frans-reichardt

Columns

Frans Reichardt nieuwe columnist 1908.nl

Dennis

Frans Reichardt wordt columnist voor 1908.nl. Zijn eerste bijdrage verschijnt deze week. Vanaf nu laat Frans elke twee weken zijn licht schijnen over actueel Feyenoordnieuws.

1908.nl kent Frans als een bevlogen columnist voor Hand in Hand, het ledenmagazine van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. Frans staat bekend om zijn betrokkenheid bij alles wat Feyenoord aangaat. Zijn kijk op de zaak verpakt hij soms prikkelend en soms luchtig met een knipoog. 

Frans schrijft zijn columns voor 1908.nl op persoonlijke titel, zonder inmenging van de redactie. 

1908.nl is trots Reichardt te presenteren en hoopt dat bezoekers zijn columns met plezier gaan lezen.

Delen

Reacties

Nu meer dan een jaar dat je columns over Feyenoord schrijft wil ik jou bedanken voor alle columns die hebt geschreven. Als een persoon met Feyenoord hart ben ik je dankbaar dat je ieder keer ons positief verrast met je columns. Al die jaren dat we ons Feyenoord volgden en het minder ging. Nu ze het beter doen en wij jou als columnist hebben doet mijn hart opbloeien. Ga alsjeblieft zo door. Feyenoorder uit Limburg
Frans, gefeliciteerd met deze uitdaging!! Ben benieuwd naar jouw scherpe commentaren.
Dank je wel, Alex. In mijn columns zal ik het nieuws rond onze club de ene keer scherp en de andere keer luchtig en met een knipoog van commentaar voorzien.
De Hand in Hand wordt compleet onafhankelijk van het bestuur geschreven en kent een grote onafhankelijke redactie van enthousiaste Feyenoorders.

Van FSV bestuurders mag je van alles vinden, dat doe ik ook, maar reflecteer dat niet naar dit mooie magazine.
Schrijft ook voor de FSV en daar heb ik juist mijn lidmaatschap van opgezegd nu er ook gasten van FRFC of De Noordzijde in het bestuur zitten (letterlijk iemand die destijds in de tuin van Koevermans heeft gestaan). Komt op mij over als niet het meest genuanceerde clubje, met name erg anti nieuw stadion en primair aandacht voor de 'ekte' Feyenoorders.

Maar goed, ik hoef het niet te lezen natuurlijk. Ben alleen benieuwd, het zou ook niet mijn eerste keus zijn geweest. Had juist gehoopt op een iets gematigder niveau op deze site waar de inhoud belangrijker is dan het geschreeuw.
De Hand in Hand wordt compleet onafhankelijk van het bestuur geschreven en kent een grote onafhankelijke redactie van enthousiaste Feyenoorders.

Van FSV bestuurders mag je van alles vinden, dat doe ik ook, maar reflecteer dat niet naar dit mooie magazine.
Die complete onafhankelijkheid was mij niet bekend, in dat geval excuses dat ik deze lijn automatisch doortrok. Hand in Hand heeft zeker mooie artikelen over oud spelers, reizen etc. Desalniettemin komt ook daar (en dan met name in de persoonlijke stukken, bijvoorbeeld columns) erg de anti Feyenoord city boodschap naar voren.

De plannen over een nieuw stadion zorgen het meest voor verdeeldheid tussen de supporters en dit vind ik erg jammer. Als er dan telkens door een 'officieel' orgaan (ook al staat HiH kennelijk los van de FSV, dit wordt kennelijk niet zo ervaren) een negatief geluid tegenover Feyenoord City of het bestuur wordt geventileerd, dan ben ik daar wel snel klaar mee.

Of dit ook van toepassing is op stukken van Reichhardt, durf ik nu niet te zeggen overigens. Ik laat mij graag verrassen. Hopelijk gaan zijn stukken echt over onze mooie cluppie, niet over de randzaken er omheen, en wordt er niet teveel een mening als waarheid doorheen gedrukt.

Ik ben benieuwd.
Kan me ook voorstellen dat je de lijn doortrekt. Maar er is voor beide kampen aandacht. De schrijvers hebben alle ruimte om de eigen mening te ventileren. Soms kritisch, soms jubelend, maar altijd de eigen mening van de schrijver.
Komt, op basis van zijn stukken in HiH, over als een matig schrijver die vooral desinformatie predikt. Ben erg benieuwd of hij dat hier ook tweewekelijks neerkwakt, of dat hij stiekem toch iets interessants te melden heeft. Zou in ieder geval niet mijn eerste keus geweest zijn om als columnist aan te haken.
Enge populist met een anti nieuwbouw lobby. Iet bevorderend voor deze site…
Gaat ie weer zeuren over de Kuip?!
Terwijl er ook genoeg supporters zijn die wél een nieuw stadion willen
Dank je wel. Bij voorbaat bedankt voor het lezen en, wie weet, het reageren.
Leuk, wat staat er nog op de planning? Studio1908 rondom transferwindow of aan het einde? Podcast? Keingeloel is geen vergelijk met de Dickvoormekaar podcast, zou dus nog wel ruimte voor zijn.
Dvm vind ik echt te tergend om naar te luisteren. Kein geloel is en blijft ***len over Feyenoord door supporters maar dat maakt het wel herkenbaar.
Ik heb het juist precies andersom. KG is inderdaad gewoon dom ***len door mannen die (net als ik) er geen verstand van hebben. Wat zijn doen is exact hetzelfde wat ik met Feyenoord vrienden doe en voegt dus niets doe.

DVE daarentegen wordt gedaan door mannen met verstand van zaken, inside info en banden binnen de club en de voetbalwereld in het algemeen. Dit levert mooie anekdotes op die ook nog eens met veel humor worden verteld. Voor mij zit daar echt het unieke karakter in, juist omdat het zijdelings ook over meer gaat over Feyenoord.

Maar ieder zijn smaak natuurlijk.
Er valt voor allebei wat te zeggen. KG vind ik eigenlijk iedere week wel goed te pruimen juist omdat het echt een supporterspodcast is. DVM zou ik zeker niet van zeggen dat ze verstand van zaken hebben, maar heeft inderdaad wel vaak leuke anekdotes.
Ik vind het gehalte running gags, gerecyclede grappen en Krabbendam bij DVM net iets te hoog om elke aflevering aan te kunnen.
Deze man ken ik niet, maar ik ben benieuwd naar zijn columns. Hopelijk zijn ze niet saai.
Dat hoop ik ook! ;-)
Ik hoop dat je mijn columns met plezier leest.
Leuk dat jullie Frans weten te strikken. Ik ben erg benieuwd naar zijn columns.

Veel succes en plezier !
Dank je wel. Ik hoop dat je mijn columns met plezier leest.
Kunnen jullie deze man geen ban geven?
Of maskeer de naam Gnonto, dan is de lol er snel af: voorbeeld nu komt ***** 100%

Daar zou ik de lol wel van inzien 😂