henk-van-stee

VK Sportphoto

Nieuws

Van Stee: "De spanning tussen die twee ploegen is altijd enorm”

Van de redactie

Komende zondag speelt Feyenoord de Klassieker in de Johan Cruijff Arena. Oud-Feyenoordtrainer en hoofdopleidingen Henk van Stee verwacht een nerveuze wedstrijd tussen de aartsrivalen, zo vertelt hij bij FC Rijnmond

Van Stee ziet in de breedte van de selectie een belangrijk wapen van Feyenoord. “De wissels zitten op het puntje van hun stoel, want die weten dat ze ook minuten krijgen. Die scherpte is er bij de hele selectie. Een aantal spelers zullen niet negentig minuten vol gas kunnen geven. Maar als je dan in je achterhoofd hebt dat er vijf of zes op de bank zitten die je er zo in kan gooien, dan denk ik dat ze er klaar voor zijn.”

Feyenoord is al een tijdje koploper in de Eredivisie. De oud-Feyenoorder zet desalniettemin zijn geld op Ajax in de Klassieker, al ziet hij Feyenoord kampioen worden. “Ik ben er van overtuigd dat Feyenoord kampioen gaat worden, ook gezien het programma dat ze nog hebben. Maar ik denk dat aanstaande zondag Ajax de bovenliggende partij gaat zijn.”

Dat Feyenoord de laatste wedstrijden moeizaam wint heeft volgens Van Stee niet te maken met titelstress. “Ik vind dat zelf onzin. Zeker als je thuis speelt met het publiek er achter. Het vertrouwen is zo groot. Je kunt beter wijzen op het feit dat ze zoveel wedstrijden in een kort tijdsbestek spelen. Dat heeft meer invloed dan de spanning om een wedstrijd te moeten winnen”. Uitzondering op de regel maakt de oud-trainer voor de komende Klassieker. “Ik denk dat het aanstaande zondag tegen Ajax wel het geval zal zijn. Het maakt niet uit of Feyenoord nu derde, vierde of bovenaan staan, de spanning tussen die twee ploegen is altijd enorm.”

Delen

Reacties

Heb net 2 Ajacieden een biertje gekocht in Bangkok. Succes Feyenoord Zondag.