Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

“Feyenoord nog eens terug laten keren voor een halfuur is onzin"

Van de redactie

Willem van Hanegem is uitgesproken over het vervolg van de gestaakte Klassieker. “Als ik bij de KNVB zou werken, zou het heel simpel zijn. De 0-3 tussenstand van de Klassieker is meteen ook de einduitslag. Zo moeilijk is het toch niet?”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

De Feyenoordlegende heeft geen goed woord over voor de gebeurtenissen in de Johan Cruijff Arena. “Er zit een stelletje mafkezen in een vak en zij menen dat ze zelf kunnen bepalen wanneer een wedstrijd wel of niet wordt gestaakt. En het meest gekke is nog dat die gasten echt denken dat ze dit uit clubbelang doen. Ze helpen Ajax naar de klote, maar dat ontgaat ze blijkbaar.”

Dat de Amsterdamse aanhang de seizoenstart teleurstellend vinden snapt Van Hanegem, al is dat geen excuus voor het vertoonde gedrag. “Als je het niet eens bent met het beleid, dan kan dat. Maar eventjes bepalen of er nog gevoetbald wordt of niet, dat slaat nergens op. Supporters moeten vanaf nu ook weten dat bewust een wedstrijd laten staken, betekent dat de club waar je zo van houdt de klos is.”

Op een later moment de wedstrijd uitspelen ziet de oer-Feyenoorder niet als oplossing. “Feyenoord nog eens terug laten keren voor een halfuur is ook onzin. Feyenoord bleef rustig, sloeg toe toen de kansen zich voordeden en moet nu van de KNVB krijgen waar het recht op heeft.”

Delen

Reacties

PUNTEN IN MINDERING BRENGEN,
REST HELPT TOCH NIET!!!!!!!!
Ik denk dat ajax heeel even beter niks kunnen zeggen of eisen..en op hun handen moeten gaan zitten. Wie geschoren wordt moet stil zitten.
Ajax heeft volgens mij een groter probleem als blijkt dat hun TD belangen had bij de transfer van Sosa.
Maar goed, knvb en consequent optreden....
3 punten Feyenoord,
Doelsaldo + 6

Ajax : 6 punten in mindering.
Eens kijken of supporters elkaar dan gaan corrigeren, lijkt mij van wel!
Mee eens. Oprotten met die Jammerdammers.
Eerlijker zou zijn 0-6.

1 helft staat gelijk aan 0,5. Toen stond het 0-3, Maak er 1 hele wedstrijd van en je hebt 0-6.

Anders gaan ze de volgende keer als ze tegen een zeperd aan lopen weer een wedstrijd bewust laten staken. Lijkt me geen wenselijke situatie.
Niet meer overspelen, 3 punten naar Feyenoord en 3 doelpunten reglementair bovenop de al gemaakte 3 doelpunten om er 0-6 van te maken op de ranglijst.
Rest van de thuiswedstrijden van Ajax in het stadion van de bezoekende club laten spelen zonder Ajax-publiek. De recette Han dan ook naar de bezoekende partij.
Waarom gebruikt Feyenoord wel netten - en terecht dat ten Kloese dit handhaaft - en Ajax. Denken ze daar werkelijk dat er onder de Ajax-supporters geen halve zolen zitten?
Als dat vuurwerk naar het veld was gegooid met netten opgetrokken had er nu minimaal één Ajax-supporter in Beverwijk gelegen.
3 - 0 is veel te weinig, Ajax was rijp voor de slacht, ook omdat Feyenoord's fysieke sterkte nog meer naar voren zou komen, terwijl Ajax moreel klaar was. Bizar dat fans zo een voordelige uitslag zouden kunnen regelen.
Precies! De supporter die dat vuurwerk heeft gegooid krijgt morgen een bloemetje van Ajax thuisgestuurd, omdat hij er eigenhandig voor heeft gezorgd dat de vernedering niet nóg groter heeft uitgepakt.
Wedstrijd kan niet binnen 48 uur uitgespeeld worden dus kan niet anders dan dat de 3 punten gewoon naar Rotterdam gaat
Hunnie moesten ook 2x binnen een paar dagen naar Groningen, dus ik ga er maar vanuit dat ze ons dat half uur ook nog laten spelen
Alleen kunnen ze dit deze keer niet regelen binnen 72 uur, dat is het verschil. Hun probleem weliswaar, ik mag toch hopen dat wij niet in november nog eens mogen opdraven voor een half uur waarin zij dan alles of niets kunnen spelen. Zou echt zo oneerlijk zijn.
Tja, de knvb zal dat wel weer anders zien.... Die doen alles om hun cluppie te helpen....
Ik gok dat we terug moeten voor 90 minuten.
“Ajax wordt benadeeld, dus verdienen nog een kans” dit zal de uitspraak van de KNVB zijn…
Tuurlijk niet. Dat gebeurt nooit in zo'n geval en ook nu niet. Of restant uitspelen of, wat beter is, gewoon zo laten of 0-5.