Bevestigd
Marcus Holmgren Pedersen en Sassuolo | VK Sportphoto, edit 1908.nl

VK Sportphoto | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord krijgt Pedersen terug na degradatie Sassuolo

FeyenoordTM

Marcus Holmgren Pedersen (23) gaat zich deze zomer opnieuw bij Feyenoord melden. De rechtsback werd dit seizoen uitgeleend aan Sassuolo, wat zondagmiddag degradeerde naar de Serie B. Door een clausule wordt de koopoptie op de Noor niet geactiveerd bij degradatie: hij keert dus terug in Rotterdam.

Feyenoord loopt door de degradatie van Sassuolo een transfervergoeding van minimaal zes miljoen euro mis. De Rotterdammers zijn qua contractspelers ook nog eens overbezet op de rechtsbackpositie: aan het begin van het voetbalseizoen 2024/2025 lijkt de club maar liefst zes (!) rechtsbacks in de gelederen te hebben.

Mimeirhel Benita, Neraysho Kasanwirjo, Givairo Read, Bart Nieuwkoop, Marcus Holmgren Pedersen en Lutsharel Geertruida kunnen allemaal op de bewuste positie uit de voeten. De genoemde namen zijn deze zomer officieel (nog) contractspeler van Feyenoord, maar er wordt veel uitgaande beweging op de transfermarkt verwacht — met name op de rechtsbackpositie.

Pedersen en Feyenoord gaan aankomende tijd kijken wat er gaat gebeuren. Een nieuwe uitdaging is wat voor de hand ligt en wat ook binnen de wensen van de speler ligt.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hij is fitter en beschikbaarder dan Nieuwkoop.
Ik ben er wel blij mee! Speler gaat alleen maar meer opleveren. En met het weggaan van veel spelers een goede vervanger hiervoor.
Feyenoord loopt een transfersom van zes miljoen mis, maar krijgt wel een speler terug die dit jaar heel heeft gespeeld in de Serie A. Met de enorme bezetting op deze positie is mijns inziens het ophanden zijnde vertrek van Geertruida ook niet echt een probleem; zijn vervanger heb je vermoedelijk al in huis. Daarnaast: welkom terug Marcus!
Ryan Sessegnon als transfervrije linksback? Financieel duur grapje waarschijnlijk, maar qua platform ideaal voor die jongen. Veel blessures gehad, maar jong genoeg om zijn potentie waar te maken.
Zou wel een stunt zijn... en niet eens zo'n gek idee. Je kan die jongen aardig wat tekengeld geven (zie dat als transfersom) met een prima salaris en een goed uitzicht op speeltijd in de Champions League.

En als Hartman weer fit is mogen ze het uitvechten. Met ondertussen Smal als ervaren man erbij.
Gelukkig waren er buiten Sassuolo meer clubs geïnteresseerd. Die verkoop je wel hoor.
Bij Sevilla hebben ze echt zoveel talent op de bank zitten; Hannibal Mejbri, Nianzou, Agoume, Sanchez. Ik hoop dat Feyenoord oog heeft voor deze spelers. Zijn ook voor een laag bedrag op te pikken door de financiële situatie van Sevilla.
Paulo Fonseca loopt uit z'n contract deze zomer bij Lille. Hij speelt vergelijkbaar voetbal als Slot zou echt een buitenkansje zijn.
Hij was eind vorig seizoen ook heel random in de Kuip met z'n vrouw had hij op z'n instagram geplaatst. Toen speculeerde er ook al mensen dat hij Slot wellicht zou opvolgen. Maar dit soort namen zitten ongetwijfeld op de lijst.
Zou een stunt zijn. @FeyenoordTM ziet Feyenoord Paulo Fonseca als een optie? Is hij overwogen?
Blijft opvallend. Nieuwkoop is gekocht, omdat Geertruida naar RB Leipzig zou gaan. Toen die deal lastminute afketste had Nieuwkoop al getekend en is Pedersen uiteindelijk verhuurd. Er is nu een overschot aan rechtsbacks, waarbij in mijn ogen Kasanwirjo en Benita tekort komen, Read voor de toekomst is en Geertruida zal vertrekken. Blijven Pedersen en Nieuwkoop over, beiden vergelijkbare types (veel opkomen, drive, niet inverted). Logisch zou zijn om een van beiden te behouden (Nieuwkoop meest logisch) en een jonge, goed voetballende rechtsback aan te trekken. En bij voorkeur iemand die ook centraal als backup kan fungeren. Iemand een leuke naam? 😉
De Vrij (maar is niet jong) , Geen echte rechtsback, maar dat is in de huidige evolutie van het voetbal niet erg.
De vrij kon het vroeger zeker. Zie hem nu liever als CV
Beelen kan het wel heel goed denk ik.

We hebben hoop troep te verkopen/verhuren
Walemark, Lopez, Vd Belt, Pedersen,

Paar twijfelgevallen als Lingr en jeugd
Het risico nemen met Read. Dat wordt een gevalletje Malacia/Geertuida/Hartman
Tsoungui schijnt ook rechtsback te kunnen spelen
Rechts hebben we voldoende spelers maar er zit geen enkele top speler bij. Nieuwkoop is wat mij betreft uitstekend als invaller. Maar Pedersen, Kasanwirjo, Benita voldoen niet. Voor Read is verhuur de beste optie. DTK moet 3 rechtsback zien te verkopen.
@FeyenoordTM ging dat ‘🥖’ wat je tweette over die Zevkovic of iets anders?
Iets anders, gaan jullie over een aantal weken achter komen
Neem aan dat we de komende dagen/weken wel wat meer nieuws mogen verwachten toch @FeyenoordTM
Nieuws moet er zijn, dat kun je niet regisseren…
@FeyenoordTM jahambaksh vertelde bij espn dat feyenoord en zijn zaakwaarnemer in gesprek over een langere verblijf? En wat gaat er met wålemark gebeuren?
Wålemark draait de voorbereiding met Feyenoord mee aldus zijn eigen woorden.
Kans dat Gil naar Feyenoord komt is groter geworden volgens The Mirror.
Laat gil maar lekker wegblijven......
Nu de competitie is afgelopen snel inkomend nieuws over trainer en spelers?
Dat wordt grote uitverkoop! Misschien wel even afwachten hoe de nieuwe trainer wil spelen. Als die met een opkomende back vanaf rechts wil spelen heb je die positie met Pedersen en Nieuwkoop redelijk ingevuld. Dan wordt het voor Pedersen ook interessanter om te blijven. Als een trainer met een back als een soort van extra middenvelder wil spelen zijn ze alle zes niet erg geschikt.
Read ook niet?? Vindt dat toch echt een topper
Read vind ik nog een beetje vroeg om te zeggen toch? Ik hoop dat hij zich ontwikkeld tot een nieuwe Geertruida, maar geen idee wat er in het vat zit. Ten opzichte van Kasanwirjo en Benita is Pedersen natuurlijk wel een stuk beter.
Met Nieuwkoop en Pedersen de CL in. Yeah right. Mag toch hopen van niet.
Pedersen heeft in het kampioensjaar toch veel minuten gemaakt. Dus op zich zou hij een volwaardig selectiespeler kunnen zijn. Hij is in ieder geval beter dan Kasanwirjo en Benita en Geertruida gaat natuurlijk weg. Ik ben verder geen grote fan van Pedersen. Hij heeft veel energie, maar ik vind dat hij te weinig overzicht heeft. Aan de andere kant haal je ook weer niet zo makkelijk een back die beter is. Met de financiële middelen die Feyenoord heeft heb je nou eenmaal geen 20 spelers die van CL niveau zijn. In een systeem met een rechtsback die veel opstoomt zou hij nuttig kunnen zijn. Als hij zijn voorzetten verbetert zelfs een topper. Maar ik ben bang dat dat er niet in zit.
7 miljoen was echt een uitstekende deal. Jammer dat het dus niet gelukt is want dit krijg je er niet nog een keer voor.
Heeft het voor winterstop aardig gedaan, daarna blessure gehad en daarna niet meer veel gespeeld. Hij wil zelf graag weg dus dat zal wel gaan gebeuren. We hebben nu dan wel 6 backs aan de rechterkant, maar Geertruida zal helaas weg gaan. Wat er met Benita en Kasanwirjo gaat gebeuren is maar afwachten.
We hebben op rechts wat ze in 020 op links hebben. Alleen zijn die van ons wat goedkoper geweest dan de aankopen bij 020
Hoe moeten we de Bijlow, Wellenreuther wissel interpreteren. Gewoon sympathiek gebaar? Of is binnen Feyenoord al duidelijk wie van de 2 er gaat vertrekken?
Uiteraard een ode aan Wellenreuther
Mooi. Door velen verguisd. Daarna was er weer een roep om hem vanaf de zijlijnen omdat Nieuwkoop niet zou voldoen. Rustig terug laten komen en eens rustig nadenken over hem al dan niet te houden.
Ik lees 8 mio voor Pedersen? 2 mio verhuur?
Dan is het toch prima deal..jsmmer van due 6 maar die haal je wel op volgende transfer.
Dan zit je voor je info op een onjuist medium
Is artikel AD Gouka..
Maar jammer dan is het 6 mio misgelopen.
Niemand weet de juiste bedragen.
Was hij nou echt zo slecht? Ik vond ‘m best aardig eigenlijk.. 😅
Elke keer terugkappen. Was wel goed voor de corners maar daar blijft het dan ook wel bij.
Wereldgoal tegen AZ vorig seizoen.
Wel een hele hele belangrijke goal. Aangeraakt en van richting veranderen is geen wereldgoal.
Doe jij nieuwkoop de groeten, excelsior maasluis niveau
Hoop dat er een topper word gekocht voor de rechtsback positie. Zal wel uit het buitenland moeten zijn want in de eredivisie zie ik niemand die het gewenste heeft.
Zijn statistieken liegen er niet om. Vorig jaar de op 1 na slechtste back van de eredivisie, ik zou lekker naar Saudi gaan als ik hem was
Jammer, maar die wordt gewoon weer verkocht. Is voor beide partijen het beste.