sjaaltjes-supporters-legioen

In beeld

Wat gaan we doen vandaag • Vleugje jaren ’90 terug in De Kuip

Van de redactie

‘Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?’. Het supporterslied van wijlen Cock van der Palm kent dit seizoen een absolute revival. Wat begon tijdens uitwedstrijden slaat steeds meer over naar De Kuip, waar zich een zee van sjaaltjes op de tribune begint af te tekenen. Daarmee keert een vleugje jaren negentig terug in De Kuip.

Tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard was het schitterende langzame gezang voor het eerst minutenlang hoorbaar. In de bekerwedstrijd in Heerenveen werd dit door de fans nog eens dunnetjes overgedaan, inclusief de oproep om Feyenoordsjaaltjes mee te nemen. Het mooie initiatief werd vervolgens meegenomen naar De Kuip, met als gevolg dat het supporterslied in de wedstrijden tegen FC Groningen en FC Volendam massaal werd meegezongen.

‘Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?’ kent zijn oorsprong in de jaren negentig. Een tijd waarin het normaal was om met clubartikelen naar wedstrijden te gaan. Sjaaltjes alom. Het supporterslied bleef beklijven en is altijd onderdeel gebleven van het vaste repertoire, al werd het wel steeds minder gezongen. Dit seizoen mogen we spreken over een herintroductie van het lied, inclusief de zee aan sjaaltjes. Het seizoen 22/23 ontmoet de nineties.  

Met de week wordt het mooier. Massaler. Luider gezang. Meer sjaaltjes.

Delen

Reacties

Het is buitengewoon sfeervol. Alleen dat we "ze laten beven", is qua score nog niet zo heel erg het geval tot nu toe. Misschien iets voor de komende twee wedstrijden?! 😉👊👍😋
Echt geweldig beetje die oldskool sfeer. Nu nog meer spandoeken en we zijn er.
Ja zeker oldscool en de grote vlaggen erbij kan daar wel van genieten heerlijk
Heel blij mee, brengt me terug naar m'n tienerjaren.
Nu nog die andere klassieker van Cock, "Niemand is er sterker!" en het is compleet 🔴⚪️⚫️