Betrouwbaar
bitello-gremio-iii

Gremio

Transfers

'Feyenoord heeft Braziliaans tegenvoorstel in beraad'

FeyenoordTM

Afgelopen week werd duidelijk dat Feyenoord concrete toenadering zocht voor Bitello. De Rotterdammers hebben volgens Twitteraar saimonrb inmiddels een tegenvoorstel van Grêmio op zak.

De eerste Rotterdamse toenadering zal dateren van maandag 14 augustus, een dag na Feyenoord - Fortuna Sittard (0-0). De landskampioen zou destijds al een bod van naar verluidt zeven miljoen euro naar binnen hebben geschoven.

Voor zeven miljoen euro zou Feyenoord zeventig procent van de transferrechten in handen willen krijgen. Grêmio ging daar vooralsnog niet mee akkoord en heeft een tegenvoorstel gedaan. Over de details van het tegenvoorstel worden geen uitspraken gedaan door de Twitteraar.

Feyenoord heeft nog één week om een mogelijke deal compleet te maken: De Nederlandse transfermarkt sluit op donderdagavond 31 augustus 23:59.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM,Verwacht jij dat Bitello nog naar Feyenoord komt,en is er al bekend wat ze met het tegenvoorstel gaan doen?
..."De Rotterdammers hebben volgens Twitteraar saimonrb inmiddels een tegenvoorstel van Grêmio op zak."...

Dit is gewoon een journalist en geen "Twitteraar". Tweet verwijst zelfs naar een online artikel. 1908.nl wil zelf ook dat er goed en correct aan bronvermelding gedaan word door andere sites als ze een nieuwtje van hen plaatsen. Wel zo netjes om het dan zelf ook goed te doen.
Nino, bitello ,brenet en nog geld over als geertje zou weg gaan!!!
Brenet?? Waarom niet kijken naar een Vitik die is net als Geertruida multi inzetbaar
Het zou mooi zijn als we nog budget kunnen vrij spelen voor hem d.m.v. overbodige spelers van de hand te doen.
Dan hebben we toch wel echt een leuke selectie, vooral als Arne er nog wat leuks van weet te breien.
Wellenreuther
Geert - trauner - hancko - hartman

Wieffer

Bitello

Lingr

Stengs/paixao Ivanusec
Gimenez/Ueda
Dit kwam niet helemaal uit de verf zoals ik het hoopte 😂😂😂

Met die bitello en een backup voor ivanusec op 11 zijn we denk ik prima voorzien en dan kunnen die 8 namen van 1908.nl ook prima vertrekken al zou ik ali altijd bij de ploeg houden gezien zijn leeftijd en positieve instelling. Vorig jaar toch zeer belangrijk geweest.
Ach weet je, Ali krijgt een hoop geld en dat helpt voor een positieve instelling.
Momenteel heb ik niet de indruk, dat er iemand opstaat in de ploeg om de drive van Kökcü over te nemen.
Het hele middenveld is te "slap" om het heft in de hand te nemen.
Misschien moet je Gimenez aanvoerder maken want dat kan bij hem nog iets los maken.
Trauner is goed maar eigenlijk te rustig.
Jammer maar helaas het is wat het is zo doet een nog steeds toptrainer dat steeds dus ieder jaar doorselecteren jij niet goed dan door selecteren zo doen alle goeie coaches dat. Of is Arne Slor na twee fantastische jaren nu opeens de gevallen toptrainer van vorig jaar?? Open je ogen en praat niet zo dom als je het spelletje niet begrijpt!!!
Heb reacties gelezen waarbij het net is of Feyenoord geleid wordt door een kale dictator met z’n kliekie, en dat die dictator niet goed wijs is dat ie niet Sauer en Zechiel in de basis zet, en dat we weer terug bij af zijn net als in 2017🤣🤣🤣
Die klagen dat die Tsjech maar 4 assists had in 140 wedstrijd, 40 goals werd voor het gemak maar vergeten, en dat hij een loper i.p.v. passer is was blijkbaar niet belangrijk haha
Snappen dan werkelijk zo weinig mensen wat doorselecteren is…., Ja dat kan inderdaad zijn dat je na een jaar zegt voor dit geld kan ik een veel betere speler krijgen zoals in het geval van Broertje van …….
hoe hoog verwacht je het tegenbod van Gremio? @FTM?
Dat zou wel rond de 10M a 12M liggen.
@FtM hoe groot acht jij de kans dat dese topper daadwerkelijk wordt binnengehengelt?
@FTM

Bitello komt gewoon uit de jeugd van Gremio. Hoe kunnen ze dan maar 70% van de transferrechten hebben. Hoe zit dat dan?
Het gaat niet om hoeveel rechten Gremio heeft, maar om hoeveel Feyenoord wil kopen. Dus Feyenoord koopt 70% en Gremio houdt de rest. Wellicht dat we dan net als met Ginenez later kunnen bijkopen.
Nee gremio heeft 30 procent van zijn rechten verkocht aan een in investeerder
Niet met je eens voor een deel. Köckzü vervang je niet zomaar. Maar ik ben het zeker niets eens met je kwalificatie van het middenveld dat ik geweldig vond!!
Ja Jan maar er lag de afspraak dat Feyenoord deze zomer die nu officieel voorbij is nog een keer 4 miljoen zou betalen. En dan hopelijk de speler helemaal of op 10% na hebben. Ik vroeg me af of Feyenoord zich aan die afspraak heeft gehouden!!
Waarom niet met dit soort spelers begonnen... Ipv Stengs en vd Belt enzo.
V/d Belt kostte nog geen miljoen. Was een gokje, zoals met Wieffer. Hoewel ik ook stond te kijken van de interesse destijds.

Stengs is een dure jongen inderdaad. Wie weet krijgt Slot 'm weer aan de praat - zoals in zijn AZ-tijd.
Zo goed was hij bij AZ nou ook weer niet.
Hij heeft absoluut goede seizoenen gehad. Samen met Boadu speelden ze de topclubs regelmatig weg.
Welk seizoen bij AZ bedoel je dan? Die ene dat hij er in de competitie 5 maakte of die ene dat hij er 7 maakte.
Overrated.
Dat seizoen dat hij bij 13 doelpunten betrokken was in 25 wedstrijden (meer dan 1 uit 2) of dat seizoen dat hij bij 12 doelpunten was betrokken in 30 wedstrijden (meer dan 1 uit 3)? In welk seizoen slachtten ze PSV in Eindhoven, Ajax in Amsterdam en Feyenoord in Rotterdam ook alweer af?

Een andere AZ-trainer had daar overigens een woord voor... Scorebordjournalistiek.
In het seizoen waarin hij bij 13 doelpunten was betrokken in de Eredivisie was hij bij 9 doelpunten betrokken in 14 Europese wedstrijden.

Oftewel: bij 22 doelpunten betrokken in 39 wedstrijden.
Ik kom op 12 goals en 12 assists in de eredivisie in 55 wedstrijden.
Geen idee waar jij je stats vandaan haalt, maar het wijkt wat af.
Ik heb het over het seizoen 19/20.

Eredivisie: 25 wedstrijden; 5 goals, 8 assists = 13
Europa League: 14 wedstrijden; 5 goals, 4 assists = 9

Draaide dus echt een prima seizoen. Op z'n 19/20e.

Het is dat Corona kwam, anders was hij waarschijnlijk bij meer goals betrokken en kampioen geworden met AZ.
Maar ook deze statistieken zijn prima (het zijn dan 13 assists). Dat is dus betrokken zijn bij bijna 1 goal in 2 wedstrijden. Van mij mogen al onze buitenspelers dergelijke statistieken draaien. Iets beter dan Paixao vorig seizoen, bijvoorbeeld.
Zoals ik Stengs zie spelen had een blinde nog kunnen zien dat dat geen speler is die ons beter maakt.
Mwoh. Je moet hem wel in zijn kracht zetten. Het probleem is dat je bij Feyenoord direct wordt afgeserveerd als het laconiek/nonchalant oogt.

Hij heeft 2,5 wedstrijden gespeeld (waaronder een goede helft tegen PSV) en hij is al afgeschreven. Dat kan echt alleen bij Feyenoord. Haha.

Ik vind het overigens ook geen geweldige aankoop, voor dat geld (vooral die 2,5 miljoen aan salaris). Had ik liever Bitello sowieso gehad.
Kokcu werd ook door het grootste deel van de online ‘fans’ afgeserveerd tot een jaar terug.

