yv20221110yv20221110a1b00744

VK Sportphoto

Nieuws

"Het is nu eenmaal mijn club. Daar kan ik niks aan doen en niks aan veranderen”

Van de redactie

Peter Houtman kent fantastische weken. De oud-Feyenoordspeler en huidige stadionspeaker van De Kuip ontving vorige week een koninklijke onderscheiding en werd geëerd met een speciale magazine uitgave van FSV De Feijenoorder. Bovendien wordt zijn club binnenkort kampioen.

“Feyenoord is mijn club, en dat is altijd al zo geweest”, zo vertelt hij in gesprek met FSV De Feijenoorder. “Ik ben geboren in Rotterdam-West, vlakbij het Sparta stadion. Maar als kind ging ik al met een oom mee naar Feyenoord, achter op de brommer. Dan stonden we op vak G, dat was het fanatiekste vak toen. Onvergetelijk was het. Dan heb ik het over de jaren ‘60.”

De oorsprong van zijn liefde voor Feyenoord ligt op Varkenoord. “Toen ik in de jeugd eenmaal bij Feyenoord ging spelen, werd mijn gevoel voor de club alleen maar sterker. Dat is later altijd een rol blijven spelen bij mij. Als voetballer wilde ik per se slagen bij Feyenoord, de club waar ik was opgegroeid — daar moest alles voor wijken. Ik voelde een enorme drang om het voor mijn eigen publiek waar te maken.”

Voor Houtman was voetballen voor Feyenoord het belangrijkste. “Dat ik dan soms weleens een dief van mijn eigen portemonnee ben geweest, heb ik daarbij voor lief genomen. Ik hoefde ook niet zo nodig naar het buitenland. Op een gegeven moment had ik naar PSV gekund. Daar kon ik veel meer gaan verdienen, maar ik koos voor Feyenoord. Ook Ajax heeft me gepolst. Dat gebeurde bij het Nederlands elftal. De jongens van Ajax vroegen of het zin had als ze me zouden voordragen. Ik heb meteen nee gezegd. Daar ben ik toch te veel Feyenoorder voor.”

Houtman speelde verspreid over drie periodes 132 wedstrijden in het eerste van Feyenoord, waarin hij 67 keer scoorde. Dat hij een aantal keer door de club werd weggestuurd deed hem pijn. “Dat vind ik teleurstellend van zo’n mooie club. De steun van mijn collega’s en van het publiek had ik altijd wel en ik denk dat ik over het algemeen ook naar behoren heb gepresteerd. Mijn hele ziel en zaligheid legde ik erin. Maar toch werd ik dan weer weggestuurd. Dat is drie keer gebeurd. Of eigenlijk vier keer, want toen ik vanuit de jeugd kwam, kreeg ik ook geen kans en ben ik voor het eerst naar FC Groningen gegaan.”

Toch kwam Houtman altijd weer graag terug. “Dat ik altijd voor Feyenoord heb gekozen, is misschien niet verstandig geweest. Nu zouden ze zeggen: ‘je bent een lul geweest’. Maar het is nu eenmaal mijn club. Daar kan ik niks aan doen en niks aan veranderen.”

Delen

Reacties

Daar moet hij ook helemaal niks aan doen of veranderen!
Heb vroeger nooit begrepen dat hij als topscorer weg gegaan is naar Groningen en weer terug en weer weg naar Groningen.....
Trek je conclusies 1908.nl

https://www.fr12.nl/nieuws/aanhoudende-geruchtenstroom-zorgt-voor-irritatie-onder-supporters
Dit soort geruchten/verhalen horen al jaren bij de voetballerij. Je daaraan ergeren is net zoiets als je ergeren aan een regenbui in november.
Daarbij, het zou wel héél raar zijn als er geen belangstelling was voor, met name, Slot en Kökcü.
Held. Maar niet de aangewezen presentator voor huldiging! Dat vraagt om een groot spreektalent / spreekheer en een sterk programma
Fantastische vent die Houtman, altijd normaal gebleven.