Henk Fraser

VK Sportphoto

Nieuws

"Feyenoord is over het hele seizoen genomen de bovenliggende partij”

Van de redactie

Precies dertig jaar geleden werd Henk Fraser als speler met Feyenoord kampioen. Met Willem van Hanegem als trainer pakten de Rotterdammers in 1993 de titel door op de laatste speeldag in het Oosterpark te winnen van FC Groningen (0-5). Fraser vind dat zowel toen als nu de hand van de trainer goed zichtbaar is.

“Ik denk wel degelijk dat een trainer het verschil kan maken”, zo vertelt hij bij RTV Rijnmond. “Ik zie raakvlakken tussen Van Hanegem en de huidige trainer. Hij liet ons ook beter voetballen en ik vind dat de huidige trainer dat ook heeft.”

Volgens de voormalige spijkerharde verdediger hebben beide trainers de Feyenoord elftallen naar hun hand gezet. “Niemand kan ontkennen dat Van Hanegem toen en Slot nu, super belangrijk zijn voor het kampioenschap.” Fraser zegt wel dat de ploeg van Slot de landstitel nadrukkelijker claimt. “Wij werden in 1993 vrij laat in het seizoen kampioen. Het viel onze kant op omdat vooral PSV het liet liggen. Nu is het een heel duidelijk beeld. Feyenoord is over het hele seizoen genomen – en ook in de onderlinge wedstrijden – de bovenliggende partij.”

Delen

Reacties

Feyenoord is over het hele seizoen genomen de bovenliggende partij het is nogal een uitspraak hoor dit lijkt mij logisch toch 🤣
@ftm ik lees uit een Belgisch krant dat Feyenoord interesse zou hebben in Taha van PEC?
Jammer Henk, mooie vacature was er bij Leeds.
3 miljoen pond voor 4 wedstrijden, moeten ze er wel in blijven. Wat een totale gekte daar in Engeland
@1908 @FTM

Hoe zit het met de interesse in Unnerstall