weimar-vrouwen

Vrouwen

Feyenoord-keeper Weimar toegevoegd aan EK-selectie

Rinus

Jacintha Weimar is per direct toegevoegd aan de EK-selectie van de Oranje-leeuwinnen. Vandaag kwam VI met het nieuws dat eerste keeper en aanvoerder van het Nederlands team, Sari van Veenendaal niet meer in actie komt voor Oranje. Weimar mag aansluiten als 3e keeper achter van Domselaar en Lorsheyd.

Normaal gesproken mogen geblesseerde spelers niet vervangen worden. Keepers zijn daarin de uitzondering. Bij een keeper die het toernooi moet verlaten mag er een nieuwe keeper worden toegevoegd. Weimar mag daarom per direct aansluiten bij  de Leeuwinnen. Weimar heeft daarmee de eer om de eerste vrouw van Feyenoord te zijn die deel uitmaakt van de selectie op een eindtoernooi. De kans op speeltijd is gering maar het geeft aan hoe dicht Weimar tegen Oranje aan zit. 

Van Veenendaal raakte zaterdag al vroeg in de wedstrijd geblesseerd bij een onbehouwen actie. Ze blesseerde zichzelf en verdediger van der Gragt die de wedstrijd nog wel kon uitspelen. Invaller van Domselaar maakte daarna een prima indruk en sleepte een punt uit het vuur tegen titelfavoriet Zweden.

Weimar kwam vorig seizoen naar Rotterdam om in de vrouwen-eredivisie te spelen. Begin maart zat zij voor het eerst bij de selectie maar tot een debuut is het nog niet gekomen.

Delen

Reacties

Weimar republiek Nederland is officieel van start gegaan
"Weimar mag daarom per direct aansluiten bij het de Leeuwinnen."

Zoek de tikfout.
Kijk, dit is natuurlijk niet alleen leuk voor Weimar zelf, maar straalt natuurlijk ook mooi op Feyenoord af.
Eigenlijk bizar dat ze er niet standaard bij zit, als je ziet hoe slecht die v. Veenendaal is.