Bevestigd
micrsooft

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord, Microsoft en Gemeente Rotterdam slaan handen ineen met Microsoft Dream Space programma

Van de redactie

Feyenoord, Microsoft en de Gemeente Rotterdam hebben vandaag in De Kuip een intentieverklaring getekend om gezamenlijk in Rotterdam-Zuid zich hard te maken voor meer digitale vaardigheden in het onderwijs, door middel van Microsoft Dream Space. Dream Space is een initiatief dat door Microsoft in diverse Europese landen al succesvol is uitgerold en officieel is geopend in Nederland in januari 2024.


Kinderen mee laten komen in de moderne maatschappij
In het digitale tijdperk met snelle technologische veranderingen is talent in bètatechniek belangrijker dan ooit. Feyenoord, Microsoft en de Gemeente Rotterdam gaan actief samenwerken om zoveel mogelijk kinderen mee te laten komen in de moderne maatschappij door initiatieven en krachten te bundelen via Dream Space en op die plek toegankelijke gratis workshops te organiseren voor kinderen die nieuwsgierig zijn en hun potentieel willen ontdekken.

Digitale inclusie en educatieve programma’s in Rotterdam-Zuid
De locatie van het Dream Space initiatief is in Rotterdam-Zuid, een stadsgebied waar de kansen niet altijd voor oprapen liggen en waar Feyenoord diep in geworteld is. De Rotterdamse voetbalclub speelt met diverse sociaal-maatschappelijke initiatieven een belangrijke rol in de regio. Via onder andere Club 1908 richt Feyenoord zich op het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden bij kinderen in Rotterdam-Zuid. Microsoft Dream Space zal dit succes nog verder uitbreiden, met als gezamenlijk doel om duizenden leerlingen nog beter te bereiken.

Bundelen van de krachten
De Gemeente Rotterdam zet zich in voor het digitaal vaardiger maken van Rotterdammers. Zo investeert de gemeente door middel van het Programmaplan Digitale Inclusie in samenwerkingen met andere partijen. Vanuit digitale inclusie wordt geprobeerd om die Rotterdammers te bereiken die vaak uit het zicht blijven. Met de juiste partners zet de gemeente zich in om in de haarvaten van de stad gelijk kansen te bieden in de digitale wereld. De gedachte is: ‘Iedereen die dat wil, moet de mogelijkheid krijgen om ook digitaal mee te doen.’ De samenwerking met Microsoft en Feyenoord, met als doel om digitale geletterdheid onder jongeren in Rotterdam Zuid te verbeteren, sluit hier naadloos op aan.

Doelstellingen samenwerking Feyenoord, Microsoft en Gemeente Rotterdam
De ambitie van Dream Space op Rotterdam-Zuid is om vanaf komend schooljaar volledig operationeel te zijn. Vooruitlopend daarop zal er komende zomer al een pilot met 650 leerlingen plaatsvinden en een speciale ‘zomerschool' georganiseerd worden voor alle jongens en meisjes die alvast kennis willen maken met het nieuwe concept.

‘Als gemeente Rotterdam doen we ons best om inclusiviteit te bevorderen en de digitale kloof te dichten,’ aldus wethouder Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie). ‘Jongeren inspireren om technologie te gebruiken om echte problemen op te lossen en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen; dat kan straks via Microsoft Dream Space. Een prachtige samenwerking met mooie partijen waarbij we jongeren in Rotterdam-Zuid op speelse manier een handje kunnen helpen’

Ruud van der Knaap, commercieel directeur van Feyenoord: ‘Het is natuurlijk fantastisch dat we in onze maatschappelijke ambities op kunnen trekken met Microsoft, dat heel veel ervaring heeft op het gebied van technologie en onderwijs. Het goede werk dat we samen met verscheidene welzijnsinstellingen en de Gemeente Rotterdam al jaren doen via onze diverse projecten op Rotterdam-Zuid krijgt hierdoor een extra impuls.’

‘Voor ons is het daarnaast bijzonder mooi dat Feyenoord, naast voetbalclubs als Real Madrid, met Microsoft een Official Technology Partnership zal gaan sluiten. Dat biedt ons de mogelijkheid om de club naar het volgende niveau te tillen op het gebied van informatietechnologie en infrastructuur. En we zijn er ook trots op dat Microsoft ons expliciet wil steunen op het gebied van digitale inclusie en de ambities die we hebben bij Feyenoord Vrouwen 1. We verwachten dat we de komende periode samen met Microsoft meer bekend kunnen maken op die vlakken.’

'De missie van Microsoft is om iedereen in staat te stellen het maximale uit zichzelf te halen met behulp van technologie,’ vertelt Anke den Ouden, CEO van Microsoft Nederland. ‘Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om over de juiste vaardigheden te beschikken die passen bij de 21e-eeuwse samenleving. We zijn verheugd om met Feyenoord en de Gemeente Rotterdam samen te werken aan dit initiatief. Door de handen ineen te slaan, stellen we jonge Rotterdammers in staat om de essentiële digitale vaardigheden te leren en beter voorbereid te zijn op de banen van de toekomst. Juist door in Rotterdam-Zuid zelf aan de slag te gaan, maken we nog meer impact – in lijn met onze missie.’

Tekst: Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Jammer voor Wilders, want dan die de jongeren niet dom houden. Wordt er in toekomst niet meer op die nazi gestemd. Weg met deze onzinverkoper! Geweldig initiatief!
Alleen maar hulde! Wat een mooie samenwerking,
De tentakels van een digitale multinational tot in de Rotterdamse schoolbanken. #SocialEngineering
Wat is waar van Ouarghi en 020?
Hij woont in (of in de buurt van) Amsterdam. Verder niks.
Prima project. Onze club richt zich niet alleen sportief en (daardoor) financieel op maar krijgt ook op andere terreinen steeds meer smoel. Dat is 'gewoon goed' omdat zorgen voor de basis ook investeren in de toekomst is.
Dreamspace, is dat geen coffeeshop in Zuid? 🤔
Ter meerdere eer en glorie van onze stad en club 👍