dessers sinisterra

Analyse

Feyenoord jaagt met volle knip op doelpunten

Van de redactie

De afgelopen weken waren de meest lucratieve uit de geschiedenis van Feyenoord op transfergebied. Wat begon met een mooi plusje voor de 31-jarige Bryan Linssen (ruim 1 miljoen, Urawa Red Diamonds), ging via de droomtransfer van Tyrell Malacia (15 miljoen, Manchester United) naar het transferrecord van Luis Sinisterra (25 miljoen, Leeds United). Daarmee harkte de club in een maand tijd een dikke 40 miljoen euro binnen.

Een pot met geld dat zeer welkom is in Rotterdam-Zuid waar de bodem van de schatkist steeds meer als een familielid is gaan voelen. Spelers voor goede bedragen verkopen was lange tijd niet aan Feyenoord besteed. Vaak werd het optimale verkoopmoment gemist en kreeg de club niet veel later de deksel op de neus. Spelers raakten geblesseerd, liepen uit hun contract of raakten hopeloos uit vorm. En dikwijls kregen spelers een transfervrije uitgeleide om noodgedwongen ruimte te creëren in het salarishuis.  

Met die trend wordt dit jaar gebroken. Feyenoord creërt weer waarde op het veld en kiest ervoor dit tijdig te verzilveren.

De binnenvarende zilvervloot zorgt echter ook voor nieuwe uitdagingen. Met Linssen vertrekt een speler die altijd zijn doelpunten meepikt en met Sinisterra verliest de club een absolute smaakmaker. Tel daar het vertrek van de gehuurde Guus Til en Cyriel Dessers bij op en je kan niet anders concluderen dat Feyenoord stevig aan vuurkracht heeft ingeboet. Het kwartet Til, Dessers, Sinisterra en Linssen waren afgelopen seizoen in de Eredivisie goed voor 49 van de in totaal 74 doelpunten. Ofwel, tweederde van Feyenoord zijn competitiedoelpunten speelt komende seizoen elders. In de bijna perfecte Conference League-serie was het beeld niet anders. Het viertal liet gezamenlijk 31 van de 43 Europese doelpunten noteren (72%). 

Grote vraag is hoe Feyenoord dit gaat opvangen. De namen van Calvin Stengs, Wilfried Gnonto en Javair Dilrosun gaan rond als mogelijke spelers die de schotkracht moeten gaan terugbrengen. Maar vooralsnog is alleen Danilo Pereira da Silva concreet vastgelegd. De spits komt transfervrij over van rivaal Ajax, waar hij afgelopen seizoen derde spits was achter Sébastien Haller en Brian Brobbey. Een seizoen eerder heeft Danilo echter bij FC Twente bewezen over scorend vermogen te beschikken. Hij scoorde destijds 17 keer in het shirt van de Tukkers.

Met een goed gevulde portemonnee breken er interessante weken aan in de Kuip. Frank Arnesen, Dennis te Kloese en Arne Slot, ze zullen overuren draaien om de vertrokken doelpunten opnieuw in te vullen. Voltreffers als Dessers en Til zijn wederom nodig. Evenals een goed gescout goudhaantje à la Sinisterra. Bij voorkeur twee. 

De komende weken lijken dan ook te moeten uitwijzen of de kwaliteit van de schaduwlijst net zulke stappen heeft gemaakt als het verkoopbeleid.

sinisterra

Delen

Reacties

Wil Je alles goed dubbel bezetten moet je je knip echt series opentrekken. Ideaal is dit.
Dus ze moeten halen. En dan is de dubbele bezetting als volgt

Dus: ze moeten halen..


Dilrosus
Gnonto
Quagliata
Chong
Stengs
Bazoer
Maatsen

Dilrosus-Aliresa
Gnonto -Danilo
Quagliata-Maatsen
Chong -köcku
Stengs-Walemark
Bazoer-Toornstra
Maatsen-Quagliata
Geertuida-pedersen
Trauner-Geertruida
Senesi-Bazoer
Wieffer-aursnes
Spannend allemaal weer mensen
Igor Paixão

Gaat dit de volgende sini worden?

https://www.youtube.com/watch?v=j0EnSNjDOfk&ab_channel=EMProductions
Ziet er heel goed uit inderdaad moet ook niet veel kosten. HALEN
De redactie kan nog wel een paar journalistieke lesjes gebruiken.
Maar ze zijn er ook nog maar net, dus zal vast snel beter gaan :) (eigen zure comment verbeteren)
Zuurpruim! Ben je jaloers ofs? Hij doet tenminste iets met zijn leven. Jij dan? Stumpert
Voorkeur voor Zuid Amerikanen 😬
En mensen op FR12 maar roepen dat er geen stuiver te besteden is.
Met onze kale held als trainer gaat het helemaal goed komen. Vol vertrouwen in!
Haal nog maar paar buitenspelers uit Colombia op! :
Vooralsnog zijn de namen niet denderend en lijkt de scouting niet de stappen te hebben gemaakt. Al zou dit ook aan Slot zelf kunnen liggen natuurlijk. Het belangrijkste is dat we sneller handelen dan vorige zomer, want op 31 augustus nog basisspelers gaan halen zou waardeloos zijn.
Alsof jij weet welke namen er op het scouting lijstje staan, er worden wat namen van ex joden gedropt en plots is iedereen weer van de rel en weet hoe het zit. Weetje, stop een vinger in je reet en wacht gewoon geduldig af. Ze gaan toch niet prijs geven welke spelers ze écht halen kom op man
Echt weten doe ik he niet, maar het is gewoon bekend dat Slot een Nederlandse kern wilt. Dus dat er op dat lijstje nog meer middelmaat staat, staat ook gewoon vast. Ed/Nederlandse kern is heel beperkt en alle leuke spelers kosten vaak heel veel geld.

Het gaat mij helemaal niet om ex joden of wat dan ook. Het gaat me om de kwaliteit.
Hebben jullie suggesties voor zo'n ''Sinisterra-goudhaantje''? Miscchien leest Akkas/Schuiteman wel mee ;) Ik heb er wel eentje: Adilson Malanda van Rodez uit de Ligue 2. 20-jarige verdedigert met een goede lange pass. Kan niet veel kosten, speelt immers bij een laagvlieger en heeft nog 1 jaar contract.
Een verdediger kopen om de positie van Sinisterra op te vullen?
Wie verwachten we dan wie naast Dilrosun er komt? wat zuid-Amerikaanse talenten? Gnonto?