Primeur Bevestigd
Benita-verlenging

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord gaat contract Benita verlengen

Bombarda

Feyenoord is op de achtergrond druk bezig met een nieuwe contractverlenging voor Mimeirhel Benita. De huidige verbintenis houdt de 20-jarige rechtervleugelverdediger momenteel tot medio 2025 onder contract, maar daar komt spoedig verandering in.

Benita leverde dit jaar op huurbasis bij stadsgenoot Excelsior goede individuele prestaties. Trainer Marinus Dijkhuizen promoveerde hem door tot zijn vaste rechtsback. Benita hield zich met name dit kalenderjaar goed staande — en dat is ook Heracles Almelo niet onopgemerkt gebleven.

De Heraclieden hopen Benita voor het komende seizoen in te lijven, maar de ploeg uit Almelo is ondertussen niet de enige Eredivisieploeg die het ziet zitten in de rechtsback. Ook RKC Waalwijk is vorige week voorzichtig in de markt gekomen voor Benita, al heeft Heracles momenteel de beste papieren. Er zijn ook enkele clubs uit het buitenland die hebben geïnformeerd naar zijn status.

Feyenoord bezit aan het begin van het nieuwe seizoen over zes rechtsbacks en dus wordt er veel beweging verwacht op die positie. Onder contract staan Lutsharel Geertruida, Bart Nieuwkoop, Marcus Holmgren Pedersen, Neraysho Kasanwirjo, Givairo Read én Mimeirhel Benita.

Nu het contract verlengd wordt, is de kans aannemelijk dat hij uiteindelijk voor één seizoen zonder koopoptie wordt uitgeleend aan Heracles Almelo. Benita gaat op zeer korte termijn zijn handtekening zetten onder een vernieuwd contract wat hem de komende twee seizoenen aan Feyenoord verbindt.

Benita | RKC

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Verlengen en minuten maken bij sc Heerenveen…
Goeie zaak. Moet nog verder rijpen, maar hij heeft het in zich een goeie te worden. Ik ben benieuwd!
Read heeft het alleen tegen jonkies laten zien, ``Mimi al tegen de grote jongens, Read heeft veel talent maar is moeilijk vergelijken nu al. Beide hebben wel het talent om 1 te halen.
Beelen heeft het tegen Lukaku laten zien. Tegen welke grote jongen heeft Mimi het dan laten zien? 🤔. Met andere woorden: wie noem jij een grote jongen?
Je snapt toch dat ik bedoel dat Mimi tegen volwassen kerels speelt, die heeft tegenover zich gehad: Lozano en Paixao en Read de linksbuiten van Volendam onder 21..... Je snapt het verschil hopelijk toch wel.
Ik snap dit niet, maar het zal aan mij liggen
Heeft het uiteindelijk prima gedaan bij Excelsior, is pas 20, zit veel rek in en hij staat er dus goed op. Contractverlenging + verhuur aan een Heracles houdt hij minimaal zijn waarde mee. Prima zet van de club.
RKC en Heracles zijn nou niet echt nieuwe leeromgevingen tov Excelsior. Kan dan beter naar Heerenveen mee met RVP
Kopieer-plak sites nemen dit verkeerd over, is gewoon contract met een jaar verlengen dus 2026
Met optie tot nog een jaar? Want stel hij doet het goed komend jaar en je wilt hem volgend jaar wel opnemen in de selectie dan heeft hij alsnog maar een contract voor een jaar.
Dan kan men altijd nog om tafel
Is toch verrassend! Ik zie het zelf niet zo in hem. Wat zie ik niet ?
Speler met drive, een prima voorzet en goed in de passing. Is snel en heeft overzicht. En nog altijd pas 20 jaar. Hij is nu niet goed genoeg, maar te vroeg om op te geven vind ik.
Spelers worden vaak te vroeg opgegeven. Veel spelers hebben veel moeite met de overstap van de jeugd naar de eredivisie.
Plus Benita pas in de u17/u18 op rechtsback gezet. Volgens mij maakte hij zijn debuut nog als rechtsbuiten. Aan de bal is het wel een back voor Feyenoord, maar verdedigend en vooral positie kiezen moet het echt beter. Nog een jaartje eredivisie spelen kan geen kwaad.
Hij is 20. Dat is echt nog flink jong. Veel spelers hebben tijd nodig om door te breken. En Feyenoord had altijd veel vertrouwen in zijn talent.

Nu een half jaar basis bij Excelsior, hopelijk volgend jaar basis bij Heracles nu hij aan het niveau gewend is.

Dan heb je over een jaar misschien een rechtsback met veel potentie van maar 21 jaar die ‘gratis’ kan aansluiten in de voorbereiding.
Mag wat uurtjes in de sportschool doorbrengen met een beetje extra spiermassa zie ik het wel goedkomen. Heeft zich bij excelsior goed ontwikkeld.
@Bombarda @FeyenoordTM hoe zit het eigenlijk met Lennard Hartjes? Zag ik toch wel als groot talent hoor!
Komend jaar nieuwe verhuurperiode in de Eredivisie en hopelijk volgend jaar de kans om aan te sluiten als hij een goed jaar heeft gehad, was echt een van de grotere talenten van z'n lichting.
Wel jammer voor hem. Begon zo veelbelovend bij Excelsior. Eerste wedstrijd maakte die echt indruk. Hopelijk kan hij snel weer op zijn oude niveau komen.
Precies, dat jaar ervoor bij Roda was echt top en bij Excelsior die eerste pot idd ook, hopelijk volgend jaar bij een team als NAC of Groningen basis komen. Jaar erop weer de kans geven, want talent verdwijnt niet.