sjachtar-donetsk

Nieuws

Feyenoord gesteund door zeshonderd fans in Polen

Dennis

Feyenoord wordt vanavond in de Europa League wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk gesteund door circa zeshonderd supporters. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Legia Warschau in Polen, vanwege de oorlog in Oekraïne.

Officieel zijn er geen Feyenoordsupporters welkom bij de wedstrijd. De Rotterdamse club heeft van de UEFA een verbod gekregen om fans mee te nemen, naar aanleiding van eerdere ongeregeldheden tijdens Europese wedstrijden. Om die reden heeft de club geen kaarten verkocht voor deze ontmoeting. Tevens heeft Feyenoord haar supporters vooraf opgeroepen de ploeg niet naar Polen achterna te reizen.

Ondanks het verbod zijn er circa zeshonderd supporters naar Warschau afgereisd voor de kwartfinale wedstrijd in het Europese toernooi, aldus een ingewijde van de club. In de binnenstad was het vanmiddag gezellig waar de clubliederen door de straten galmden.

De verwachting is dat de afgereisde supporters vanavond in het stadion zitten. In Warschau was het niet lastig om aan kaarten aan te schaffen. Buiten het stadion staat veel politie opgesteld, maar vooralsnog worden er geen supporters bij de poorten geweerd.

Delen