uitvak-fortuna

VK Sportphoto

Nieuws

Genieten · ‘Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?’

Van de redactie

‘Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?’ Afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard was het lied minutenlang te horen. Eerder schreef 1908.nl al over de revival van het supporterslied.

Het uitvak in Sittard kon er geen genoeg van krijgen (zie video onderaan artikel). Langzaamaan ontpopt het lied zich steeds meer als de anthem song van het tot dusver succesvol verlopende seizoen.

De stijgende populariteit van het lied is voornamelijk aan een tweetal zaken toe te schrijven. Allereerst betreft het een bestaand nummer. De tekst van ‘Feyenoord, wat gaan we doen vandaag’ is geschreven door wijlen Cock van der Palm en kent zijn oorsprong in de jaren negentig. De kans is groot dat het overgrote merendeel van de supporters de tekst van het lied kent.

Ten tweede leent het lied zich uitstekend voor het supporters initiatief  ‘Laat de Kuip weer zingen’ om clubliederen weer langzamer te gaan zingen. Dit initiatief is gestart vanwege het hoge toerental waarmee liederen doorgaans worden afgeraffeld en er mede voor zorgt dat supporters amper tijd hebben om aan te haken. Het Twitter-account @Zingmeedan is de aanjager en laat zien hoe mooi de Feyenoordliederen zijn wanneer deze op een normaal tempo en massaal worden gezongen.

De Feyenoordsupporters in het uitvak gaven in het stadion van Fortuna Sittard een masterclass. Ook de club was dit niet ontgaan. Huisanalist Rory de Groot was lyrisch over het gezang in Feyenoord TV.  “Dat was echt fantastisch. Je kon echt woordelijk verstaan wat ze zongen. Dat gebeurd ook niet vaak.” De Groot hoopt dat het een vervolg krijgt. “Mooier wordt het niet. En op het juist tempo gezongen, belangrijk om dat even te benadrukken.”

Video: 'Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?', vanaf 0:20.

Delen