team

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord grote prijzenpakker bij Sport Awards

Karst

Vrijdagavond werd Feyenoord voor het tweede jaar op rij bekroond met de prijs voor de beste sportploeg van het jaar 2023. Tijdens de Sport Awards kregen de Rotterdammers deze prijs, vanwege hun prestaties in het afgelopen jaar waarin ze hun zestiende landstitel behaalden. Ook Arne Slot werd in de schijnwerpers gezet en ontving de titel sportcoach van het jaar.

Dit is het tweede opeenvolgende jaar waarin Arne Slot en zijn team beide onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Vorig jaar omdat Feyenoord de finale van de Conference League bereikte en als derde eindigde in de competitie. Met dit in gedachten is het niet verrassend dat de Rotterdammers na een nog succesvoller jaar opnieuw in de prijzen vallen.

Helaas was Arne Slot zelf afwezig was tijdens het prijzengala vanwege ziekte. Eerder die week ontbrak Slot al bij de nieuwjaarsreceptie en de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse. In plaats van Slot nam technisch directeur Dennis te Kloese de prijzen in ontvangst, en hij toonde zich verheugd met de behaalde successen. "Met veel respect naar de andere kandidaten, maar ik vind dit terecht", oordeelde Te Kloese. "Het is een hele jonge ploeg die heel hard heeft gewerkt, heel veel heeft meegemaakt. Het is een bijzondere prestatie waar ik heel erg trots op ben. De coach is heel belangrijk, de spelers zijn heel belangrijk, maar er zit nog een hele grote groep mensen omheen."

 

Delen

Reacties

Wat een spannend moment was dat. Geen tegenstand van niveau maar het is een prijs! Poppenkastgedoe van Rdam.