Primeur Bevestigd
team-elftalfoto-lazio-uit

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord in december op trainingskamp

FeyenoordTM

Feyenoord belegt aankomende december een trainingskamp in het zuiden van Portugal. Eerder dit jaar reisde Feyenoord ook af naar Portugal: Destijds streek de club in aanloop naar de UEFA Conference League finale neer in het zelfde gebied.

De winterstop staat dit seizoen vroeg op de kalender. Dat alles heeft te maken met het aankomende WK voetbal. Op zondag 20 november trapt Qatar het in eindtoernooi in eigen land af tegen Ecuador. De WK finale staat gepland op zondag 18 december.  

Tussen zondag 13 november (Excelsior-thuis, eredivisie) en zondag 8 januari (FC Utrecht-uit, eredivisie) staan er voor Feyenoord géén officiële duels op het programma. Ter voorbereiding van de tweede seizoenshelft gaat Feyenoord nog opzoek naar een sparringspartner voor een oefenduel in Portugal.

Feyenoord komt binnenkort zelf naar buiten met verdere details. De exacte datum staat nog niet vast.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Lastig! Wat doe je met de groep internationals die hebben deelgenomen aan het WK? Ga je die kort na een aantal weken in Qatar ook nog een week op trainingskamp in Portugal sturen? Iets om nu al over na te denken lijkt me. Voor opbouw van conditie en ritme volstrekt overbodig, voor het groepsgevoel binnen de selectie zou je ze wel mee moeten nemen.
Afspraken vooraf kan veel problemen voorkomen.
Het aantal weken hangt toch vooral af van hoe ver diverse landen komen. Polen en Mexico zullen de poulefase waarschijnlijk nog wel overleven maar Iran? Het zou zomaar kunnen dat na 2 weken iedereen weer 'thuis' is ;-)