jbr-sports-photography-feyenoord-sc-cambuur-leeuwarden-1-0-9

Foto: Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord - Excelsior: De vermoedelijke opstellingen

Max1908

Nadat er doordeweeks met een magere marge gewonnen werd van Cambuur, ontvangt Feyenoord aanstaande zondag Excelsior in de allerlaatste thuiswedstrijd van 2022. Het kleine broertje van De Stadionclub bivakeert op de 12e plaatst van de ranglijst en heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug. 1908.nl blikt alvast vooruit op de mogelijke basiself van beide ploegen. 

Na de wedstrijd tegen Cambuur was Feyenoord-trainer Arne Slot niet volledig tevreden. “Het was niet goed. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat wij blij zijn dat we vandaag naast PSV zijn gekomen, maar als wij zo blijven spelen dan denk ik dat het wel een hele tour zal gaan worden om daar te blijven staan.” Of Slot wisselingen door gaat voeren is nog onzeker, wel gaf hij aan niet te kunnen beloven dat hij zondag 'de gebruikelijke 11' het veld in stuurt. 

Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Kökcü, Szymański; Jahanbakhsh, Danilo, Paixão.

Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Seymor, Tjoe-A-On; Baas, Ayoub, Goudmijn; Azarkan, Kharchouch, Lamprou

 

Welke elf Feyenoorders moeten er volgens jou in de basis starten zondag? Laat het weten in de reacties.

 

 

 

 

 

Delen

Reacties

Ik zou voor een linkspoot en een rechtspoot aan de zijkant kiezen. Dus bv Wålemark i.p.v. Paixão of Jahanbakhsh. Aangezien Paixão aan zijn eerste (kleine) reeks van basisplaatsen bezig is, zou ik nu wel voor hem keizen en Wålemark dus de vervanger van Dilrosun laten zijn.
Dit is hoe zij zondag zullen spelen.

Bijlow
Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman
Timber, Bullaude, Kokcu
Szymański, Gimenez, Paixao
Ziet er interessant uit ik zou Bullaude aanvallender zetten gelijk achter Gimenez. Ook wel met punt naar voren.

Eventueel ook in te vullen door Danilo, die is balvast en Gimenez is de stormram
Ik heb een gevoel dat Szymanski niet zal spelen ivm het wk
Hopelijk Gimenez in de spits. Velen zeuren over zijn techniek, ik vind het behoorlijk meevallen. Z'n eerste aanname is niet altijd perfect, maar die van Danilo ook niet. Als je bijvoorbeeld gisteren Danilo die bal van Hartman zag aannemen (vrijwel identieke pass aan die beslissende pass van Lazio thuis), dat was nog slechter dan die aanname van Gimenez. Ze liggen niet ver uit elkaar.

Het enige wat Danilo nog voor heeft op Gimenez is de intensiteit in het drukzetten en hoe lang hij dat kan volhouden, maar op alle andere aspecten vind ik Gimenez eigenlijk verder. En qua drukzetten deed Gimenez het in wedstrijden tegen Twente en AZ helemaal niet zo slecht eigenlijk. Ik ben ervan overtuigd dat Gimenez een ware doelpuntenmachine kan worden als hij het vertrouwen gaat krijgen. Tegen oa AZ viel me ook op dat Gimenez z'n eigen kansen weet te creëren, hij is best handig ondanks dat het niet mega technisch oogt.

Ik hoop overigens ook dat Bullaude en Wieffer kansen krijgen.
Wieffer weet ik niet. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar een 6, de positie waarop Wieffer is gehaald lijkt mij. Maar de kans heeft hij nog niet veel gehad.

En het excuus van ja we hebben nog geen wedstrijden gehad waarin je het kan proberen, gaat naar mijn idee ook niet op. Elke speler verdient een kans en een seizoen zoals we er nu voorstaan geeft niet ruimte voor foutjes maar is voor iedere speler belangrijk om ook zijn aandeel in te gaan hebben
Gelukkig blijft het een vermoeden dus niets is zeker.
Zie mensen over Gimenez zeiken dat hij slecht inviel, al zijn doelkansen waren tussen de palen, oke hij har er een moeten maken. Geef hem tegen excelsior 90min de kans, en zet Danilo rechtsbuiten of als 10.
Gimenez viel gisteren ook dramatisch in.
Techniek laat te wensen over.
En het lijkt wel of hij niet fit is, loopt constant te hijgen
Jahanbaksh, ik snap iets niet aan zijn huidige manier van spelen. Hij lijkt net rechtsback op rechtsbuiten. Waar is de drive on te scoren om voorzetten te geven, om scherp en diep te staan. Lijkt net of zijn eerste intentie is acter de back aan te lopen ipv andersom.
Alireza is een sympathieke speler, maar hij mist techniek in de korte ruimtes en een explosieve snelle actie in de diepte. Dat voelen backs aan en dan durven ze er meer overheen te gaan, omdat Alireza simpelweg te weinig dreiging heeft om voor hen gevaarlijk te zijn. Wat ik daarnaast ook denk is dat het deels tactiek is. Slot hecht veel waarde aan balbezit en teruggetrokken voorzetten vanaf de achterlijn, dus vaak legt Alireza alsnog terug naar het middenveld of een back in posities waar hij de achterlijn nog niet heeft bereikt (waar de meeste buitenspelers meestal een hoge voorzet zouden geven de 16 in).
Persoonlijk hoop ik dat ze bullaude de kans geven ipv szymanski zondag. Dit is toch het ideale moment zou je denken. De kans dat szymanski zondag in de duels wat voorzichtiger is, lijkt me vrij groot en dus kun je hem zondag beter op de bank laten.
Ik ben ook nieuwsgierig naar die gast. Dilrosun is het zeker niet op die positie, maar hij schijnt toch hoger in de rangorde te staan voorlopig.
Bijlow Geert Trauner Hancko Hartman Wieffer Timber Kokcu Szymanski Gimenez Paixao
Bijlow, Timber, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Bullaude, Kokcu; Szymański, Gimenez, Paixao.
Timber voldoet totaal niet op het middenveld, heeft geen overzicht. Geert kan back tegen een goede tegenstander maar heeft ie teveel tijd is het een ramp, laatste geldt zelfde voor Pedersen. Anders Benita proberen. Bullaude kan hopelijk het gebrek aan scorend vermogen oplossen. Gimenez altijd laten spelen ipv Danilo.
Geert is eigenlijk toch altijd niet zo best ?
Op ooit een korte goede periode na in t verleden.
Maar ben bang dat dit t is.