inv20229174-5618-114481

VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Kökçü draagt regenboog-band niet uit religieuze overwegingen

FeyenoordTM

Gernot Trauner draagt vanmiddag uit bij AZ (aftrap: 16:45) de regenboog aanvoerdersband. Dit omdat Kökçü met het onderstaande statement komt.

Ik heb besloten de regenboog aanvoerdersband van deze speelronde niet te dragen. Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten. Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd.’

 

Delen

Reacties

Waarom dit aan de grote klok hangen dat je dit niet wilt. Had gewoon de band aan Trauner gegeven en het motief voor jezelf gehouden. Je weet dat dit voor veel ophef zou zorgen.. Denk in dat geval in het belang van onze club. en hou je mening voor je.. Dit "statement " is heel nadelig voor het imago van Feyenoord. Niemand heeft het nog over de prachtige overwinning en het goede spel tegen AZ..
Dat het zijn keuze is enz prima, maar hij bewijst zichzelf en Feyenoord natuurlijk economisch wel een slechte dienst ermee.

Dit verhaal is vandaag de sport media wereldwijd door gegaan.

En wat mensen zullen onthouden is uit eindelijk dat hij een regenboog band niet om wilde doen. Dat gaat natuurlijk invloed hebben op interesse in de speler. Zo werkt de (voetbal) wereld, je hebt een smet nu. En clubs denken nu wel 2x na voor men interesse toont in Kokcü omwille van imago enz.

Het zou het beste zijn om Kokcü nu in de luwte te houden, en geen aanvoerder meer te laten zijn dit seizoen, tot de ergste commotie is over gewaaid.
Zo werkt de voetbalwereld juist niet. Clubs denken maar aan 1 ding : " kunnen we er sportief , maar vooral financieel beter van worden ?". Gisteren heeft Benzema de gouden bal gewonnen; als je op wikipedia kijkt en ziet wat hij op zijn kerfstok heeft / waarvan hij van verdacht is geweest, zegt dat heel veel over de voetbalwereld.
...respect voor iedereen, gelijkheid voor iedereen, maar ik hoef geen kleding aan om dat te bewijzen in de vorm van regenboogkleuren, hoef niet op 1 knie om te laten ZIEN aan anderen dat ik géén rascist ben, gewoon alles en iedereen gelijkwaardig behandelen. Doe ik uit mezelf, niet omdat anderen dat willen.

Well done Orrie!

ps: onze RJK moet normaal doen, we hebben ook Roze Kamaraden en Kamaradinnen...
Ik vind het belangrijker dat hij alle Feyenoord supporters blij maakt. Ik zag die lhbt's gisteren net zo hard juichen als normaal hoor. Ik respecteer lhbt's, maar ze moeten wel voor Feyenoord zijn ;-)
Wat een ophef om helemaal niets. Wij wonen op de bijbelbelt (wij zijn overigens niet gelovig) en hier wordt al jaren de regenboogvlag niet aangenomen of ophangen door onze burgemeester, dit doet hij ook vanuit zijn geloofsovertuiging. Hij heeft net zoals Kokcu een voorbeeld functie en moet er zijn voor iedereen in de gemeente maar daar hoor je toch ook niemand over. In dit land moet er altijd wat te zeiken zijn. Laten we ons eens druk maken om de echt belangrijke dingen in het leven (dat dit land langzaam naar de ***** gaat). Ik respecteer iedereen zoals hij/zij is of wil zijn maar laten we eens ophouden om dit soort items geforceerd in het licht te zetten.
Binnen het voetbal kan je over het algemeen niet eerlijk zijn over je seksualiteit als je **** ben. Daar probeert dit initiatief wat aan te doen. Kökcu will daar niet aan bijdragen. Dat vind ik erg teleurstellend.
Voor mij allemaal prima, of hij het nu wel of niet die band draagt. Kan me nog een F1 moment bedenken dat alle coureurs op de knie gingen tegen rascisme, maar onze Max niet. Die respecteert anderen ook, maar vond het niet nodig om daar een bepaalde statement voor te maken. Volgens mij een vergelijkbaar verhaal als nu met Orrie.
Denk dat het een hoop had gescheeld als hij achteraf voor de camera's was verschenen om het uit te leggen.... Heb respect voor zijn geloofsovertuiging, maar wees dan wel zo mans om het ook in persoon uit te leggen en vragen te beantwoorden en niet alleen met een statement wat duidelijk is geschreven door iemand van de afdeling communicatie... Door het zelf uit te komen leggen toon je veel meer begrip...
Eens... is allemaal voorgekauwd, dus nep. Zonde.
Willem van Hanegem heeft het precies goed verwoord, het wordt steeds gekker in dit land.
Asielzoekers zijn allemaal welkom, maakt niet uit om wat voor reden ze hierheen komen ze weten de weg precies, hebben dik betaald voor de reis en de routekaart. Voor de gekleurde medemens moeten we op een knie gaan zitten, voor sexueel anders geaarden moeten we een bandje om doen met kleurtjes, straks krijgen we Sinterklaas en Zwarte Piet, maar die Piet mag niet zwart zijn en geen wit paard.
De KNVB gaat gewoon naar Qatar en de journalisten krijgen al gebiedsverboden daar,
Waar eindigt dit ?
Wat blijkbaar niet interessant is, is dat er bijna 1 miljard mensen dagelijks honger lijden en kinderen overlijden omdat ze geen eten en drinken krijgen en geen medische voorzieningen beschikbaar zijn.
En in dit kneuterige land is het wereldnieuws als iemand geen bandje om doet, het zou bijna lachwekkend zijn, als het niet zo diep triest zou zijn.
Ik heb veel waardering voor de wijze waarop Kökcü zich steeds meer als leider van het elftal manifesteert. En ik vind ook dat hij het recht om op persoonlijke gronden van welke aard dan ook deze band te weigeren. Al is het wel teleurstellend.
Maar als Feyenoord het signaal dat met deze band wordt afgegeven serieus neemt, dan hoort Kökcü de band niet meer terug te krijgen en dat dient hij dan weer te respecteren. De betekenis en bedoeling van het signaal houden nl niet op bij het laatste fluitsignaal.
Vrijheid van godsdienst en mening is ook dit soort dingen accepteren van elkaar. Kökcu kan nooit een grote naam worden in Turkije als hij hier met een regenboog band loopt. Is realiteit. Face it.
Wat zijn deze punten welkom zeg. Ten Kloese kijkt Ajax face niet eens aan tijdens het interview, laat em lekker vissen, haha wat goed. Prima Zondag.
Maar donderdagavond zat hij behoorlijk 'op de kast'. Kostte hem nog geel ook.
pas maar op...straks komt hij vanavond uit jouw kast, zou niet op mn buik slapen als ik jou was...🍌
Vanuit mijn geloofsovertuiging zie ik sowieso niet de aanvoerdersband om dievan Kökçü of welke turk dan ook. Wat mij betreft lekker om die van Trauner zijn arm.
Wat is nu precies uw punt? Hij legt het toch wel echt zeer duidelijk uit hoor, en van de andere kant hoeveel ****’s accepteren geloven zoals de islam enz?
Mijn punt is dat ik Kökçü een waardeloze aanvoerder vind... en dat ik bijv. Trauner de band liever zie dragen ( al dan niet in fancy kleuren).
Hij heeft hier een voorbeeldfunctie en dus had hij de regenboogband niet mogen weigeren.