Mensen reageren vooral vanuit de onderbuik.
Kokcu heb ik nog in zijn jeugd zien spelen en altijd gezien dat hij een groot talent was. Dus je hoeft mij daar niet toe te sharen. Misschien moet Stengs zn draai vinden maar ik heb er een hard hoofd in dat hij uitgroeit tot een onmisbare speler.
Pals een blinde kan zien dat jij geen Feyenoord supporter bent
Nee inderdaad je bent een goede supporter als het je niks boeit als de club middelmaat aantrekt.
Maar dat doet de club niet. Dus wat bazel je nu.
Stengs die heeft het niet dat kunnen we allemaal zien
Wiefer verkopen en Bitello halen!
Timber, Ali, Dilrosun, Kasanwirjo verkopen.

Bitello en Messi halen!
Heb begrepen dat Ronaldo ook niet te vrede is bij al nassr.. misschien nog een aanvulling voor de bank? Lijkt me een goeie voor in de kleedkamer, echte winnaars mentaliteit.
Gelukkig heb jij niks te zeggen. We gaan even dadelijk 10 wedstrijdjes kijken als Wieffer met Bitellelo en Lingr op het middenveld speelt.
Maar er moet dus eerst iemand verkocht worden? Of gaan de Vrienden weer bezig?
Een week is genoeg tijd, als beiden echt willen. Dan heb je ook nog even de tijd, om misschien nog wat kwijt te raken.
Op woensdag is het tegenbod binnengekomen begrijp ik. Ftm heeft zich hierover niet uitgelaten en kwam zojuist met een update. Prima toch. Soms is zwijgen beter dan schrijven en nu is het soms. Wellicht was er ook een embargo. Ook heel gebruikelijk in journalistiek en communicatie.
Rechtstreeks uit het artikel van de Braziliaanse journalist:
'The Europeans signaled to pay 7 million euros for 70% of the player's economic rights. In the initial offer, Feyenoord also wanted to buy, for approximately 2 million euros (R$ 10.55 million), plus 10% of the federative rights if Bitello reached a match target.

Grêmio 's counter-proposal was sent on the morning of Wednesday (23). The request requires a larger amount for the departure of the steering wheel. According to GZH columnist Eduardo Gabardo, the idea is to raise around 12 million euros (R$ 63.29 million) for the transfer.'

Oftewel: Feyenoord bood 7 voor 70% en nog eens 2 voor een extra 10% van de rechten bij voldoende wedstrijden. Gremio wilt een pakket van 12 miljoen euro. Denk dat Feyenoord dus rond de 10-11 miljoen moet gaan zitten voor 80% van de rechten.
Daarmee zou er maar 1 a 2 miljoen verschil zitten.
Niet onmogelijk. Zeker niet onmogelijk.
Waarom zou je het dubbele betalen voor die laatste 10%?!
Het komt gewoon neer op 7 miljoen + 2 miljoen aan bonussen, is heel normaal bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden
Dat weet ik... maar dat staat er niet
Nouja ik denk dat het wel logisch is...Je betaalt vast 7 miljoen, en als hij zo goed bevalt dat hij bijvoorbeeld 25+ wedstrijden speelt in zijn eerste seizoen betekent dat dat zijn marktwaarde zeer waarschijnlijk ook hoger zal liggen dan waarvoor je hem gekocht hebt. Dan is het het zeker waard om nog eens 10% van zijn transferrechten voor 2 miljoen te kopen.

Stel je denkt dat hij de potentie heeft om uit te groeien naar een waarde van 25 miljoen, dan is het een goede deal omdat je 2 miljoen betaalt en er 2,5 miljoen mee verdient (10% van 25 miljoen). En blijkbaar heeft Feyenoord momenteel die inschatting.
Kortom het zijn dus geen bonussen zoals ik al zei maar gewoon rechten...
Het zou mooi zijn als hij komt, een kwaliteitsimpuls heeft dit team wel nodig.

Ik denk ook wel dat het rond komt en men elkaar vind op 9 miljoen met 1 of 2 miljoen bonussen.

En vooral te hopen dat er nog wat overbodig materiaal vertrekt, Dilrosun, Timber en Kasanwirjo in het bijzonder
Met Lingr, Ivanusec en Bitello erbij ben ik alsnog tevreden over deze transferperiode.
@FTM zou het mogelijk kunnen zijn voor Feyenoord om Bitello binnen te halen met een Gimenez-constructie? Dat we dus eerst een gedeelte van de rechten kopen voor een lagere som, om dan vervolgens verplicht/optioneel bij te kunnen kopen in een later stadium?
Goed idee.

