kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökçü: "Ik wilde geen uithangbord zijn van de OneLove-actie"

FeyenoordTM

Feyenoord verspeelde zaterdag dure punten in de eredivisie. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk in eigen huis tegen Fortuna Sittard. Na afloop stond aanvoerder Kökçü ESPN te woord.

"Ik schaam me wel een beetje. Als je ziet hoe we de eerste helft ingaan, in vergelijking met de tweede helft is dat een wereld van verschil. De eerste helft was heel statisch, we waren niet scherp in de duels. Als we bovenin mee willen doen, mogen dit soort dingen niet gebeuren."

Hans Kraaij Jr. vraagt de aanvoerder naar wat er in de rust is gebeurd. Kökçü: "De trainer maakte zijn frustratie ook kenbaar. Groot gelijk. In de tweede helft zijn we weer gaan voetballen. Als je ziet dat het in de tweede helft wel kan, is het een schande dat je de eerste helft zo speelt."

Feyenoord zou bij winst even virtueel koploper van de eredvisie zijn geweest, maar verzuimde om de winnende te maken. "Het zijn zeker weten twee hele dure punten. De trainer had daar al op ingespeeld door ons te waarschuwen. In de media ging het rond dat we vier makkelijke wedstrijden in de eredivisie tegemoet zouden gaan. Maar als je dan ziet hoe we de wedstrijd beginnen, lijkt het niet tot ons doorgedrongen te zijn hoe belangrijk deze wedstrijd was."

Hans Kraaij Jr. probeert nog sensatie uit het interview te halen. De journalist hamert op het weigeren van het spelen met de regenboog-band. Kökçü herhaalt nadrukkelijk: "De reden? Puur mijn geloof. Ik wilde dicht bij mijzelf en mijn geloof blijven. Ik heb ook geprobeerd om het uit te leggen in mijn statement.  Ik wilde geen uithangbord zijn voor de OneLove-actie, het gaat niet gepaard met mijn geloof."

"Iedereen mag doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Iedereen moet doen wat hij wilt. Iedereen moet respectvol naar elkaar zijn. Maar als ik ergens achter sta, wijk ik daar nooit van af."

Kökçü hoorde via perschef Samuel Sanchez van de OneLove-actie. "Ik wist gelijk al wat ik wilde doen. Het is belangrijk dat de club die actie wel ondersteunt."

Delen

Reacties

Hansie hansie moet het gewoon bij voetbal houden, dat doet ie goed, over andere zaken moet hij niet beginnen. Dat kan die niet
Toch weer proberen om alsnog een reactie uit te lokken door iets van vorige week aan te halen. ******* lekker op met die hele lhbtghijklmnop zooi. Hier 2-3 weken lopen ********** over een regenboog band, maar wel alsnog een delegatie naar het wk sturen in fucking Qatar. Hypocriet zooitje.