paixao

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord kent weinig moeite met KV Oostende

Van de redactie

Feyenoord is zaterdag met een overwinning begonnen aan de winterse oefencampagne. In de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft werd KV Oostende met 2-0 verslagen. Arne Slot maakte gebruik van twee verschillende elftallen, verdeeld over beide helften.

Voor een speler in het bijzonder werd het vriendschappelijke duel er een om nooit te vergeten. De 16-jarige jeugdspeler Leo Sauer maakte voor het eerst zijn opwachting in Feyenoord 1 en luisterde zijn officieuze debuut op met een doelpunt. De Slowaakse jeugdinternational, die dit seizoen wordt gehuurd van MŠK Žilina, schoot na iets meer dan een uur spelen van afstand raak.

De buitenspeler was samen met tien andere Feyenoorders halverwege de wedstrijd in het veld gekomen, toen er al een 1-0 voorsprong op het bord stond. De openingstreffer kwam van de voet van Orkun Kökcü, die al vroeg in de wedstrijd vanaf elf meter mocht aanleggen na een overtreding op Igor Paixão.

Zo konden we aanwezige toeschouwers twee keer juichen op het steenkoude Varkenoord. Het sportcomplex is op 23 december wederom toneel van een oefenwedstrijd van Feyenoord, dan tegen Go Ahead Eagles. Eerst wacht voor de selectie van Arne Slot een trainingskamp in Portugal; van maandag 12 december tot en met zaterdag 17 december.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Timber, Kökçü, Dilrosun; Wålemark, Danilo, Paixão.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano; Benita, Rasmussen, Lopez, Bjørkan; Wieffer, Taabouni, Bullaude; Slory, Gimenez, Sauer.

Scoreverloop: 1-0 Kökçü ('6, penalty); 2-0 Sauer ('61)

Delen

Reacties

Mooi om te zien dat Slot Sauer een kans geeft. Feyenoord hoeft niet zoveel te halen in de winterstop. Selectie is prima. Wat dat betreft prima beleid. Geen onnodig geld uitgeven. Rustig naar een nieuwe technisch directeur zoeken.
Leuk om de talenten/talentvolle aanwinsten in actie te zien en te constateren dat we er zeker niet op achteruit zijn gegaan in de tweede helft. Met speciale vermelding voor Leo Sauer.
En Bullaude.

Spelinzicht, positioneel uitstekend, goede handelingssnelheid. Is te goed om op een bijveldje te spelen.
Eens, Wieffer overigens ook prima als 6.
@FTM heb je meer info over de hoogte koopoptie Sauer? Of wellicht al eerder een artikel over geplaatst?
Het wordt tijd dat Dilrosun en Timber hun basis plaats kwijtraken zijn wekelijks de zwakste schakels
Timber wint juist veel duels en passt naar de goede kleur. Erger me meer aan Pedersen, veel balverlies en matig in de opbouw. Draait niet door, alles weer terug.
Wat is er met Trauner aan de hand? Die zou toch geblesseerd uit die interlands gekomen zijn? Inmiddels wel weer aan het trainen?
@FTM: Mijn gevoel zegt dat Marsman blijft en dat onze Israëlische vriend Feyenoord gaat verlaten?
Marsman heeft nog gewoon een contract in amerika toch?
Dat klopt. Die heeft ook een winterstop van Oktober tot Februari.
Is op dit moment geen enkele aanleiding voor