wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer over 'nummer zes' positie: "Ik moet het nu laten zien"

Feyenoord is begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zaterdagmiddag oefende de Rotterdammers op een koud en uitverkocht Varkenoord tegen het Belgische KV Oostende (2-0). Komende week wacht voor de selectie van Arne Slot een trainingskamp in Portugal; van maandag 12 december tot en met zaterdag 17 december. Mats Wieffer sprak na het oefenduel met RTV Rijnmond.

Feyenoord speelde sinds 13 november weer eens een wedstrijd. Mats Wieffer genoot er van weer op het veld te staan. "Ja, was leuk. Opzich was het een goede wedstrijd. Het was niet top maar een goede overwinning denk ik. Het is nu zorgen dat we fit worden en daar zijn we wel heel hard mee bezig."

Vanwege het WK in Qatar zijn het andere weken dan gebruikelijk, maar de 23-jarige middenvelder ziet dit als een voordeel. "Ik denk dat het voor ons wel lekker is. Zo kunnen we er met zijn allen weer lekker tegenaan. Volgende week gaan we naar Portugal, hard trainen en fit worden. Daarna moeten we zorgen dat we zo veel mogelijk punten pakken."

Wieffer beleefde vanwege een vervelende blessure een valse start bij Feyenoord. Voor hem is het een nieuwe start. "Ja, ik moet mij nu laten zien. Ik heb hard getraind en moet nu zorgen dat ik fit ben, fit blijf en conditioneel sterk ben. Het gaat de laatste tijd goed dus ik moet proberen mijn plek te pakken. Het was even wennen qua spel maar nu moet ik het gewoon laten zien en zijn er geen excuses meer."

Wieffer gaat er alles aan doen om de nieuwe nummer zes te worden van Feyenoord. "Ik vind zelf dat ik zeker kan spelen, dus ik vind wel dat ik er klaar voor ben alleen is het niet aan mij of er een nieuwe zes komt. Ik moet gewoon zelf zorgen dat ik het laat zien, vooral in deze voorbereiding. Als ik erin kom moet ik gewoon mijn ding doen."

Delen

Reacties

Geef hem maar meer kansen, als hij invalt doet hij het niet slecht en met nieuwe aankoop moet je ook maar afwachten of het wat wordt.
Zeker die van Twente, die is veel te duur.
Eerst maar weer eens wat spelers weg.
Doet het goed, en heeft een goed schot ook van afstand en dat mis ik toch wel in dit team.
Hahahah inderdaad wel weinig goals uit afstandschoten dit seizoen..
Scorend vermogen vanaf de 6 daarentegen is wel echt een plus, dat had aursnes bijv zelfs niet.
Haha we zijn de ploeg die het meest van afstand scoort in de eredivisie