fifa-world-cup-worldcup-wk-wk2022-wereldkampioenschap-wc-logo

Nieuws

Feyenoord krijgt ruim zeven ton van FIFA

Stan

De FIFA heeft Feyenoord een bedrag van 712.275 euro betaald, zo meldt Voetbal International. Deze geldsom wordt uitgekeerd als vergoeding voor de spelers van de Rotterdammers die actief waren op het WK in Qatar. In het geval van de kampioen van Nederland waren dat Justin Bijlow (Nederland), Alireza Jahanbakhsh (Iran) en Sebastian Szymański (Polen).

In totaal ontvangen 440 clubs een vergoeding vanuit de wereldvoetbalbond. De twaalf Nederlandse clubs die uitbetaald worden krijgen samen een bedrag van 5.939.983 euro. Feyenoord, dat dus ruim zeven ton tegemoet kan zien, ontvangt na Ajax (3.100.000) en PSV (930.638) het meeste geld van de Nederlandse clubs. 

Het geldbedrag is gebaseerd op de tijd dat een speler met zijn land actief was op het WK. Bijlow, Jahanbakhsh en Szymański mochten zich als Feyenoord-spelers namens hun nationale ploeg melden in Qatar. Eerstgenoemde reikte het verst in het toernooi: Nederland haalde met Bijlow als reservekeeper de kwartfinale, maar werd daarin uitgeschakeld door de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië. Szymański, die inmiddels is vertrokken naar Fenerbahçe, maakte de nodige minuten voor zijn land, totdat de Polen in de achtste finale verloren van Frankrijk. Ten slotte was ook Jahanbakhsh actief op het WK namens Iran. De buitenspeler speelde de eerste twee wedstrijden van het toernooi, maar was geschorst voor het beslissende groepsduel waarin zijn land werd uitgeschakeld. 

 

Delen

Reacties

Als 'we' kappen met vuurwerk dan heeft Feyenoord er ook nog wat aan
Jammer dat die andere club veel meer krijgt. Maar goed, we lopen in….
Neem aan dat de FIFA dat gewoon naar de UEFA heeft overgemaakt. Spelen we weer quitte qua boetes