yv2024519yv2024519a9c05686

VK Sportphoto

Nieuws

Slot neemt afscheid bij Feyenoord: "Ontzettend bedankt en heel veel succes"

Stan

Feyenoord heeft zondagmiddag na het gewonnen duel tegen Excelsior, afscheid genomen van Arne Slot. De trainer verscheen met een grote glimlach in de middencirkel en werd via woorden van Dennis te Kloese en luid gezang van de supporters nog één keer bedankt voor de prachtige jaren die hij Feyenoord heeft gebracht.

Nadat Slot onder applaus het veld heeft betreden van De Kuip, is het woord eerst aan Dennis te Kloese: "Arne. Een afscheid is altijd moeilijk, soms triest. Maar in dit geval overheerst toch de trots en het goede gevoel. We zijn ongelofelijk trots dat je drie jaar onze trainer bent geweest. We gunnen je het allerbeste en we gunnen je deze stap van harte!"

De algemeen en technisch directeur gaat verder: "Namens iedereen hier in het stadion en iedereen die er niet bij is en die Feyenoord een warm hart toedraagt: ongelofelijk bedankt en ongelofelijk veel succes. Het is je gegund!"

Vervolgens gaat de microfoon naar de hoofdpersoon zelf. Slot spreekt het stadion toe en neemt op zijn eigen manier afscheid: "Ik vrees dat de jongens nu denken: ‘Oh, hij gaat weer praten, dus dit duurt een kwartiertje’, maar ik ga het proberen heel kort te houden. Ik ben ontzettend dankbaar voor de herinneringen die ik bij deze geweldige club gemaakt heb. Daarvoor moet ik echt een aantal mensen bedanken. Ten eerste, mijn vrouw en mijn kinderen. Daarnaast de staf die altijd wat onderbelicht blijven, omdat het meeste altijd voor mij gezongen was, maar de staf van Feyenoord is echt geweldig, inclusief de directie."

"Maar de meeste dank ben ik verschuldigd aan twee andere partijen", benadrukt Slot. "Die mannen staan voor me, dat zijn de spelers, die altijd álles gegeven hebben voor jullie club en last but not least heb ik vanaf de eerste dag dat ik hier ben, enorme steun gevoeld van de mensen waar ik nu naar kijk. Ontzettend bedankt en heel veel succes!"

Na het slotwoord van de vertrekkend Feyenoord-trainer komen de kinderen van Slot het veld op en poseren ze samen met de gewonnen kampioensschaal en KNVB Beker. Het gezien doet vervolgens een ereronde langs de supporters waarbij meermaals het ‘Arne Bedankt’ en ‘You’ll Never Walk Alone’. Slot geniet zichtbaar en neemt alles goed in zich op.

Het is (voorlopig) zijn laatste keer in De Kuip, waar club en supporters zorgen voor een prachtig slot voor misschien wel de meeste geliefde Feyenoord-trainer ooit: Arne Slot.

Arne bedankt voor de mooie jaren namens 1908.nl! 

 

Delen

Reacties

Arne, bedankt voor de onvergetelijke jaren. Een Europese finale, een titel, een beker, minstens eenmaal het uitgaande transferrecord verbroken en dit seizoen ongeslagen de beste na de winterstop. Het ga je goed bij Liverpool en in je verdere loopbaan!
@FeyenoordTM weet jij de namen die op de shortlist staan voor opvolging Arne?
Heb ze allemaal, maar wil pas nieuws brengen als we daadwerkelijk concreet worden. Dat is nog niet het geval
Maar duurt dat dan niet behoorlijk lang? Wij zijn bijna een maand verder, intern was misschien al langer bekend dat het er aan zat te komen en er speelt nog niets concreets. Plus het feit dat er straks 5-6 basisspelers vertrekken, mag er toch wel een beetje tempo worden gemaakt.
Wat een afscheid. Ook van Jurgen Klopp.
Arne Slot la, la, la, la, la.
@FeyenoordTM gaat Reijnen nou wel of niet mee naar Liverpool? Had daar nog niet echt een duidelijk bericht over gelezen (mogelijk overheen gelezen)
Volgens mij waren er problemen rondom een diploma wat hij niet heeft en wel nodig heeft in de premier League
Wanneer komt er meer informatie over de hint naar de Franse speler? @FeyenoordTM
Gaat om Aleks Zekovic, jeugdspeler
Denk het niet. Hij had er zelf onder gereageerd met 'we praten niet over een jeugdspeler in this case"
Mijn fout: ik had ‘niet’ niet gelezen…
Dallinga is de eerste naam die bij me opkomt.
Arne, overal waar jij gaat, ga ik, gaan wij, met je mee. We volgen je bij Liverpool. Het is geen afscheid, het is een tot ziens. Bedankt man!!!!
Zou Slot ooit terug keren in de Kuip?
Hoe hij de afgelopen heeft gepraat over Feyenoord laat me wel denken dat hij het hier echt enorm naar zijn zin heeft gehad.
Een schitterend afscheid, dat heeft Arne ook absoluut verdiend. Ik heb gemengde gevoelens bij zijn afscheid. Ik ben bang dat we weer gaan weg zakken als club en weer helemaal opnieuw kunnen gaan beginnen.
Zou niet nodig hoeven zijn. Er is veel ten goede veranderd binnen de club en nu is het een kwestie van een goede keuze maken mbt de opvolger. Als het wel gebeurt dan ligt dat aan Feyenoord zelf en niet zozeer aan het vertrek van Slot. Het is een fantastische coach maar als alles afhankelijk is van één persoon dan doe je als club iets niet goed.
Tactisch gaan we echt wel wat missen

Qua fysiek mag er met de huidige faciliteiten geen terugslag op vinden

Ik word wat nerveuzer van vertrek van Hancko en Geert
Geertruida zal helaas verkocht moeten worden ivm zijn contract. En hij wil zelf ook nu een stap maken. En wie weet gaat hij ook naar Liverpool, die past daar zeker.
Voordat Liverpool met Slot bezig waren hadden zij Geertruida en Hancko op hun lijstje staan heb uit berichten uit Engeland begrepen.
Helemaal eens dat het een hele klus is om een tactisch gelijkwaardige trainer te vinden maar in mijn ogen ook niet geheel onmogelijk. Moet je wel bereid zijn om zelf ook wat te betalen. Iets dat trouwens ook gedaan is bij Slot zijn contractverlenging.
Klopt weer zo iets naweeën van dit seizoen, maar heb er genoeg over gezegd en geschreven ogen op de toekomst.
Het ga je goed arne, ga liverpool intensief volgen. Denk echt dat het een succes wordt zo zegt me gevoel.
Arend bedankt voor de 3 prachtige jaren! Door jou vernieuwende spelopvattingen kwam er weer licht aan het einde van de tunnel Na een paar jaren met alleen maar dieptepunten door jouw toedien staar fetenoord weer waar het hoort te staan : enkele prijzen rijker , financieel uit het slijk en ee. Club waar tegenaan wordt gekeken in plaats va. Neer! Veel succes bij liverpool , het is je meer dan gegund!!!
Lazio die Feyenoord en Bayern Leverkusen als voorbeeld noemt.

Het is echt veranderd
Nu maar hopen dat we verstandig met het geld omgaan