Hiermee en terecht wat Emile Schelvis daarop zegt, dan maar helemaal geen band meer voor Kökcü.

Jij kan hier niet kiezen voor alleen de pleziertjes
Zolang om religieuze redenen in dit land Koningsdag op zondag wordt verschoven naar zaterdag, moeten we niet zo zeuren.
Zie hier de integratie van Nederland.

Dat gaat dus NOOIT werken.

Orkun zegt hier dus anti **** te zijn.

Of hij zegt dat hij doodsbedreigingen krijgt vanwege de regenboogband. Dan snap ik dat nog wel.

Maar dit? SCHANDALIGE ACTIE
Dat zegt hij helemaal niet pannekoek. Knvb zegt dat iedereen die dit niet uit wil dagen niet deugt en dus geen aanvoerder mag zijn. Orrie heeft groot gelijk. Inclusief is ook dit soort dingen mogen weigeren
Jij praat het gewoon goed dat meneer anti **** is? Want dat impliceert hij hiermee.
Nogmaals, even het hele verhaal lezen voordat je hier onze aanvoerder aanvalt. Dit is helemaal niet wat hij zegt, nogmaals, pannekoek
Vanwege zijn geloof draag hij de aanvoerdersband niet.

Dat haalt zijn hele verhaal onderuit.

Want zijn geloof vertelt hem dat man + man NIET mag.

Wie is hier nu een pannekoek?
maak je niet zo druk man...kijk naar zn spel, beoordeel hem dáár op!
Vanwege zijn geloof draag hij de aanvoerdersband niet.

Dat haalt zijn hele verhaal onderuit.

Want zijn geloof vertelt hem dat man + man NIET mag.

Wie is hier nu een pannekoek?
Ja jij gewoon nog steeds hoor😂 toch hoop ik dat je geniet van de overwinning. Ondanks het doelpunt van orrie
kokcuuu jalalalalalallaaaaaa jalalalaaa kokcu!!!!
Zo kennen we de Hollander weer. Intolerant zijn in de naam van tolerantie op het moment dat iemand een andere mening heeft.
Dit heeft niets met tolerant zijn of niet te maken. Hij heeft een voorbeeld te zijn voor elke man/vrouw die anders voelt dan standaard is in zijn gevoel. Hij is hier en mag zijn geloof hebben maar als hij denkt dat dit binnen zijn geloof niet speelt is het gewoon een uilskuiken. Dit speelt in ieder geloof en iedere cultuur of je dat nou mag of niet van God.

