slot

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Slot: "Wanneer je veel goede spelers hebt, zal er altijd interesse zijn"

Liban

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang, evenals de geruchtenmolen van de transferperiode in het wereldwijde voetbal. Voor de camera’s van ESPN gaat Feyenoord-trainer Arne Slot ontspannen om met de transferperikelen rond zijn ploeg na het gewonnen duel tegen Club Brugge (2-0) en gaat hij in op een mogelijk vertrek van Alireza Jahanbakhsh. 

Nu de meeste internationals van Feyenoord weer zijn aangesloten, werkt trainer Arne Slot met een sterke selectie richting de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen op 4 augustus. Het succes van afgelopen seizoen brengt echter ook de nodige transferperikelen met zich mee. "We hebben veel goede spelers bij Feyenoord. Dat is ook een geluk, want dat betekent dat we ook heel veel waarde op het veld hebben. Wanneer je veel goede spelers hebt, zal er altijd interesse zijn. Een transfer moet alleen wel voor alle partijen goed zijn. Niet alleen voor de speler en voor de club die hem wil kopen, maar ook voor Feyenoord op dit moment." Slot kijkt dan ook vooral naar de groep die op het veld staat. "Ja, ik kijk vooral naar het feit dat die jongens er zijn, dan werk ik met ze en hoop ik dat nog heel lang te blijven doen."

Afgelopen zaterdag gaf Slot bij het Algemeen Dagblad aan dat Feyenoord bezig is met versterkingen op de vleugels. Hier kwam de trainer voor de camera’s van ESPN op terug. "Nu viel ik een keer uit mijn rol afgelopen zaterdag, want normaal zeg ik altijd dat ik nooit inga op namen die niet van ons zijn. We zaten toen in een wat intiemere setting en toen liet ik me ontvallen dat we Ivanušec inderdaad een interessante speler vinden, maar we vinden best veel spelers interessant die de media niet halen, sommige wel. Het is niet aan mij om voor de camera’s hierop te gaan reageren omdat het vaak ook niet ten goede komt aan ons. Je kunt daarmee ook andere clubs wakker schudden. Dus ik heb al vaker gezegd; ik kan de media niks verwijten dat ze alles wat ze off the record van mensen van ons horen publiceren of opschrijven, maar dat is absoluut niet altijd in ons voordeel natuurlijk."

Jahanbakhsh
Tot slot ging trainer Arne Slot in op het eerder gemelde nieuws over Jahanbakhsh, die eventueel De Kuip kan verlaten na twee seizoenen. "Ali is twee dagen bij ons, dat heb ik nog niet met hem besproken. Het is natuurlijk wel zo dat Ali vorig seizoen de ene keer wel speelde, dan weer niet speelde, dus het is heel belangrijk wat hij daar zelf van vindt. Er zijn ook een aantal jongens die zich uitstekend ontwikkelen. Ali weet al, zolang dat hij bij mij speelt, dat ik altijd degene opstel die het best voor het elftal is. Als hij bij ons is en hij is dat, dan speelt hij. Wanneer een ander speelt moet hij bepalen of hij gelukkig binnen die rol is, als ik niet voor hem kies. Maar ik ben in ieder geval niet degene geweest die, wat in de media over hem verscheen, dat tegen hem gezegd heeft."

Delen

Reacties

Zou zo lekker zijn als Feyenoord Jahanbakhsh en Kasanwirjo weet te verkopen. Voor, laten we zeggen, 5 miljoen totaal.

Dat geld kunnen we mooi besteden voor versterkingen; een linksbuiten, een 10 en het liefst nog een rechtsbuiten en een rechtsback.

Daarbij komt er ook salaris vrij.
@FTM mocht je weer eens contact hebben met een andere feyenoord watcher of journalist, kan je ze dan vragen om slot de vraag te stellen met welk systeem hij komend seizoen wilt spelen? Ik meen mij te herinneren dat slot altijd fan was van 443 met de punt naar achteren. Maar toch zoeken we na het vertrek van Szymanski weer naar een klassieke '10'. Is slot toch bekeerd naar de 433 met de punt naar voren? Of is de bedoeling dat onze nieuwe 10 wat terugzakt?
Stel dat het zakharyan wordt, denk ik dat hij prima terug kan zakken. Kan namelijk ook spelen als 8 geloof ik, en is ook verdedigender ingesteld dan bijvoorbeeld Almada.
Volgens mij spelen ze 4-3-3 met de punt naar voren, vanwege het drukzetten bij bal bezit tegenpartij.
443 lijkt me echt een vondst! Als dat lukt dan zijn we overal de baas op het veld!!
En wederom een steek onder water naar de lekkers binnen Feyenoord:
"Het is niet aan mij om voor de camera’s hierop te gaan reageren omdat het vaak ook niet ten goede komt aan ons. Je kunt daarmee ook andere clubs wakker schudden. Dus ik heb al vaker gezegd; ik kan de media niks verwijten dat ze alles wat ze off the record van mensen van ons horen publiceren of opschrijven, maar dat is absoluut niet altijd in ons voordeel natuurlijk."
Goede reaktie. Professioneel en voorbeeldig. Zo kennen we Arne