Als wij 51% van 70^% kopen, hebben wij 35.7% zij 34.3% en die andere 30%, dat maakt het makkelijker
Ivanusec nu al een Held respect!! Met Lingr erbij komen er twee gladiatoren aan!! Huidige spelers kunnen aan de bak anders wordt het bankie
Ivan u Ev net gewisseld en huilend van het veld gegaan , en werd gezegd dat ie naar Rotterdam gaat 👌🏽
Moet ivanusec , welkom naar de mooiste club ter wereld 💪🏽🔥
Huilen omdat die naar die Rotterdam moet, als dat nou al begint …
Gimenez ging ook in tranen van het veld, doet het toch redelijk.
@FeyenoordTM
We willen graag een space!

Like dit bericht zodat Rutger het ook kan zien!!
Al 3 wissels geweest en nog geen publiekswissel Ivanušec...????

Nu word ik nerveus haha
Nou ik weet niet of je live kijkt maar hij gaat in tranen van het veld en heeft iedereen geknuffeld. Dus gerustgesteld.
JAAAAAA IT'S FAPPENING!!!!!!

Dankje FTM!!!!🥳🥳🥳🥳🥳🥳
ga jij maar ff lekker fappen, maar val ons er ajb niet mee lastig... ;-)
Haha grapje jongen 😃

Prachtig filmpje in de andere post overigens....kippenvel!
Nu wel 3 minuten voor tijd. Toch nog even afscheid met een assist en een doelpunt. En nu dat vliegtuig in
Hij is eruit hoor. Als het nu maar niet vanwege een blessure is...
In het artikel waar de tweet naar verwijst word gesproken over 12 miljoen...
Al heeft google translate wat moeite met enkele woorden in die alinea...
is toch bekend dat ze dat willen maar kan er altijd wat miljoenen vanaf snoepen
Nee maar uit wat Google uitspuugt word mij niet duidelijke of dat alleen maar een bedrag is wat eerder genoemd word of het bedrag van het tegenvoorstel...
Ueda, Lingr en Ivanusec is al geweldig.
Nu zou de komst van Bitello ook nog wel eens kunnen gebeuren.
Dat zijn toch 4 geweldige topspelers voor ons Cluppie erbij. Allemaal spelers naast dat ze voetbalkwaliteiten hebben ook nog karakter en vechtlust hebben.
Geweldig gebaseerd op wat? Voordat we in berband met ze werden had je nog nooit van ze geboord als we eerlijk zijn.
Klopt wat je schrijft.
Gelukkig heeft Feyenoord een scouting en een netwerk. Spelers halen die ik (wij) nog niet kennen kunnen wel eens voor een leuke prijs haalbaar en nuttig zijn voor ons Cluppie:)
Dat is al wat genuanceerder dan "geweldige topspelers" inderdaad.
Zie net die Stojkovic invallen bij Dinamo Zagreb en ik zat te denken, zou het niet gewoon een trucje van Feyenoord zijn geweest om een bod te doen op dezelfde speler waar Dinamo ook interesse in heeft in de hoop dat ze zouden zeggen, als jullie van Stojkovic afblijven dan accepteren we jullie bod op Ivanusec. Is maar een hersenspinsel, maar zou wel een geniale zet zijn geweest.
Zou zomaar kunnen al mag die Stojkovic ook komen
Don Dennis is en koning in pokeren en heeft deze troef truck zeker toegepast denk ik ja
Doorpakken nu!

Met deze speler erbij zie ik Feyenoord samen met PSV voor het kampioenschap strijden
Gaan ze zonder Bitello ook wel doen hoor. Het wordt mét een speler als Bitello wel makkelijker inderdaad :)
Laten we eerst maar eens een paar wedstrijden op rij winnen
Is zijn komst nog stedds afhankelijk van vertrek Timber of vd Belt?
Zou mooi zijn wanneer hij komt!

