til

Nieuws

Feyenoord nooit concreet voor Guus Til

Dennis

Na 49 wedstrijden, 21 goals en vijf assists is het verblijf van Guus Til bij Feyenoord tot één seizoen gebleven.

De afgelopen seizoen van Spartak Moskou gehuurde speler heeft besloten zijn loopbaan voort te zetten bij PSV. Zijn overgang naar de Eindhovenaren is binnen het Legioen niet bij iedereen goed gevallen, getuigen de soms heftige reacties op social media. Guus Til heeft in zijn dankwoord een korte toelichting gegeven op zijn besluit. Daaruit blijkt dat hij vooral zekerheid zocht voor zijn toekomst, sinds voetballen in Rusland niet mogelijk is door de oorlog.  

Feyenoord had de 24-jarige Til graag behouden, iets waar trainer Arne Slot zich hard voor maakte. 1908.nl heeft vanuit meerdere hoeken te horen gekregen dat Til nooit een concreet voorstel van Feyenoord heeft ontvangen. De club onderzocht wel de mogelijkheden van een langer huurverblijf. Er werd verondersteld dat huur de enige optie was gezien de sancties van de Europese Unie tegen Rusland. Het is PSV uiteindelijk gelukt de speler te kopen en hem zekerheid te bieden. Daarbij maken de Eindhovenaren gebruik van een grijs gebied in de regelgeving. PSV stelt dat Spartak Moskou of diens eigenaar niet op de sanctielijst van de EU staan. Het transferbedrag zal worden gestort op een Duitse of Oostenrijkste rekening waar Spartak Moskou bij kan. Daarmee lijkt de sanctie te worden omzeild. 

Voor vier miljoen euro (inclusief bonussen) haalt PSV een Oranje-international binnen die in 2019 nog voor 18 miljoen euro van AZ naart Spartak Moskou verkaste. Feyenoord grijpt zodoende naast de middenvelder. Dat de club op een moreel kompas vaart kan worden gezien als een schrale troost.

Delen

Reacties

Ik denk dat we til en ook Linssen nog wel gaan missen, lagen heel goed in de groep en hebben err mede aan bijgedragen dat de sfeer in de groep zo goed was.
Ik vind dat wel meer dan een schrale troost. Ik ben daar een stuk contenter mee dan, zoals dus bij meerdere andere clubs, waar ze alles recht praten wat krom is. Hopelijk blijft de club Feyenoord en diens werknemers op een moreel kompas varen.
Beetje dubbel dit in mijn ogen. Til was, ondanks dat hij vaak niet een hoog cijfer haalde, toch echt wel van waarde. Zeker in het systeem van en de manier waarop Slot graag speelt. Je verliest in ieder geval een flink aantal doelpunten+assists. Ik vraag mij ook echt af of dit zo direct valt op te vangen. Toornstra is in ieder geval niet beter dan Til op 10 en een nieuwe 10 kopen, betaal je direct heel wat miljoenen (als je ervoor kiest direct in te kopen op kwaliteit).
Denk dat dit het beste is voor alle partijen. Til wilt zekerheid, wij hadden toen nog geen geld en kende ook geen tactieken op grijs gebied. Dus ja....
Ook maar goed dat Feyenoord dit niet heeft gedaan. Psv laat zich hier niet van zijn beste kant zien ondanks die schijnheilige verkooppraatjes van ze. Dat Til daar weg wil is niet meer dan logisch. En ondanks dat Til zeker van waarde is geweest, zie ik toch liever een speler met wat meer voetballend vermogen op die positie.
Ik lig er niet wakker van, en daar is het wel mee gezegd
Gelukkig, haalde 90% van de wedstrijden het niveau omlaag.
Jammer dat Feyenoord hem niet heeft gekocht. Middenvelder die zoveel scoort zie je niet veel.
Was met zijn lengte altijd gevaarlijk ook in de 16
Dat heeft Toornstra niet dus of we hem moeten zien als 1 op 1 van til vind ik van niet
Heeft eigenlijk alleen maar gescoord in het eerste seizoenshelft, tweede seizoenshelft was die onzichtbaar
Snap zijn keuze wel om voor zekerheid te kiezen. Wel jammer voor Feyenoord, hij is toch goed voor minimaal 12 a 15 goals per seizoen.
Voor de winterstop top, daar na veel en veel minder. Gaat banken bij PSV
Til mis je niets aan. Deed het leuk op het moment dat iedereen nog in zijn voorbereiding zat of moest inkomen. 2e seizoenshelft liep hij iedereen in de weg en stond hij er alleen in omdat Slot dat wilde
Als je zijn aandeel in het 'succes' van Feyenoord niet hebt gezien in het afgelopen seizoen dan snap je er weinig van.
Eerlijk gezegd vond ik hem de tweede seizoensgroenten vaak onzichtbaar. Hij zal vast onopvallend werk ( met name in de pressiegroep) verricht hebben op het middenveld. Maar de meerwaarde zoals die in de eerste helft van de competitie zichtbaar was miste ik na de winterstop.