Nieuws

Feyenoord - Fortuna Sittard • 1-1 [FT]

Ference

Feyenoord heeft zaterdag in de eredivisie voor de tweede keer in eigen huis punten verspeeld. De Rotterdammers speelde met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. 

FT: Feyenoord - Fortuna Sittard 1-1 

9' 0-1 Cordoba
46' 1-1 Dilrosun

 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (46' Wålemark), Trauner, Rasmussen (46' López), Hancko; Geertruida, Timber ('75 Paixão), Kökcü; Szymański, Giménez (46' Danilo), Dilrosun (80' Naujoks).

Wissels: Marciano, Wellenreuther, Bjorkan, Alireza, Danilo, Paixão, López, Hartman, Wieffer, Wålemark, Benita, Naujoks.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Navarro, Guth, Cox; Ferati, Özyakup ('90 Bassett), Seuntjens ('90 Gladon); Embalo (61' Vita), Yilmaz, Cordoba ('68 Ferati).

Wissels: Van Osch, Janssen, Bassett, Gladon, Van Beijnen, Ferrati, Hendriks, Tasci, Vita, Noslin.

Delen

Reacties

Het ging allemaal weer zo tergend langzaam vandaag. De spitsen worden amper in stelling gebracht door onze vleugelaanvallers, die op hun beurt pas de bal krijgen, wanneer het hele strafschopgebied vol staat. Ik zie bv nooit een links of rechtsbuiten gelanceerd worden in de diepte, bij een onderschepping of aanval. De middenvelders wachten iedere keer weer, totdat iedereen van de tegenstander weer op z'n plek staat, voordat die bal naar de betreffende buitenspeler gaat. Ik heb het allang gezien, die Paixao kan echt wel voetballen hoor. Maar hij moet gelanceerd worden, die gast is echt snel. Daar moet echt meer gebruik van worden gemaakt.
Ik heb één advies voor Arne Slot. Tijdens de WK zo veel als mogelijk oefenwedstrijden spelen met bijvoorbeeld de afvallers (nummer 4) van de Champions league. Geef dan de spelers als Bullaude, Paxiao en Wieffer veel meer vlieguren.
Het blijk nu dat deze spelers geen wedstrijdritme hebben. We verwachten nu van deze spelers dat wanneer zij invallen het verschil moeten maken. Dat gaat niet gebeuren. Je hebt het vandaag weer gezien met Paxiao en Najouks. In Januari kan je deze spelers inzetten om bekerwedstrijden te spelen.
2 punten laten liggen in eigen huis nog wel. Heel erg matig. Ze kunnen wel wee huiswerk krijgen. Wanneer houdt dit een keertje op.
Ik zou het een keer proberen met Paixao - Gimenez - Walemark, in potentie je beste voorhoede. Als dit toch een opbouwjaar is, bouw dan ook wat op met je in potentie beste aanvallers. De rest heeft te weinig laten zien om te blijven staan mijns inziens.

Overigens mag ook dat experiment met Hancko als linksback en Rasmussen centraal afgesloten worden, dat werkt totaal niet als je hoog druk zet op een tegenstander. Rasmussen is veel te kwetsbaar met ruimte in z'n rug en moet het ook niet bepaald hebben van z'n wendbaarheid. Gewoon weer Hancko centraal achterin en dan maar Lopez linksback.
Paxaio heeft nog niet overdreven veel.laten zien.
Walemark viel goed in en zie ik graag vaker spelen. Heeft een geweldoge voorzet waar Gimenez welmwat mee kan.
Danilo of Santi is lood om oud ijzer wanneer ze geen bespeelbare bal krijgen.
Ik vind Danilo wel beter dtuk zetten en een betere speler in de kleine ruimte
Het is gewoon een heel matig team wat wij hebben . Snap ook niet dat Rasmussen moet starten tegen Fortuna. Begreep het tegen az dat die meer verdedigende zekerheid wou inbouwen maar tegen Fortuna ….
Heel matig team? Bijzondere conclusie. De beste selectiw van de afgelopen 15 jaar.
Nog niet ingespeeld, klopt. Ik ga er maar vanuit dat je dat bedoeld
Het is allemaal lood om oud ijzer , de vleugelspelers, Walemark, Paxiao , Dilrosun, Jahanbaks, hebben we er nog meer ?
Is gewoon een gebrek aan kwaliteit, die Braziliaan ook, zo'n vrije kopkans en nog niet eens op doel, je kan in de spits zetten wie je wil, die arme jongen krijgt geen fatsoenlijke voorzet.
Gimenez had moeten blijven , en dan die hoeren scheids eerste doelpunt was gewoon gestrekt been
Brazilaantje had moeten scoren, goede invalbeurt van walemark. Maar als die van rechts speelt had ik gimenez laten staan.
Thuis tegen Fortuna moeten gewoon 3 punten zijn
Wat een schandalige wedstrijd! Bah kotsmisselijk werd ik ervan!
Pederson schijtluis, paixao miskoop, chymansky offday, geertruida geen 6!
Sneu weer allemaal . Als we niet eens van Fortuna in eigen huis kunnen winnen .
Ik ga hier geen woorden aan vuil maken.
2 punten verloren in de 1e helft.
Aan Pedersen heb je echt niks🤦‍♂️
Dilrosun eruit halen en Walemark erin gooien, die voedt Gimenez tenminste met bruikbare voorzetten.
Het is gewoon enorm slecht, voorin gebeurt weinig. Gimenez heeft voorzetten nodig, die gaat hij met Dilrosun op rechts echt niet krijgen.
Zet die maar op links of eruit, heb je niks aan.
Walemark heeft wel een voorzet en een schot.
Ingrijpen wat mij betreft
Slechtste helft tot nu toe onder Slot, doet fysiek pijn om naar te kijken. Als dit zo door blijft gaan wordt het wat mij betreft eens tijd om de spelersbus weer eens te gaan opwachten, ze hebben blijkbaar een wake up call nodig want ze spelen alsof ze het allemaal wel prima vinden
Hele, hele slechte 1e helft.
Geen uitgespeelde kans. Helemaal niets.
Fortuna speel je niet moe op deze manier.
Er moet veel gebeurem wil je hier vandaag punten aan over houden.
Hoezo naar? Wij spelen goddverdome als stel mongooltjes
Tijdrekken vanaf minuut 1 vind je normaal?
Thuis in de Kuip niet kunnen winnen van dit formaat is normaal?
Die goal zie je aankomen.
Slap en sloom begin.
Maar goed. De hele wedstrijd nog om het om te buigen
Uhhh gokje .... 3-0 met de rust en eindstand 4-0 of 5-0 ;-) De midweekse bekerwedstrijd van Fortuna gaat ze in de 2e helft conditioneel opbreken.