chris-woerts-videostill-sbs6

Videostill SBS6

Nieuws

"Feyenoord had al zes jaar in een stadion met unieke commerciële waarde kunnen spelen"

Dennis

Na het afketsen van het Feyenoord City stadion, heeft de club aangegeven nog jarenlang in De Kuip te zullen spelen. Chris Woerts snapt dat Feyenoord de stekker uit het nieuwe stadion heeft getrokken en wijst op de gemiste stadionkansen uit het verleden. Verder vindt hij dat de gemeente de voetbalclub nauwelijks steunt. 

De voormalig commercieel directeur van Feyenoord vindt Feyenoord City één van de slechtst bedachte plannen van de gemeente Rotterdam. "Feyenoord City is totaal onrealistisch en onmogelijk. Er zijn aannames gedaan, die nergens op sloegen”, zegt Woerts bij Bankzitten op Zuid. “Als je een beetje kunt rekenen, wist je vanaf dag één: dit is één grote flop. Maar ze geloofden er allemaal heilig in. Ik heb de businesscases bekeken: ik moest er zo hard om lachen. Ik heb zelden zulke slechte cijferaars gezien.”

Volgens Woerts ontbreekt het de gemeente aan expertise bij grote stedenbouwkundige projecten. Op het stadhuis zijn ze honderden miljoen kwijtgeraakt aan de blunderput, het depot en aan Boijmans Van Beuningen. De lijst is oneindig en op het stadhuis zeggen ze ‘het ziet er allemaal top uit’. Ze kunnen niet rekenen, ze hebben er geen verstand van en ze hebben geen visie. Dat is de gemeente Rotterdam.”

Voorstander nieuw stadion
Dat Feyenoord City uiteindelijk niet door ging, betekent niet dat Woerts tegen vernieuwing is. “Ik ben absoluut voor een nieuw stadion. Ik was betrokken bij het project van de BAM, ongeveer tien jaar geleden.” Volgens hem heeft tunnelvisie ervoor gezorgd dat de club daar de boot heeft gemist. “Dat ging om een plan van 210 miljoen euro. Feyenoord zat echter helemaal in het visioen van een nieuw stadion. Het project is toen op vijf miljoen euro afgeketst, anders had je nu al een jaar of zes jaar in een stadion gespeeld met 63.000 zitplaatsen, 6.500 business seats en 100 units. Dan was je commerciële waarde nu al uniek geweest in Nederland. Maar ze moesten per se een nieuw stadion bouwen. Ze hebben Feyenoord City er tot het laatste moment doorgedrukt, terwijl iedereen wist dat het kansloos was.” 

Delen

Reacties

Volledig eens met Chris dit keer....tunnelvisie en schandalig weinig ondersteuning vanuit het Rotterdamse gemeentehuis
Feyenoord kan het beste het voorbeeld van Werder Bremen volgen. Daar hebben ze een paar jaar geleden het oude Weserstadion heel intensief gerenoveerd zonder afbraak waar dat niet nodig was en nu staat daar een schitterend modern stadion met alle moderne faciliteiten van dien!
Werder bremen had daar bergen geld voor dmv sponsoren en investeerders.. Feyenoord kan amper een nieuwe shirt sponsor vinden....
Stadion was af in 2011, daarna zijn ze gedregadeerd en maximaal 8e geworden in Bundesliga.
Ik hoor bij Bayern, Atletico, Tottenham, Arsenal etc niemand nog over het oude stadion. Ik snap het sentiment maar je moet mee. Kom op zeg Vakken w en Z zijn gemaakt van stijger materiaal... zolang de kuip blijft bestaan en je in de buurt gewoon een prachtig nieuw stadion is er toch niks aan de hand,
BAM plan was ook nieuwbouw, volledig afbreken van De Kuip en arena op de huidige locatie. Fijn dat dat niet is doorgegaan.
En waar spelen we al die jaren dan? Lijkt me totaal onrealistisch om zonder stadion verder te gaan zoveel jaren