Het is beschamend dat hij niet de rol van aanvoerder wil uitvoeren vandaag en ik stel voor dat er gewoon voortaan standaard met de regenboog-armband gespeeld gaat worden dan is het aan Orkun om een keuze te maken
Al heb je er geen verstand van, zeg dan maar niks
Zie hier de integratie van Nederland.

Dat gaat dus NOOIT werken.

Orkun zegt hier dus anti **** te zijn.

Of hij zegt dat hij doodsbedreigingen krijgt vanwege de regenboogband. Dan snap ik dat nog wel.

Maar dit? SCHANDALIGE ACTIE
voortaan iemand anders aanvoerder, en Feyenoord mag nu best openlijk afstand nemen van religie, met name wanneer er nog zulke gedateerde overtuigingen worden aangehangen
Waarom? Omdat iemand geen uithangbord wilt zijn? Ik ben geen **** hater, heb geen religie, maar zou dezelfde keuze hebben gemaakt.
Je bent aanvoerder en dan sta je voor alle waarden en normen van Feyenoord, Kokcu mag vinden wat hij wil maar dat maakt hem wel ongeschikt als aanvoerder.
Jij wordt niet betaald voor een potje voetbal. En dus hoef jij je hier ook geen zorgen om te maken. Vind het schandalig dat hij hiermee wegkomt
Ik wil ook geen uithangbord zijn voor lgwtfq+ en ben niet gelovig.
Ben gewoon eerlijk en zeg dat het geloof dat je aanhangt, niet hetero mensen het liefste in mekaar tikt, of hoe ze dat ook doen in die landen.
Verder is het natuurlijk onzin, dat gedram met die lhbtqifjw sekte.
Mensen zijn gek aan het worden.
Prima reactie hier op zeker als het over geloof gaat ook wat schijnbaar niet meer mag van de lhbti je komt voor het voetbal en niet om te laten zien waar je op valt goed gedaan kokcu👏
Netjes verwoord van Kokcu, respect! 👏🏽
Wat mij betreft pak hem de aanvoerdersband dan definitief af. De aanvoerder is toch een soort uithangbord en dit lijkt me als club niet het goede signaal om af te geven.
Diep triest.. je vertegenwoordigd Feyenoord. Dan had hij moeten passen voor het aanvoerderschap deze wedstrijd. En dan nog.. het laat maar zien hoe ver de islam staat van onze westerse maatschappij en hoe diep geworteld dit gaat. Ook een heel slecht beeld naar de Marokkaanse achterban onder de jongeren die hiermee dus wederom bevestigd krijgen dat dit sexyer beeld niet hoort. Oor alle duidelijkheid. Ikzelf ben heteroseksueel niet dat dat uit zou moeten maken. Feyenoord had hier wederom stelling in kunnen nemen en de aanvoerdersband over te dragen aan iemand die naar de medemens kijkt met een open blik ipv een door hypocrisie gevormd beeld passend bij de oertijd
Er staat toch ook dat daarom Trauner vanmiddag aanvoerder is... ff goed lezen ;-)
Turks, Marokkaans, Afghaans... allemaal één pot nat.
RicoCruz, je hebt er duidelijk geen enkele kijk op. Kijk even op de kaart, turkije en Marokko zijn landen uit twee totaal verschillende werelddelen. Daarbij heeft Kokcu volop recht op eigen geloofsovertuigingen, dat geldt ook voor mensen die een SGP- of ChristenUnie-achtergrond hebben of lid van een Pinkstergemeente zijn, die zouden omwille van hun geloof ook zo’n regenboogband niet willen dragen. Dat is de vrijheid van godsdienst en dat past juist in een samenleving waarin ieders mening telt.
Ik kom zelf uit een christenfundamentalistisch gezin. Ik ben veel ruimer gaan denken, maar ik respecteer Kokcu’s standpunt hierin tenvolle. Mijn punt is: Moslims zijn hierin totaal niet anders dan christenen uit orthodoxe hoek.
Zou het anders formuleren, maar snap je wel allen met Arabische invloeden.
Misschien heeft het niet met overtuiging over lgwtfq+ te maken, maar met het opgedrongen karakter van de boodschap. Ik zou die band ook niet dragen.
Is toch prima, laat iedereen lekker in z'n waarde; ook mensen die niet in jouw straatje passen qua mening.
Wat zegt die religieuze overtuiging dan hierover? En waarom mag je het niet eens zijn met je religie en je daarover uitten?
Feyenoord staat ook voor allen tegen racisme... weet zeker als een blanke aanvoerder zou zeggen dat hij daar anders over denkt direct zijn aanvoerdersband kan inleveren en wellicht ook niet meer speelt. Dus, Kökçü geen aanvoerder laten zijn. Was sowieso al geen leider...
Moet kunnen, maar het valt me wel een beetje tegen van 'm
Ook al ben ik het oneens met hem, dit is een sterke verklaring en goed beantwoord. 👏🏼
Ja erg netjes geformuleerd... beetje vermoeden dat iemand vanuit de club heeft meegeschreven ;-)
Iemand van de afdeling communicatie...