SC Heerenveen - Feyenoord TOTO KNVB Beker (0-1) Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

SC Heerenveen opent wel de deuren voor andere titelkandidaat

Van de redactie

Feyenoord speelde afgelopen maand voor de competitie en de KNVB Beker tegen SC Heerenveen. Bij beide wedstrijden in het Abe Lenstra stadion waren Feyenoordsupporters alleen welkom in het uitvak.

Om te voorkomen dat supporters van de Rotterdamse club op andere vakken zitting zouden nemen, werd de kaartverkoop gereguleerd en ingeperkt. Voor de wedstrijd in het bekertoernooi werd er zelfs voor gekozen om buiten de seizoenkaarthouders helemaal geen mensen toe te laten. Volgens de Friese club waren deze maatregelen genomen om Feyenoordsupporters buiten de deur te houden. Dat het stadion daardoor beide keren niet uitverkocht was namen ze in Friesland voor lief. 

Voor de thuiswedstrijd komende zondag tegen Ajax kiest Heerenveen voor een andere aanpak. Supporters van de Amsterdamse club zijn welkom op alle vakken in het Friese stadion. Maatregelen om Ajacieden van de thuisvakken te weren vind de club dit keer niet nodig. Met een officieel statement laat de club weten vele fans van de tegenpartij buiten het uitvak te verwachten. Heerenveen roept hen derhalve op om kortstondig te juichen wanneer de Amsterdammers scoren. 

Feyenoordsupporters hopen in de toekomst een zelfde gastvrijheid in Friesland te mogen ervaren.

Het statement zoals op de website van de Friese club valt te lezen:

'Eind 2021 genoten meer dan 25 duizend supporters van een mooi voetbalavond in het Abe Lenstra stadion. Ook zondag zullen de meeste supporters achter sc Heerenveen staan. Echter verwacht de club ook dat er neutrale toeschouwers en Ajax-aanhangers (uit de regio) op de tribunes zullen zitten. Juichen bij een eventueel doelpunt hoort er uiteraard bij en wordt getolereerd als men daarna gewoon weer gaat zitten. Ongeregeldheden en provocaties zijn voor sc Heerenveen onacceptabel.

In het kader van normalisatie roepen we iedereen in het stadion op zich normaal te gedragen, zodat we er samen een mooi voetbalfeest van kunnen maken!'

Delen

Reacties

Wat een griezels zijn ook gewoon halve neuzen joh. Alles om Feyenoord maar te misgunnen.
Redacteurtje heeft echt een plaat voor zn kop. Als we willen normaliseren moeten we ook een keer in de spiegelkijken en niet altijd maar wijzen naar de andere club.
WE zijn het wel eens oneens ;-) Maar nu sluit ik me van harte bij je aan: Verbeter de wereld, begin bij jezelf!
Met dank aan Feyenoord hooligans die zich supporter noemen. Je kunt schelden op die Friezen maar het is gewoon de schuld van die asociale varkens die fonteinen slopen en halve stadions afbreken. Neem het Heerenveen maar eens kwalijk dat ze hun stadion niet willen laten afbreken. Het is gewoon het verhaal van de goeden die onder de kwaden lijden.
Dat gebeurd natuurlijk niet bij die neuzen, hebben toen in de kuip ook veel schade aangericht.
Stelletje huilenbalken man.
Stop met dat calimero gedrag man hooligans dit en me dat.
Achterlijke club šŸ¤”
Ik dacht heel even dat ik de Speld zat te lezen. Dit is echt bizar.
Hypocrisie van Heerenveen.