle spelers die zich in het groen en wit gaan hullen. Het onder-21 elftal lijkt daarbij ook intact te blijven. Feyenoord kan zodoende zicht kan houden op toetreding tot de voetbalpiramide bij promotie.

Bij de nieuwjaarsspeach van 2019 maakte Jan de Jong (destijds algemeen directeur van Feyenoord, red.) ook al bekend dat Feyenoord een samenwerking aanging met FC Dordrecht. Het viersporenbeleid werd niet veel later weer losgelaten. Ruim vier jaar later wordt een nieuwe vorm van de samenwerking uit de kast getrokken, waarbij stapgewijs steeds meer budget tegenaan gegooid kan worden.

Het is de bedoeling dat de vernieuwde samenwerking met FC Dordrecht snel van de grond komt, zodat er vanaf volgend seizoen verder geborduurd kan worden op waar de clubs met de tijdelijke transfers van Balde en Touré al een begin mee hadden gemaakt.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Goede zaak, zo kan je meer talenten aantrekken en zal Dordrecht zelf ook wat beter worden. Men wilde dit al veel eerder, maar toen niet gelukt. Verder speelt de jeugd nu in een internationale competie zijn wedstrijden.
Je kan nu deel van de spelers naar Dordrecht laten gaan en de rest onder 21.
Gaat dit weer lijken op de deal die wij vroeger met excelsior hadden?
Tijdperk dat Kalou en Buffel doorkwamen!
Ik zie hier weinig heil in. We willen spelers opleiden in de speelstijl van Feyenoord 1. Spelers die te goed zijn om in de o21 door te ontwikkelen gaan bij het onderaan bungelende Dordrecht echt niet leren Slotbal te spelen met hoge pressie en goed positiespel. Die spelers zouden meer baat hebben bij trainingen met het 1e, of spelen bij een KKD (sub)topper die wel op balbezit speelt, zo niet zou Feyenoord zou er meer baat bij hebben dat ze de o21 naar promotie helpen. Deze deal lijkt dus enkel voor FC Dordrecht gunstig te zijn, en een indicator dat we weer afglijden naar het tijdperk van Geel. Kan me niet voorstellen dat onder Arnesen we dit al eerder mislukte pad weer zouden inslaan. Treurig nieuws wat mij betreft.
Weer briljant.
o.a. Dermane Karim eindelijk lekker voetballen op een aanvaardbaar niveau.
Blijft Feyenoord gewoon het salaris betalen als zo'n speler bij Dordrecht terecht komt of hoe werkt dat?! Is dat wat er bedoeld word met '(steeds meer) budget'...
@FTM En gwn heel dordt kopen is onrealistisch of hoeveel zou dat kosten? Want dan koop je in principe je plek in de kkd
Ze hebben recent juist een Turkse eigenaar die bezig is om van 25% wat hij nu in handen heeft dit te vergroten naar 70%+ maar dat mocht tot dusver niet. Lijkt mij ook niet dat de knvb wil dat Feyenoord een kkd club koopt of dat Dordt dat wenst.
Hopelijk houdt deze afspraak langer stand. Prima surrogaat oplossing zo lang onder 21 maar blijft falen.
Koop gewoon FC Dordrecht, licentie verhuizen naar 1908. Klaar is Kees
Dus O21 offeren ze op voor deze aliantie...
T zou alsnog betekenen dat er veel kwaliteit uit de O21 verdwijnt toch? En de ambities voor jong feyenoord in de KKD verdwijnt die dan ook?
Begrijpend lezen was niet je sterkste vak op school
Nee dat klopt ik heb het nogmaals gelezen en heb m weer verwijderd mn comment.
Volgens mij gaan ze ervan uit dat net als met Baldé ook een verdienmodel in deze deal zit. Je allerbesten gaan idd naar Dordrecht maar daarvoor in de plaats komt er nieuw talent dat zo gefinancierd kan worden. Je biedt zo buitenlandse talenten meer perspectief als ze bij Feyenoord tekenen. De echte juwelen hou je binnenboord. Ik denk wel dat toetreding in de tweede divisie realistisch gezien minder vaart krijgt. Helaas.
Sauer volgend jaar die kant op…
Ik heb hem er liever bij. Sauer is een rechtsbuiten. Daar hebben we niet echt hele goede spelers.
Dilrosun verkopen en Ali is altijd maar 1 helft goed.