Nieuws

Slot in zomer 2021 niet alleen gecharmeerd van Clasie

FeyenoordTM

Dit weekend gaf Feyenoord trainer Arne Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad toe vorig jaar gecharmeerd te zijn van AZ middenvelder Jordy Clasie.

"Iedereen weet dat ik een fan van Jordy Clasie was en dat nog steeds ben. Toen ik trainer van AZ was haalden we hem naar Alkmaar."

Slot zag volgens ingewijden ook bij Feyenoord een goede centraal verdedigende middenvelder in Clasie. De oefenmeester wilde de 1.69m lange Clasie zelfs op rechts centraal achterin opstellen, waar nodig.

Toch leek Clasie in de zomer van 2021 niet als hoogst in de pikorde te staan bij Arne Slot. De trainer zag destijds ook heil in de komst van Carel Eiting, die momenteel voor FC Volendam uitkomt.

Eiting had destijds over moeten komen van Ajax tegen een transfersom. De middenvelder koos uiteindelijk voor een overstap naar KRC Genk, waar hij niet helemaal uit de verf kwam. Eiting maakte afgelopen zomer de transfervrije overstap naar Huddersfield, wat hem dit seizoen uitleent aan Het Andere Oranje.

Feyenoord trok uiteindelijk zowel Carel Eiting als Jordy Clasie niet aan, mede door de financiële mogelijkheden: De club raakte overtuigd van Fredrik Aursnes en trok de Noor uiteindelijk aan voor €450.000.

Jordy Clasie en Feyenoord treffen elkaar zondagmiddag. In Alkmaar trappen AZ en Feyenoord om 16:45 af in speelronde 10 van de eredivisie. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

De transfersom van Bullaude staat nu weer op 7,5mln op transfermarkt. Is dat meer betrouwbaar dan de eerder genoemde 2 mln @FTM? Lijkt me zoveel geld (duurste transfer ooit) voor een speler die meedoet met O21..
Hogere transfereerde klopt wel. Zeker als je weet dan Feyenoord na balansdatum 38 miljoen heeft betaald voor de nieuwe spelers. Met een lagere waarde ontstaat er een behoorlijk gat met de 38 miljoen volgens het jaarverslag.
Beste aan- en verkoop ooit : Aursnes! Wordt nog altijd gemist bij onze club !
Imagine Eiting in plaats van Aursnes.. :')