Betrouwbaar
feyenoord-psv-alexandersl-38

alexandersl

Nieuws

Bondscoach Ronald Koeman mag 26 spelers meenemen naar het EK

Nigel

Bondscoach Ronald Koeman mag komende zomer 26 selectiespelers meenemen naar het Europees kampioenschap, zo meldt De Telegraaf. Na de laatste interlandperiode gaf de bondscoach een noodkreet dat het door blessures onmogelijk is om met 23 spelers naar het EK te gaan vanwege de overvolle speeldagenkalender. 

Het is de avond na Duitsland - Nederland. Als Ronald Koeman een noodkreet slaakt richting de UEFA. De Europese voetbalbond had besloten om weer terug te gaan naar de oude regels: elk land mag 23 selectiespelers oproepen voor een eindtoernooi. Dat viel bij de bondscoach in het verkeerde keelgat: "Ik vind dat echt belachelijk. Ik zal daar ook nog een lobby voor beginnen, ook omdat ik weet dat veel landen het daarmee eens zijn. Voetballers worden zo zwaar belast. Ik vind het absurd dat daar geen rekening mee wordt gehouden", aldus de bondscoach. 

De noodkreet van Koeman kreeg gelijk bijval van collega-bondscoaches Julian Nagelsmann (Duitsland), Gareth Southgate (Engeland) en Roberto Martinez (België). De UEFA is na het pleidooi van Koeman overstag gegaan. De plannen moeten alleen nog officieel goedgekeurd worden door het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond, maar dat is een formaliteit. 

Het is niet de bedoeling dat het aantal wisselspelers ook uitgebreid gaat worden. De UEFA moet zich hierover nog buigen. Wel mogen stafleden op het wedstrijdformulier worden ingewisseld voor wisselspelers die dan kunnen plaatsnemen op de bank. De leden van de technische staf of reservespelers die niet op het wedstrijdformulier staan, moeten dan plaatsnemen op de tribune.  

Grote gevolgen op financieel gebied
Het betekent ook dat de UEFA komende zomer veel meer geld kwijt is dan normaal. De UEFA betaalt elke club een vergoeding voor elke EK-ganger. Nu elk nationaal elftal drie spelers extra mag oproepen, kost dat de UEFA dus ook meer geld. Feyenoord kan hierdoor van profiteren. 

Kansen voor Feyenoorders
Voor de Feyenoorders is dit ook heel goed nieuws. De kans dat we bijvoorbeeld een Leo Sauer en Quinten Timber op het EK gaan zien is alleen maar toegenomen. De internationals die tegen de selectie aanhangen hebben een grotere kans om geselecteerd te worden. Tevens hebben de geblesseerde spelers ook een kans om alsnog opgeroepen te worden. Spelers die dit seizoen niet meer in actie komen kunnen nog wel van toegevoegde waarde zijn op het EK. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

* Martinez is geen bondscoach van België, maar Portugal.
als hij BLIND EN MEPHIS maar thuis laat