team

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord wint met ruime cijfers en gaat als koploper de winterstop in

Van de redactie

In speelronde 14 van de Eredivisie stond voor Feyenoord het thuisduel tegen stadsgenoot Excelsior op het programma. Na een vroege achterstand wist de ploeg van trainer Arne Slot vrij snel de achterstand om te buigen en de wedstrijd overtuigend te winnen. Door de winst op de Kralingers gaat Feyenoord als koploper van de Eredivisie de winterstop in.

Na een prachtig eerbetoon en minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd voor overleden clubtopscorer aller tijden Cor van der Gijp, keek Feyenoord na vier minuten al tegen een achterstand aan. Na een fraaie pass van Azarkan wist Goudmijn de Kralingers op voorsprong te schieten. Nog geen twee minuten later was het Dilrosun die de eerste kans voor Feyenoord creëerde, maar raakte de lat. Na 11 minuten schoot Szymański met een prachtige knal de ploeg naast Excelsior. Aanvoerder Kökcü schoot de stadionclub op voorsprong na 20 minuten. Uit een prachtige vrije trap verschalkte de middenvelder Excelsior-doelman Van Gassel in de verre hoek.

Na rust begonnen de mannen van Slot direct scherp aan de tweede helft en wist opnieuw Szymański het net te vinden voor Feyenoord, 3-1. Na 66 minuten vergrootte Kökcü de voorsprong met een mooie volley naar 4-1. Patrik Wålemark pikte ook nog een doelpunt mee door na een mooie actie in de 16 meter via een verdediger de 5-1 op het scorebord te zetten. Door de winst op de Kralingers gaat Feyenoord als koploper van de Eredivisie de winterstop in.

Feyenoord - Excelsior 5-1 

4' 0-1 Goudmijn
11' 1-1 Szymański
20' 2-1 Kökcü
50' 3-1 Szymański
66' 4-1 Kökcü
78' 5-1 Wålemark

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman (60' Lopez); Timber (69' Wieffer), Kökcü (C), Dilrosun; Szymański (69' Jahanbakhsh), Giménez (60' Danilo), Paixão (29' Wålemark).

Wissels: Marciano, Wellenreuther, Pedersen, Rasmussen, Lopez, Benita, Wieffer, Taabouni, Bullaude, Wålemark, Jahanbakhsh, Danilo.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi (C), Seymor, Tjoe-A-On; Baas, Goudmijn, Eijgenraam; Azarkan, Van Duinen, Driouech.

 

Scheidsrechter: Joey Kooij

Delen

Reacties

Vandaag was die verdedigende middenvelder krejci van sparta praag in de kuip @ftm. Was dat alleen om zijn vriend hancko te steunen? Of zit er meer achter? Kijk op insta, foto van hem in de kuip, met als hashtag roadtohancka??? Hij volgt feyenoord ook al zoals eerder hier vermeld ...
8 weken op de eerste plaats, voor de rest vind ik alles prima. Paar mooie goals vandaag.
Jahanbakhsh dramatisch, Geertruida onzorgvuldig. Wieffer goed ingevallen ,Hartman prima net als " de kale kletser", Kokcu en Szymanski maakten echt het verschil met mooie doelpunten.
Mooi om nu 3 punten uit te lopen. Nu beter samenwerken in de komende tijd en Justin naar het Wk. Nu vaak naar de stand op teletekst kijken. Genieten!
Eigenlijk een prima 2e helft.
Groot verschil met de 1e helft.
Als koploper de winterstop in. Overwinteren zonder tussenronde.
Dan is het nog niet altijd goed, maar Slot en zijn elftal hebben echt een prima 1e seizoenshelft afgeleverd.
Wordt een beetje moe van al die wedstrijden waar je, met alle respect voor clubs als Excelsior, RKC of Emmen, waar je 'gewoon' met 5 of meer doelpunten van moet winnen. Niet tevreden zijn met 2 schamele doelpunten...
Het niveau is echt verschrikkelijk laag, maar laten we positief blijven: 2 maanden tijd om te trainen!!!
7 weken, competitie begint op 6 jan...
Wat een niveau weer. We moeten verder kijken dan ''we staan voor dus het is goed'', dit niveau is gewoon ondermaats en past niet bij de koploper
We staan vpor, maar het is echt hel erg matig.
Zo slordig weer.
Slordig zeker, maar matig vind ik wel meevallen ze controleren de wedstrijd prima in mijn ogen.
Maar zelden werd een bal goed ingespeeld. Ballen zomaar over de zijlijn, ballen van achteruit continue ingeleverd.
Dan vind ik het matig. Cobtroleren tegen Excelsior is nauwelijks een verdienste tich?
Paixao is toch wel leuk bezig de laatste tijd! Goed om te zien!
Vind hem nog niet heel bijzonder om eerlijk te zijn. Af en toe zie je een glimp van zijn klasse, maar het komt er nog niet helemaal uit. Al verdient hij nog wel wat tijd om zich aan te passen.
Die lange verdediger van excelsior is niet verkeerd
Arzakan gewoon volgend jaar erbij houden
Brengt echt veel mee
@FTM is Paul Bosveld het nieuwtje waar je het straks over had?
@FTM wordt van Ewijk wel eens genoemd als mogelijk versterking/opvolging van geertruida of pedersen?
Boot gemist inmiddels vrees ik. Dan hadden we hem vanaf ADO moeten halen of zelfs van Maassluis want daar speelde hij ook al veelbelovend. Nu kost hij 6-7 miljoen
Koppies erbij houden, en inzet tonen ,dan moet het lukken