sisca-folkertsma-main-300523

Feyenoord.nl

Vrouwen

Nieuwkomers in het vizier: Sisca Folkertsma

Saskia

In een serie artikelen worden de nieuwkomers van Feyenoord Vrouwen 1 nader bekeken. In het tweede deel richten we het vizier op Sisca Folkertsma.

Sisca Folkertsma komt naar Feyenoord, waar ze haar handtekening heeft gezet onder een 2-jarig contract. Na twee seizoenen bij het Franse FC Girondins de Bordeaux te hebben gespeeld heeft Folkertsma besloten om terug naar Nederland komen.  

De 26-jarige Folkertsma komt uit Friesland, en begon haar carrière in voetbal bij VV Sleat. In de Eredivisie maakte Folkertsma haar debuut bij sc Heerenveen. Ondertussen heeft zij al zes verschillende clubs mogen vertegenwoordigen en maakte ze haar debuut bij de Oranje Leeuwinnen.

Eind 2021 kwam het voetballen tot een tijdelijke stop, toen Folkertsma een zware knieblessure opliep. Dit zorgde ervoor dat zij toen niet voor de Oranje Leeuwinnen uit kon komen. Eerder in 2019 liep Folkertsma ook al een blessure op; ze scheurde namelijk haar voorste kruisband af. Sinds november 2022 speelde Folkertsma weer wedstrijden voor Bordeaux.

Ondanks haar blessure heeft Folkertsma in maart van dit jaar een uitnodiging voor Oranje ontvangen. Bondscoach Andries Jonker zei het volgende hierover: "Sisca Folkertsma ken ik nog niet, maar de beelden die ik van haar heb gezien, zagen er veelbelovend uit. Ze is nog op de weg terug van haar blessure, maar we zijn heel benieuwd naar waar ze nu staat en deze interlandwindow biedt een uitgelezen mogelijkheid om haar aan het werk te zien." 

Als Folkertsma fit is én blijft is zij een absolute versterking op het middenveld van Feyenoord. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties