kuip leeg

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord houdt PSV in veldenklassement wél achter zich

Stan

Waar Feyenoord het in de Eredivisie voorlopig moet afleggen tegen PSV, is de Stadionclub in het veldenklassement van VVCS koploper. Na 16 speelrondes krijgt het veld van De Kuip een gemiddelde score van 4,75. 

Via VVCS, de Vereniging van Contractspelers, waarderen de aanvoerders van alle uitspelende clubs per speelronde de grasmat waar ze die week op hebben gespeeld. Daarvoor sturen ze een berichtje met een beoordeling van 1 tot 5 naar voorzitter Evgeniy Levchenko.

Nu we zo goed als halverwege het Eredivisie-seizoen zitten, kan er een tussenstand worden opgemaakt. Daaruit blijkt dat Feyenoord met een beoordeling van 4,75 volgens de aanvoerders het beste veld van de competitie heeft, op gepaste afstand gevolgd door PSV (4,38) en NEC (4,22). 

Dat de grasmat in De Kuip, die sinds november 2022 wordt onderhouden door grasmeester Mario Spaans, op koers ligt voor de titel in het veldenklassement, is geen verrassing: ook in de voorgaande negen seizoen ging Feyenoord er met de titel van 'beste grasmat van Nederland' vandoor. 

Hieronder het gehele klassement na speelronde 16:

2024-veldencompetitie-eredivisie
Bron: vvcs.nl

Delen

Reacties

Is dit voor- of nadat de ESPN webredactie gestemd heeft?
Beltman, wie ben je nou joh?!