Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Feyenoord O16 houdt huis in Amsterdam: 1-3

Stan

Dinsdagmiddag heeft de Onder-16 van Feyenoord in de mini-Klassieker een knappe uitoverwinning geboekt op Ajax. De rivalen uit Amsterdam werden op eigen terrein met 1-3 te kijk gezet door de Rotterdamse jeugdploeg. Aan Feyenoord-kant werden de doelpunten gemaakt door Nassim El Harmouz, Ayoub Ouarghi en Ayodele Thomas.

Dinsdag om 16:00 werd er afgetrapt op De Toekomst, waar Feyenoord Onder-16 het opnam tegen de leeftijdsgenoten van aartsrivaal Ajax. Na ongeveer een kwart van de wedstrijd nam de ploeg van trainers Brian Pinas en Robin van Persie de voorsprong; uit een mooie voorzet van Ouarghi wipt El Harmouz met een bekeken voetbeweging de bal over de Amsterdamse keeper. 0-1 voor Feyenoord.

Nog geen tien minuten later was het diezelfde Ouarghi die de 0-2 op het scorebord zette. Nadat hij in de hoek van het strafschopgebied knap zijn tegenstander passeert schiet hij de bal via de binnenkant van de rechterpaal het doel in. Op die manier kan Feyenoord na 40 minuten spelen met een comfortabele voorsprong aan de thee.

Bij aanvang van de tweede helft bleek dat de jongelingen van Feyenoord scherp uit de kleedkamer waren gekomen. Drie minuten na rust wordt de voorsprong namelijk uitgebreid naar 0-3. Doelpuntenmaker is invaller Thomas die na een mooie passeeractie het Amsterdamse strafschopgebied in loopt en de bal via de keeper in het doel schuift. Het voorbereidende werk is van de goed spelende Diego Rambocus die ook al betrokken was bij de tweede treffer. Bijna direct daarna reageert Ajax Onder-16 door de stand terug te brengen naar 1-3. Een overwinning voor de bezoekers komt in het restant van de wedstrijd echter niet meer in gevaar.

Door de winstpartij in Amsterdam doet Feyenoord Onder-16 goede zaken in de competitie. Na 9 wedstrijden en 17 behaalde punten zijn de Rotterdammers namelijk terug te vinden op een derde plaats, boven zowel Ajax als PSV. Zaterdag om 12:00 staat op Varkenoord het duel tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap op het programma.