johan-cruijff-schaal

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord en PSV in strijd om Johan Cruijff Schaal op 4 augustus

Karst

Zondag 21 april won Feyenoord de TOTO KNVB Beker, waardoor de Johan Cruijff Schaal dit jaar hetzelfde affiche heeft als in 2023. De strijd om de eerste prijs van het nieuwe seizoen barst los op zondag 4 augustus in het Philips Stadion in Eindhoven.

De KNVB had aanvankelijk twee mogelijke speeldata gereserveerd voor dit duel en afhankelijk van eventuele Europese voorronden van de deelnemers zou er een keuze worden gemaakt. Nu duidelijk is dat Feyenoord en de andere deelnemer PSV zich rechtstreeks voor Europees voetbal hebben geplaatst en dus is zondag 4 augustus om 18:00 de definitieve datum geworden.

Komende zomer zijn de rollen omgedraaid, aangezien PSV haar 25e landstitel in de clubhistorie heeft gewonnen. De landskampioen speelt altijd thuis en dus zal de strijd om de eerste prijs van het nieuwe seizoen worden gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven.

De laatste keer dat Feyenoord de Johan Cruijff Schaal won, was in 2018. Destijds pakte een piepjonge Justin Bijlow de hoofdrol door in de penaltyserie Feyenoord naar de overwinning te keepen. Tot nu toe heeft Feyenoord vier keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen, voorheen bekend als de Super Cup.

Delen

Reacties

Hopen weer op veel kaarten net als in 2018 dan maarja zal wel weer niet , reken maar op alleen het uitvak .
Omdat Feyenoord en PSV zich rechtstreeks hebben geplaatst? Lijkt mij toch niet de reden? Bekerwinnaar (rechtstreeks EL) en kampioen (rechtstreeks CL), dus dit konden ze dan al weten
De twee data waren al voor de bekerfinale gereserveerd. Als NEC had gewonnen en Feyenoord derde was geworden in de competitie, had Feyenoord de voorrondes ingegaan. Dan was de JCS op vrijdag 2 augustus gespeeld i.v.m. voorrondes op de dinsdag erna.
Je hebt gelijk, ik was de 3e plek voorronde CL ff vergeten
Dan was de JCS tussen NEC en PSV geweest, welke beide direct geplaatst waren voor hun eind toernooi.
Excuus, dan was het inderdaad geweest wanneer Feyenoord de beker wél had gewonnen en 3e was geëindigd in de competitie.