Bitello Timber Wieffer heb je gelijk beste middenveld van de eredivisie
Je weet dat bitello een 8 is net als timber? En dan lingr laten banken? Misschien een andere sport gaan volgen?
Lingr is een prima wissel maar gaat verkoping niet in de basis spelen. Ik vermoed dat je alleen filmpjes van hem heb gezien.
@FTM hoe zit het met die space van vanavond?
Ftm je meldde vanmiddag dat hartman en feyenoord elkaar naderen met nieuw contract dat gaat wel goed komen toch
Mooi dat Grêmio in ieder geval bereid is tot zakendoen.
Deadline lag toch op 1 september 23:59?
Nee dat is in Engeland en Spanje enzo Nederland loopt die af op 31 August 23:59
Nee, dat was vorig jaar zo. Dit jaar is het gewoon gelijk. En volgens mij is dat 1 september en niet 31 augustus.
VI geeft aan Deadline op 1 September. Dus transfer moet rond zijn om 23:59 op 1 September. België, Turkije, Griekenland en Portugal blijven nog wat langer open (Saudi Arabie volgens mij ook).
Dan kan je dus nog wel uitgaande transfers naar die landen hebben, maar geen inkomende transfers..
Zerrouki en timber er geen tyffus van kennuhhhh
Zerrouki is een goede speler en maakt ook een sterke indruk maar tis een verdedigende middenvelder dus geen idee wat dat ermee te maken heeft
En jij hebt Bitello meerdere wedstrijden zien spelen?
Heel benieuwd!

Ivanusec trouwens goaltje gemaakt.

Transferdeadline 1 september, ipv 31 augustus. Voor mij ook een verrassing…
Nee dus, was ook verbaasd: ivm kwalificatie wedstrijden die donderdag nog zijn blijkbaar. Misschien wil Zagreb Ivanusec nog een weekje houden 🫣
@FTM heb je enig idee (al is het een gerucht) wat het tegenvoorstel ongeveer inhoud? En hoe ze er bij Feyenoord over denken?
Ja, heb je even nagevraagd misschien?
Goed teken.

Maar nog flink wat werk aan de winkel. Vraag me af of dit gaat lukken.
Deze speler binnen halen en dan kan je focussen op de uitgaande spelers.
Ben wel benieuwd wat tegenbod is.
Gremio heeft maar 30% rechten namelijk.
Gremio heeft 70%, eerste club van bitello, cascavel heeft 20% rechten en hoe gek het ook klinkt in brazilie melden ze dat het stads bestuur van de stad cascavel de overige 10% transfer rechten in handen heeft....
Als ik het artikel van deze journalist (?) goed begrijp dan is het verschil tussen vraag en aanbod niet heel erg groot.

Ik heb er voorzichtig vertrouwen in…
Goeie speler. Ik hoop echt dat dit lukt 🤞
En dat baseer je op zijn yt filmpjes Of heb je hem oprecht zien spelen? Ben daar wel oprecht benieuwd naar namelijk.
Als je gewoon een espnnl abbo hebt kun je gremio regelmatig zien spelen live ook dus ja
Oke en waar kan je dat niveau mee vergelijken? Want ik kijk het nooit
Gebaseerd op Youtube filmpjes, zijn stats en de meningen van mensen die hem wél meerdere keren hebben zien spelen vind ik dit ook een topper.
Je mag pas een mening hebben als je hem live hebt zien spelen krijg ik hier de indruk...
Dat is ook wel logisch toch? Je kunt toch geen mening over iemand hebben die je zelf niet kent? Je kunt best een goed gevoel hebben o.b.v. YouTube-filmpjes of wat kenners zeggen. Dat goede gevoel heb ik ook. Maar een mening als je hem nog nooit hebt zien spelen vind ik wel een beetje vreemd ja.
Goed dan, ik denk dat heeel veeel supporters een "goed gevoel" hebben met zijn komst...
Haha dan denken we daar in ieder geval hetzelfde over. Sorry als het wat mierenneukerig overkwam, maar in mijn ogen is het nogal een verschil. :)
Ivanusec zojuist gescoord 3-1 voor de gene die het niet volgen.
Hopelijk komt deze speler en ik denk dat er ook nog wel basis speler kan vertrekken
Doe maar. Neem desnoods maar een risicootje.
Een risicootje van uiteindelijk pak m beet 10 miljoen vind ik best een risico
Volgend jaar verkoop je sowieso Giminez.
  • 1
  • 2