Primeur Bevestigd
Rangers

Afbeelding via rangers.co.uk | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord komt uit bij hoofd jeugdopleiding Rangers

FeyenoordTM

Feyenoord is concreet bezig met een nieuwe hoofd jeugdopleiding. De belangrijkste kandidaat daarvoor is de 29-jarige Zeb Jacobs, die deze week een formele aanbieding van de Rotterdammers op zak krijgt. Eerder is er al uitvoerig gesproken tussen Feyenoord en de Belgische kandidaat, die uitstekend werk levert voor het Schotse Rangers FC.

Aan de samenwerking tussen de huidige Head of Academy Rini Coolen en Feyenoord komt na het lopende seizoen een einde. De club en de huidige hoofd jeugdopleiding hebben dat eerder in goed overleg besloten. De 57-jarige Coolen was sinds medio 2021 werkzaam op Varkenoord en zal voor het nieuwe seizoen op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

In het verleden was topkandidaat Jacobs jeugdtrainer bij KV Mechelen. Daarna maakte hij de overstap naar Royal Antwerp FC, waar hij Head Of Development werd. Vanuit België maakte hij begin 2022 de overstap naar Rangers FC, waar hij Head of Coaching werd. Bij de Schotse club promoveerde Jacobs door tot Academy Director. Hiernaast is hij lid van de FIFA- en UEFA-commissie voor jeugdtalentontwikkeling.

Feyenoord is niet de enige club die in de race is voor Jacobs: een club uit de absolute Engelse top zocht recent óók toenadering voor de specialist in de jeugdopleidingen van professionele voetbalclubs. Maar er is geen enkele club zo doortastend voor Jacobs als Feyenoord momenteel is. Een gelopen koers is het nog niet, maar de Rotterdammers denken wel dichtbij een deal te zijn.

De kersverse Nederlandse bekerwinnaar hoeft geen toenadering te zoeken met werkgever Rangers FC om Jacobs los te weken. De huidige Academy Director van Rangers FC heeft namelijk een opzegtermijn in zijn huidige Schotse verbintenis staan. Feyenoord is bij Jacobs uitgekomen middels een selectiecommissie, waarin Jacobs als beste optie naar voren kwam uit een reeks kandidaten. 

Raad van Commissaris Sjaak Troost maakte zich eerder intern sterk voor een rentree Glenn van der Kraan, die momenteel werkt bij Manchester City als Head of Coaching. Eerder was hij coördinator onderbouw bij de Feyenoord Academy. Feyenoord geeft echter duidelijk géén gehoor aan de wens van de voormalig technisch directeur ad interim: de club heeft onder de huidige algemeen- en technisch directeur Dennis te Kloese innovatief denkend en doorslaggevend geschakeld voor de diensten van Zeb Jacobs.

Feyenoord hoopt op het punt te staan om de deal met Jacobs te sluiten. Zegt hij definitief ja, is het een kwestie van tijd tot de handtekeningen gezet zijn en de Rotterdamse club de Belg presenteert als opvolger van Rini Coolen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

haha mooi mn oude jeugdtrainer bij kv nu kandidaat bij feyenoord!
@FeyenoordTM klopt het dat Feyenoord bij deze naam is uitgekomen via Matt Wade, die eerder bij Sportsology werkte?
Weet ik echt niet, zou zomaar kunnen
Glenn van der Kraan heeft Feyenoord afgezegd. Wil nog bij Manchester City blijven 😔
Mooi juist, krijgt Troost in ieder geval geen vinger in de pap
Inderdaad heeft genoeg veroorzaakt.
Goede zaak, heel positief dat Feyenoord niet een keer voor een oude bekende gaat maar voor een innovatieve upcoming professional. Staat dan wel weer in contrast tot de ontwikkelingen bij de scouting, maar dit is veelbelovend.
Precies was bang dat te kloese dat niet deed maar dit is echt veelbelovend.
Pff wat een vent die Kroes ...mooi hoor dat hij open staat voor buitenstaanders..al dat gegrijp naar het oude ...niet alles wat nieuw is maar constant terug grijpen zoals Troost dat wil ....
Kroes? Voor welke club bent u nou echt?
Doet Feyenoord toch goed. Zouden we vroeger ooit een trainer van zover gehaald hebben?

Nog een podcast van hem: https://podcasters.spotify.com/pod/show/coach-id-podcast
Klasse dat er niet zomaar naar alle wensen van Troost geluisterd wordt! Die vent heeft nu wel genoeg gedaan..
Die podcast onderaan het artikel is echt een aanradert.
Mooi nieuws, (ben vaak kritisch op te kloese)
Maar dit is uistekend. Ga zo door, dit geeft vertrouwen.
Is die gozer pas 29? Komt zelf net uit een jeugdopleiding…
Klinkt goed. Maar zou die vd Kraan niet ook een geschikte kandidaat zijn @FeyenoordTM ? Snap het sentiment tegen Sjakie hoor, maar zou toch stom zijn om deze kandidaat over te slaan puur vanwege persoonlijke aversie jegens Sjakie
Sinter Sjakie is een vervelende conservatieve parasiet waar Feyenoord maar niet van af komt. Als die man ooit weer de overhand krijgt dan is Feyenoord weer heel snel weer terug bij af.
Klinkt veelbelovend. Kan niks zeggen over Rangers, maar weet wel dat Antwerp hun jeugd flink verbetert is de afgelopen jaren, met als uitschieter Arthur Vermeeren die naar Atletico ging. Zijn er ook goede artikelen van hem?
Klinkt goed, wie zitten er in die commissie?
Interessante keuze/kandidaat. Sowieso blij met de notitie dat prof Te Kloese het, ongetwijfeld goed bedoelde, advies van amateur Troost en zijn netwerk naast zich neerlegt. Beter geen cliëntelisme. Niks ten nadele van Van der Kraan, wat ik een fijne vent vond.
@FeyenoordTM kt er ook nog een lijst met mogelijke trainers? Zoals je dat hebt gedaan in de interland break voor het elftal.
Moet daar even de tijd voor vinden. Lastig, prive erg druk. En weer aan het werk.
@FeyenoordTM thanks voor de reactie. Ik hoop dat er een mooie shortlist bij Feyenoord klaar ligt. Echter het lang ontbreken van scouts etc stelt me niet bepaald gerust.
Ze hebben toch gewoon scouts, of heb ik wat gemist. Ruijl bij Dordrecht en schuiten man zijn nog steeds gewoon in dienst toch. Scandinaviër en de Griek. Niks aan de hand man
@FeyenoordTM zijn er wel nieuwe scouts op het oog? Want met zo'n magere scouting en Slot die veel invloed had in de aankopen en nu waarschijnlijk vertrekt is het toch wel magertjes.
Mooi dat innovatie uiteindelijk wint bij Feyenoord. Zegt veel over Te Kloese als directeur, bij een club als Feyenoord is het namelijk makkelijk om terug te vallen in oude gewoontes. Dit biedt veel hoop voor de zoektocht naar een nieuwe trainert!
Echt precies mijn gedachtegang! Echt uitstekend nieuws
Komt volgens mij nog steeds uit dat Sportsology, wat Arnesen heeft neergezet. Maar prima structuur en visie inderdaad, niet toegeven aan Troost en de eigen, nieuw ingezette clubkoers blijven varen. Prima!
Een innovatieve denkwijze (te Kloese) ipv traditioneel denken (Troost)
Het gaat goed met onze club :)