alireza

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh als aanvoerder aan de aftrap bij Iran

Stan

Alireza Jahanbakhsh begint vrijdagmiddag in de basis bij Iran tijdens het oefenduel tegen Burkina Faso, ter voorbereiding op de AFC Asian Cup. De Feyenoord-aanvaller draagt daarbij de aanvoerdersband. 

Iran speelt vrijdagmiddag om 15:30 in Irak een oefenduel tegen Burkina Faso. Het is de eerste oefenpot van het West-Aziatische land in de aanloop naar de Asian Cup, die vrijdag 12 januari van start gaat. De Iraniërs oefenen in de tussentijd ook nog tegen Indonesië (9 januari).

Jahanbakhsh, die een vaste kracht is in de selectie van Iran, maar door blessureleed de afsluiting van de eerste seizoenshelft bij Feyenoord miste, begint in de basis tegen Burkina Faso. Bij het ontbreken van de vaste aanvoerder Ehsan Hajsafi doet de buitenspeler dat als captain. 

De Asian Cup begint voor Iran op 14 januari tegen Palestina, waarna op 19 januari en 23 januari Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten de tegenstanders zijn. Tot die tijd zal Feyenoord zijn aanvaller dus sowieso moeten missen. Mocht Iran zich echter weten te kwalificeren voor de knock-outfase van het toernooi, dan zal Jahanbakhsh zich pas in een nog later stadium weer melden bij de club.

Delen

Reacties

Nog geen reacties