slot

Nieuws

Feyenoord knijpt zijn handen dicht met Slot

Dennis

Gisteren bracht Feyenoord naar buiten dat het contract van Arne Slot met een jaar is verlengd. De trainer staat nu bij de club onder contract tot medio 2025.

Bij Feyenoord zullen ze wat flessen champagne hebben laten aanrukken. Met een langere verbintenis willen beide partijen de vorig seizoen succesvol ingeslagen weg een vervolg geven. Een seizoen waarin zelden de hand van de trainer zo zichtbaar was. Een waarin de verwachtingen niet hoog waren maar de club zichzelf terugvond in de Conference League-finale. En dat met een herkenbare en aantrekkelijk speelwijze. Arne Slot zorgt voor louter blije gezichten. 

Hoe anders is dat een jaar geleden. Onder toenmalig trainer Dick Advocaat wordt ternauwernood een ticket behaald voor de voorronde van de Conference League. Advocaat laat Feyenoord behoudend voetballen. Vaak met succes. Bij wedstrijden waarin een aanvallendere speelstijl wordt gehanteerd oogt het elftal als los zand. Dikwijls gaat het dan ook mis. Als topscorer Steven Berghuis vervolgens naar Ajax verkast lijkt het laatste restje exceptionele kwaliteit afgeroomd.

De klus van Advocaat zit erop en hij zwaait af. Arne Slot komt van AZ, waar hij fris en aanvallend voetbal heeft laten zien. Met veel druk naar voren. Bij zijn komst laat hij optekenen uit te gaan van dezelfe filosofie. Het zorgt voor sceptische reacties. Advocaat had immers geregeld gezegd dat Feyenoord niet het spelersmateriaal heeft om met pressie te spelen. En bovendien had Jaap Stam dat voor de komst van Avocaat al een keer geprobeerd. Dat mislukte faliekant. Daardoor hield Stam het slechts vijf maanden vol als trainer van Feyenoord. Waar begint die Slot aan, was de algemene teneur.

Maar Arne Slot verbaast vriend en vijand. Op het trainingsveld gaan hij en zijn staf aan de slag. Met gerichte versterkingen als Trauner, Aursnes, Til en Dessers wordt er gebouwd aan de speelwijze. En plots lijken bestaande spelers in de filosofie te passen. 

Geleidelijk aan wordt zijn hand zichtbaar in wedstrijden. Na de ontsnapping in de voorronde van de Conference League tegen FC Drita begint het te lopen. Feyenoord speelt aantrekkelijk voetbal. De laatste keer dat supporters dergelijk voetbal zagen was onder Fred Rutten, toen meervoudig Europa League-winnaar Sevilla in De Kuip van de mat werd geveegd. Maar waar het bouwwerk van Rutten richting het einde van het seizoen instortte, blijft dat van Slot totaan de Conference League-finale fier overeind. Dat laatste is ook zeker een compliment aan de medische staf. 

Met het opgepoetste elan in de achterzak, weet Feyenoord niet hoe snel het de eenzijdige optie in het lopende contract van Slot moeten lichten. Zeker wanneer Ajax-trainer Erik ten Hag kenbaar maakt aan het einde van het seizoen te vertrekken en diverse media Slot als ideale opvolger bombarderen. Na slechts zeven maanden verlengt Feyenoord eenzijdig de verbintenis. Slot neemt het ter kennisgeving aan. Kent het bestaan van de optie, maar geeft tegelijkertijd aan dat er geen overleg is geweest over het gebruik daarvan. 

En nu is er dus wederom een verlenging. Een gezamenlijke dit keer. Iedereen blij. Slot voelt de warmte van de achterban en werkt dagelijks met veel plezier. Onder zijn leiding wordt er aantrekkelijk gespeeld. Spelers worden aantoonbaar meer waard. Toptransfers vinden er plaats. Daarnaast heeft Feyenoord naam gemaakt in Europa, wat ervoor zorgt dat spelers weer graag naar Feyenoord willen komen. En die trainer ligt nu langere tijd vast.

Feyenoord knijpt z'n handen dicht.

Delen

Reacties

Ben heel blij met zijn verlenging. Hoop wel dat hij snel de gewenste versterkingen krijgt. Zou wel zo eerlijk zijn, maar wordt nog wel een uitdaging dit seizoen.
Heel blij mee, misschien wel het meest waardevolle contract dat deze periode is ondertekend!

Gisteren werd voor de zoveelste keer duidelijk dat er wel echt versterkingen nodig zijn. Toornstra speelde niet goed, daar hebben we Szymanski al voor gehaald. Dat zorgt al voor een kwaliteitsimpuls in de kern.

Verdedigend staat het op een linksback na, goed. Toch moet er in de breedte wat bij.

De voorhoede maak ik mij het meeste zorgen om. Danilo, Walemark en Dilrosun hebben mij nog niet kunnen overtuigen. Ze zijn alle drie niet balvast, waardoor het een stuk lastiger voetballen wordt.

Gimenez zal hierdoor als target echt van enorme waarde kunnen zijn, ondanks dat hij wel zal moeten wennen aan het tactische gedeelte.

Hopelijk kunnen we snel een goede linksback, Gimenez en een linksbuiten verwelkomen. Dan heb ik vertrouwen in een mooi seizoen!
Misschien moeten we een linksback halen?
Verlenging van Slot is heel goed nieuws voor Feyenoord. Er zijn altijd mensen die zeuren over prijzen, maar als je ziet wat hij bereikt bij Cambuur, AZ en nu Feyenoord met beperkte middelen, dan denk ik dat hij de beste trainer van Nederland is.
Ik hoop het niet. Hij heeft vorig seizoen 8 doelpunten gemaakt, maar ook maar 1 assist gegeven. Dus ik ben bang dat het een snelheidsduivel met oogkleppen op is.
Op Twitter zag ik een foto voorbij komen van Ramazani met zijn koffers. Op weg naar Rotterdam?
https://www.lavozdealmeria.com/noticia/338/ud-almeria/241634/ramazani-al-feyenoord
Het grote verschil met de aanpak van Jaap Stam is in mijn ogen, dat er geen enkel idee achter het verdedigende aspect van het spel zat bij onze Kampenaar.
Aanvallend was het wel ok, maar de verdediging was los zand.
Ik hoop echt dat Arne zijn contract uitdient (langer blijven mag ook), want het is niet alleen het 1e elftal waar zijn invloed duidelijk is.

Sowieso hebben we met Arnesen en Te Kloese ook boven Slot eindelijk mensen die begrijpen waar ze het over hebben.
Een voorbereiding zegt niet zoveel over hoe een seizoen zal verlopen, sterker nog vaak hebben ploegen een *** voorbereiding en doen ze het juist daarna goed in de competitie.

Zodra we compleet zijn qua selectie zal het ook beter lopen.
Wat is jouw probleem met je accountnaam en foto? Idioot
Aan Slot zal het niet liggen, maar ik heb toch lichte zenuwen voor de start van het seizoen. De wedstrijd van gister was niet bemoedigend. Gelukkig zag ons Arne wel aanknopingspunten en heeft hij er meer verstand van dan ik haha.

Hopelijk komt de selectie op tijd compleet en op de rit.
Ok en nu als beloning snel Gnonto, Gimenez, een lb en een vervanger van Aursnes presenteren